Cum am scapat de implant dentar si ce cauta sprotul la stomatologie la Cris Smile

implant dentar

Nu, n-am luat-o razna. N-am gresit titlul. Fix asta am vrut sa scriu. Va lamuriti mai tarziu de ce.

Dupa indelungi taraganari si dupa ce o masea a dat bir cu fugitii, am reusit si eu sa ajung, intr-un final, la stomatologie. Pentru cei care nu stiu, de vreo trei ani imi rezolv problemele dentare la Cris Smile, o clinica dentara din sectorul 5, foarte aproape de casa mea, la nici cinci minute de mers pe jos de la Piata Rahova. Conform programarii, m-am prezentat ieri acolo, pe la 12:20, punctuala cum ma stiti. De un singur lucru imi era teama: sa nu imi spuna ca am nevoie de implant dentar!!!

– Buna ziua.
– Buna ziua.
– Cum va numiti?
– Dragomir. 
– Luati un loc!

atelierulfamiliei.ro

Am luat in loc pe holul micut dar frumos amenajat, cu scaune noi transparente. In stanga mea, doua doamne si un domnisor. Mai trag putin cu urechea(desi nu e frumos) la ce vorbeste doamna Gabriela de la Receptie cu o bunica venita sa ii faca programare nepoatei. Multa rabdare trebuie sa ai, sa iti spuna ca poate oricand dupa-amiaza, sa ii spui ca ai liber luni, sa iti spuna ca lunea are „la matematica”(meditatii, se subintelege), sa ii cauti loc joi si sa te trezesti ca joi e cu franceza.

cabinet stomatologic cris smileImi mut atentia din nou in stanga mea. Cele doua doamne vorbesc despre un pacient aflat inauntru, fiul uneia dintre ele, un domn cu ceva mai multe probleme dentare. Mama pacientului ii explica celeilalte ca la una din masele o sa ii puna implant dentar si la cealalta o plomba. Cea din urma bag de seama ca nu stie ce e o plomba. Doamna „mama”, posesoare de iPhone6, ii explica: „baga o unealta d-asta care…. cum sa zic… pileaza dintele si, dupa ce il pileaza bine, ii pune un ciment acolo”. Pauza. Cred ca una reflecta la ce a spus si cea de-a doua la ce a aflat despre procedura respectiva. Pauza nu dureaza mult si doamna fara cunostine avansate in domeniul stomatologic vrea sa afle si in ce consta un implant dentar. Prietena ei ii explica simplu si rapid si de data asta „cand iti face implantele astea nu-ti mai pileaza dintii; ii scoate direct si cand se vindeca locul acolo, iti baga ceva ca un surub asa, il prinde in os si ii pune in cap o coroana de fier sau de ceramica”.

Micul domnisor nu mai rezista pe scaun. Se scoala si incepe sa iti plimbe degetele pe geamul acvariului. Ah, am uitat sa va spun ca au pus un acvariu destul de mare si super fain pe holul-camera de asteptare? Scuze, M-am cam luat cu povestea. Mi se pare o idee minunata si chiar e relaxant pentru pacient sa priveasca pestii colorati dansand prin apa limpede si ascunzandu-se in spatele plantelor de acvariu. Mai uita si el ca ii teama de extractie sau ca nu suporta freza. Geamul acvariului devine un fel de album de amprente al pustiului. „Fugareste” pestii dintr-o parte in alta. Dintr-o data, doamna care tocmai aflase ca la Cris Smile dintii se pileaza, intreaba nedumerita ce soi de peste o fi ala gri, subtire si lunguiet. Doamna care se pare ca le stia pe toate ii raspunde scurt: „E d-ala… sprot!”. Cred ca sanitarul din acvariu s-ar fi tavalit de ras daca ar fi putut.

cabinet stomatologic implant dentarDoamna asistenta m-a poftit pe scaunul din cabinet. Eram mai distrata ca niciodata. Mi-a mai trecut distractia pe parcurs. Am pus o plomba mica si m-am ales cu alte sase programari, in urma carora voi deveni mandra posesoare a unei cononite montate pe pivot, in locul unui molar de care nu am avut grija la timp. Bine ca am scapat de implant dentar. Stiu ca daca as avea nevoie de asa ceva m-as putea baza tot pe medicii de la Cris Smile dar rasuflu usurata ca scap mai ieftin. Nu-mi fac probleme. Ma las pe mana doamnei doctor Sabina si stiu ca la sfarsit o sa am una bucata maseluta de toata frumusetea si perfect functionala. Desi e prima data cand o „patesc asa grav”, stiu eu bine ca aici, pe langa atmosfera asta care ma face sa vin fara strangere de inima, gasesc si o mana usoara si priceputa si materiale de ultima generatie, de cea mai buna calitate. Am plombe puse la ei de trei ani si nu am nici o problema cu ele. Plombe mari, nu „micute reparatii”.

De ce am decis sa nu mai aman si sa imi pun acum maseluta? Din acelasi motiv pentru care ar trebui ca toata lumea sa isi faca lucrari sau implanturi dentare acolo unde dintii se pierd: daca locul acela ar ramane gol, pe langa problemele de masticatie(pe care unii le rezolva renuntand la a mai manca pe partea a aceea), ne punem in pericol si restul dintilor care, neavand sustinere in jur, incep sa se deplaseze, sa se clatine si sa cada.

Prin urmare, la cea mai mica problema sau jena dentara, dati fuga la un cabinet stomatologic si tratati-va la timp! Altfel, ajungeti la pivoti si implanturi dentare care costa mult mai mult si nu se rezolva intr-o singura sedinta. Daca nu aveti inca un medic stomatolog bun, veniti si voi la clinica stomatologica Cris Smile. Au doua clinici acum, una in Rahova, cealalta in Giulesti. Sunt oameni care vin din tot Bucurestiul acolo pentru ca au fost multimiti de calitatea lucrarilor si nu vor sa mearga la alte cabinete in care nu stiu daca pot avea incredere. Nu are sens sa va dau eu locatia clinicii ca acum toata lumea are smartphone si, daca dati un search pe google maps, imediat va duce el acolo. Tot pe Google veti gasi si recenzii lasate de alti pacienti ca sa va faceti o idee si sa vedeti ca nu sunt singura care recomanda acest cabinet.

Si, ca sa inchei intr-o nota vesela, tin sa precizez ca, la Cris Smile nu gasiti doar medici buni, atmosfera prietenoasa, aparatura moderna si materiale de ultima generatie, ci si sprot proaspat. Daca totusi nu gasiti sprot si va treziti fata in fata cu un biet sanitar, tot sunt sigura ca va veti bucura de experienta unei consultatii sau a unui tratament la acest cabinet.

Etichete: , , , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hacman Radu
    • 27/01/2016
    Răspunde

    O POVESTE FRUMOASA DIN CARE AVEM DE INVATAT CU TOTII,E MAI BINE SA PREVII DECAT SA AJUNGI SA PIERZI DINTII SAU LA IMPLANTURI…DACA VOR CONTINUA SA FIE ASA VOR AVEA NUMAI DE CASTIGAT,MI-AR PLACE SA GASIM SI LA NOI O ASTFEL DE CLINICA..

      • cristina
      • 28/01/2016
      Răspunde

      Trebuie sa fie si pe la voi o clinica buna, e imposibil.

    • Tatiana Sorina
    • 27/01/2016
    Răspunde

    bun bun ,multumim pentru informatie draga mea

    • dumittrescu raluca
    • 27/01/2016
    Răspunde

    o informative buna,multumesc

    • Dodoi Daniela
    • 27/01/2016
    Răspunde

    Ca Romania e „certata „cu pasta si periuta de dinti o stim cu totii si nu ne face placere cand suntem pe ultimul loc in Europa la igiena dentara .Ai avut o experienta „usoara” si ai scapat ieftin.Nu imi place stomatologul si cand vine vreo urgenta ma ia cu plans.

      • cristina
      • 28/01/2016
      Răspunde

      asta cu spalatul pe dinti a durut 😀

    • stoica claudia
    • 27/01/2016
    Răspunde

    Multumim pentru informati

    • SandaSandita Sandita
    • 27/01/2016
    Răspunde

    Foartee frumos povestit 🙂 sunt termeni medicali totusi..e un limbaj special

      • cristina
      • 28/01/2016
      Răspunde

      Sunt dar un medic bun ti le explica sa le intelegi.

    • ghelbere elena
    • 28/01/2016
    Răspunde

    Amuzanta povestirea. Adevarul este ca intr-o sala de asteptare auzi si”inveti” foarte multe. Eu de obicei ma amuz.

      • cristina
      • 20/02/2016
      Răspunde

      pai iti mai piere si teama si, vorba ta, inveti cate ceva 😀

    • Hacman Mariana
    • 28/01/2016
    Răspunde

    Din cele povestite de tine aceasta clinica este exact ce ne trebuie..si la noi in oras sunt cabinete stomatologice curate,cu personal dragut,cu studii si experienta in acest domeniu,dar in privinta aparaturii mai au de investit la acest capitol…

      • cristina
      • 20/02/2016
      Răspunde

      sa stii ca un medic cat de bun ar fi el, daca nu are aparate si materiale bune, nu poate face minuni

    • Aniela
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Hahhha sportul la cabinet cand el era peste sanitar.Da adevarul e ca trebuie sa ne ingrijim dintii pentru ca o sa ajungem la implanturi si costa si mult si doare.

      • cristina
      • 20/02/2016
      Răspunde

      nu e dureros un implant dentar; doare mai mult la portofel si pentru ca trebuie sa mergi de mai multe ori. Daca te duci mai des. pui o plomba de 60 de lei si ai scapat

    • Gabriela
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Multumim! E bine de stiut pe unde se gasesc medici stomatologi buni si cabinete curate si decente.

      • cristina
      • 20/02/2016
      Răspunde

      curat e putin spus cand vorbesc de aceasta clinica stomatologica. Se sterge totul, se dezinfecteaza, se curata inclusiv scaunul dupa fiecare pacient in parte.

  1. Răspunde

    Interesant articolul si este de apreciat gestul tau, acela de a impartasii si altora aceste lucruri.

  2. Răspunde

    Ma bucur ca scrii despre asta si ca promovezi un mesaj si o prezenta frumoasa la dentisti. Multi avem n evoie – de ex. eu o sa ma programez la un control periodic din cauza ta 🙂

    eu am implant. Imi pare rau ca am neglijat spalatul. Ani de zile am evitat dentistul de frica, acum merg tot cu frica dar o data pe an un control si un detrataj daca e cazul. Chiar si saracilor care nu isi permit pasta de dinti, o perie si spalat cu apa face mai bine decat deloc.
    Mai e si obiceiul prost la romani de a consuma multe fainoase, care adera bine pe dinti: painea, pastele, sosuri cu faina, biscuiti etc. – cred ca alimentatia potrivita dintilor este carne steak cu salata de morcovi alaturi 🙂 si mic dejun un mar (tocmai imi iau micul dejun = mar 😀 😀 )

    1. eu iti inteleg mai bine ca oricine teama de dentist. Eu am pierdut prima masea la 25 de ani tot de teama. Conteaza mult la un medic si cum te trateaza pe tine ca om, nu doar cum iti trateaza dintii. Cat despre saraci, sa fim seriosi ca sunt prea putini cei cu adevarat saraci, care chiar nu si-ar permite o pasta de dinti. In realitate nu ne spalam pentru ca ne lipseste educatia. Vrei sa te minti? Eu pana la 25 de ani ma spalam pe dinti doar dimineata, ca sa nu-mi miroasa gura. Ce vrei mai mult??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares