A fost sau nu prietenie?

Asta nu e povestea mea. E povestea unei prietene de-a unei alte prietene. Asa se zice. Orice asemanare cu personaje din realitate este pur intamplatoare si trebuie tratata ca atare.

amity-1107005_960_720Ioana si Maria erau prietene de peste un an. Ioana nu crezuse niciodata in prietenie sau nu mai crezuse de multi ani, de cand isi pierduse toti „prietenii”, ca urmare a aparitiei unor probleme de sanatate. Maria aparuse intr-o seara, din lista ei de prieteni virtuali de pe facebook, si o facuse se rada. Se simtea bine vorbind cu ea. Au inceput sa discute tot mai des si Ioana chiar ajunsese sa creada ca Maria e prietena pe care si-o dorise dintotdeauna dar nu indraznise sa spere ca o va avea.

S-au apropiat mult. Mult prea mult. Ba chiar s-au intalnit si fata in fata de cateva ori. Era genul de relatie in care doi oameni isi permiteau sa faca tot felul de glume. Nu erau glume facute pentru a spune un adevar rautacios in gluma, erau glume facute doar pentru a avea pe seama a ce rade. Parea o prietenie adevarata si trainica. Pana intr-o zi.

Ai crede ca doua femei care isi vorbesc in gluma cu „ba” si „ma”, care si-au povestit cele mai intime chestii posibile, care si-au permis glume pe seama propriilor soti, care au fost ironice si auto-ironice, hlizindu-se la maximum pe treaba asta, si-ar permite orice una alteia. Chiar si un cuvant atat de dur precum „zât”. Da, intr-o zi, in cadrul unei conversatii, Ioana i-a adresat Mariei un „zât”, in gluma. Mai folosise acel cuvant si cu alte ocazii. Era un fel de a spune „fugi de-aici” sau „nu vreau sa te aud” spus in gluma.  Din acel moment, Maria a inceput sa o evite.

Nu i-a vorbit o zi, nu i-a vorbit doua, a trecut o saptamana… Ioana nici nu stia ca acela era motivul. Banuia ca doar o suparase pentru ca nu ii impartasise parerea vizavi de un subiect amplu dezbatut de catre presa la vremea aceea. Nu i-a venit sa creada, cand a intrebat care e motivul pentru care este evitata si a aflat ca totul i se tragea de la acel cuvant. Ioana si Maria nu numai ca nu mai sunt prietene. dar nu au mai vorbit niciodata dupa acel episod. Ioana a mai incercat sa se „bage in seama” dar Maria luase deja decizia de a pune capat oricarei legaturi cu ea.

Vin acum si va intreb: credeti ca intre Maria si Ioana a fost vreodata vorba de o prietenie? Ioana tinde sa creada ca la mijloc a fost vreun interes si, cand Maria s-a dat seama ca Ioana nu poate fi folosita ca mijloc de atinge acel scop, a decis sa ii „dea cu flit”, invocand un motiv penibil. Ioana ar vrea tare mult sa stie si parerea voastra.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Parerea mea e ca nu au fost niciodata prietene ,a fost pe interes,un prieten adevarat nu se supara din orice fleac ,un prieten sta alaturi de tine si la necaz si la bucurie Asta e parerea mea.A obtinut cea vrut si apoi a plecat.

    • Hacman Mariana
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Sper sa nu gresesc..eu cred ca nu a fost o prietenie adevarata, cu radacini adanci, bazata pe respect, sinceritate….cu siguranta a avut un motiv pentru care s- a apropiat de Ioana…prefacandu- se ca- i este prietena..Prietenul bun la nevoie se cunoaste! Decat cu asa zisi prieteni..mai bine singuri..
    Imi pare rau pentru ea..sper ca- si va gasi in timp o prietena adevarata..

    • Dodoi Daniela
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Sunt persoane care nu accepta in vocabularul lor asemenea cuvinte si venind de la o persoana apropiata nu -i ia fost usor…Acum depinde de caracter,de educatie si cat de permisiva esti cu peroanele din anturajul tau.

    • SandaSandita Sandita
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Am avut un episod prea asemanator..clar nu e prietenie!Si mie imi lipseste o prietena adevarata..sau macar una cum ar fi ea..numai suparacioasa nu

    • Andreea
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Eu nu cred ca a fost cine stie ce prietenie, dar acum nu pot spune ca a fost ceva de interes in mod special. Uite, eu pana si cu mama am avut discutii cand ea folosea anumite expresii care ma deranjau si stiam ca i-au intrat in reflex si de asta le foloseste. Dar da, e ciudat sa dispara asa, mai ales daca au vorbit si se stia deja motivul supararii. Probabil orgoliul a fost prea mare, nu a vrut sa accepte ca „o oarecare” sa i se adreseze ei asa.

      • cristina
      • 22/01/2016
      Răspunde

      Daca Maria isi permitea sa faca glume cum ca ar iesi in oras cu sotul Ioanei…. nu stiu de ce ar fi asa pretentioasa.

    • Trandafir Ioana Rodica
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Daca Ioana nu are sa-si reproseze nici o greseala in aceasta relatie inseamna ca Maria este genul de persoana care cauta prietenii din interes .

  1. Răspunde

    nu cred ca a fost prietenie adevarata, odata ce isi permiteau astfel de cuvinte, nu vad de ce pentru un cuvant sa se supere. Si nici daca s-a suparat de fapt, ca nu a fost de acord cu ea, fiecare este liber sa aiba o parere. Prietenii sunt sa fie alaturi,nu ca sa fie mereu de acord cu tine, chiar daca e bine sau rau, el sa zica ca tine. Atunci ala nu e prieten 😉 Prieten e cel care iti spune adevaruri chiar daca dor.

    • Tatiana Sorina
    • 22/01/2016
    Răspunde

    O prietenie se castiga in timp si se bazeaza pe incredere. O prietena este acea persoana cu care razi,plangi si la cine poti sa iti spui of-ul,adica …. la bine si la greu. In ziua de azi nu prea tin cont de asa ceva, prietenia lor este de fatada.

    • ghelbere elena
    • 23/01/2016
    Răspunde

    Nu au fost prietene. In primul rand intre prietene nu se accepta glume si cuvinte de prost gust. Eu una nu accept.

  2. Răspunde

    Nu a fost vorba de prietenie, poate doar de o amicitie, pentru ca prieteniile adevarate rezista in timp si trec impreuna prin tot felul de incercari.
    Eu am prietene foarte vechi, dar care au ramas cu mine indiferent de situatie, de distanta.

    • dumitrescu elena
    • 24/01/2016
    Răspunde

    O prietena adevarata este langa tine oricand si oriunde ,in orice imrejurare,daca nu o fae ,ai un semn de intrebare!

    • Tudor Alexandra
    • 25/01/2016
    Răspunde

    Cred că nu au fost prietene cu adevărat. Poate Ioana a încercat să îi fie prietenă Mariei, dar aceasta din urmă dorea doar să o folosească. Dacă de atâtea ori a zis acel cuvânt în glumă iar de data aceasta a ieșit cu supărare, e clar că a fost doar un banal pretext al Mariei pentru a se îndepărta de Ioana, văzând că nu o mai poate folosi în scopurile ei. Prietenia adevărată nu se strică atât de ușor, zic eu.

  3. Răspunde

    eu zic ca da. doar atunci cand te atasezi enorm, iti permiti orice, pt ca speri ca si celalalt apreciaza la fel de mult sinceritatea totala (politetea, adica minciuna aia frumoasa si gaunoasa, e pentru straini), si, de cealalta parte, doar cand te atasezi foarte mult de cineva o intepatura ti se pare o ghiulea de tun.

    • ghizdavu iuliana simona
    • 26/01/2016
    Răspunde

    cu siguranta nu au fost prietene in adevaratul sens al cuvantului ,cuvantul prietenie pentru mine inseamna cu totul altceva

    • Aniela
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Ce sa zic nu stiu prietenie de un an si ceva nu prea ai timp sa te cunosti bine.Mi se pare aiurea sa te superi de la o vorba.Eu nu cred ca au avut prietenie in adevarul sens al cuvantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares