Adormi greu? Iata ce poti face sa remediezi situatia

iStock_000007980637Small-1Eu vara nu dorm. Nici iarna… in nici un anotimp. Adica dorm dar adorm tarziu in noapte si simt ca nu ma odihnesc suficient. Sunt sigura ca nu sunt singura in situatia asta asa ca e cazul sa luam masuri in grup si sa urmam sfaturile specialistilor pentru a adormi mai devreme si a ne odihni corespunzator. Nu vom vorbi despre lapte cald sau hidromasaj pentru ca stim deja ca asta nu ajuta agitatii ca noi. Nici nu vrem sa ajungem sa facem parte din cei care adorm doar cu ajutorul somniferelor, nu?

O prima metoda presupune sa inspiram exclusiv pe nara stanga. Conform practicantilor de Yoga, aceasta modalitate de a respira reduce tensiunea arteriala si induce o stare de calm. Te intinzi pe partea stanga, acoperi nara dreapta cu un deget si inspiri doar pe nara stanga. Asta ar trebui sa te relaxeze si sa induca somnul chiar si cand simtim ca ne e foarte cald sau apar bufeurile care insotesc menopauza.

Alternarea starii de incordare totala cu cea de relaxare totala, este si ea recomandata. Cum faci asta? Iti incordezi in mod constient toti muschii, din crestetul capului pana la nivelul degetelor de la picioare si dupa 2-3 secunde ii relaxezi complet. Repeti miscarea de cateva ori.

Impune-ti sa stai treaz! Organismul e ca un copil care face fix ce ii spui sa nu faca. Astfel, daca ii interzici sa adoarma, imediat va simti nevoia de somn. Cum il constrangi? Tine ochii larg deschisi si repeta-ti ca nu ai de gand sa dormi in noaptea asta!

Induceti starea de somn, jucandu-va cu ochii inchisi! Cum? Inchizi ochii si cu pleoapele stranse, iti rotesti in sus ca si cum ai vrea sa privesti ceva de deasupra capului tau. Se pare ca aceasta miscare imita miscarea ce are loc in mod in natural in timpul somnului, eliberand melatonina, hormonul somnului.

V-ar putea ajuta sa adomiti si presopunctura. Punctul responsabil de producerea starii de somn se afla deasupra nasului, intre sprancene. Tot ce aveti de facut este sa aplicati o presiune usoara in locul respectiv, pentru 20 de secunde, utilizand degetul mare apoi sa eliberati rapid si sa repetati procedeul de 2-3 ori.

Sper sa va fie de folos sfaturile si sa reusiti sa adormiti mai repede seara. Dintre toate eu am incercat varianta respiratului pe nara stanga si chiar m-am relaxat rapid. N-am adormit chiar la secunda dar nici nu am mai stat doua ore cu ochii in tavan.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tudor Alexandra
    • 07/07/2015
    Răspunde

    Super metode,nu auzisem de ele pana acum:))) Mersi pentru ponturi, mie chiar imi prind bine, ca sa nu mai stau si eu cu ochii in tavan 2 ore,ca tine! 😀

  1. chiar nu stiam de metodele astea, si eu adorm tarziu, dorm 3 ore se trezeste buburuza, mai stam 30 min, papacim si tot asa 🙂

    • Hacman Mariana
    • 09/07/2015
    Răspunde

    minunate aceste remedii pentru a scapa de stresul acumulat de a lungul zilei…o sa incerc si eu…nu am mai auzit de aceste metode…multumim..

    • Anne
    • 15/07/2015
    Răspunde

    Chiar nu stiam metoda cu respiratia numai pe nara stanga!Interesant articol!

    • Mihaica Iuliana
    • 17/07/2015
    Răspunde

    Daca stiam aceasta solutie acum 6 ani era super, pe atunci eram studenta si invatam foarte mult iara cand mergeam la somn imi statea gandul numai la ce invatasem si nu puteam sa ador. Da stiu, era stres

    • Mihaica Iuliana
    • 17/07/2015
    Răspunde

    De 4 ani insa de cand am terminat si am luat si licenta, nu mai am probleme cu somnul. La 5- 10 minute adorm.

    • Oprea Alexandru
    • 28/07/2015
    Răspunde

    Eu adorm greau doar cand sunt stresat sau imi este cald, in rest adorm repede…nu am nevoie de pastile.

    • gutu adriana
    • 04/09/2015
    Răspunde

    interesant..mai am si eu probleme din cand in cand cu somnul,dar nu ma gandisem la asa metode…se pare ca gasim rezolvare la toate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares