Kendji Girac – un tigan francez talentat

KENDJI GIRAC

Francezii, mare popor european. Ne-am obisnuit sa vedem pe la TV cat de chititi sunt sa scape de tiganii nostri si nu reusesc. Si nu-i condamn. Exista o parte a lor de care si eu as vrea sa scap. Dar de aici si pana la a critica un om talentat, judecandu-l prin prisma etniei de care apartine fara sa aiba vreo vina, e doar un pas. Un pas pe care cetatenii francezi il fac cu foarte mare usurinta. Ca sa vorbim cu subiect si predicat am sa va prezint, prin intermediul a doua piese, un artist de care mie imi place, Kendji Girac:

Kendji Girac – Andalouse

Kendji Girac – Color Gitano


Poate ca nu am cultura muzicala si nici nu am pretentia sa credeti asta. Mie, muzica imi place sau nu. Kendji este un cantaret francez foarte tanar, aflat la inceput de drum, cum s-ar spune. Are doar 18 de ani. Omul asta a castigat Vocea Frantei in 2014 si albumul sau s-a vandut in peste 500.000 de exemplare, clasandu-se pe locul trei in topul albumelor cu cele mai mari vanzari din 2014. Cred ca are o voce placuta si imi plac influentele de flamenco din muzica lui.

Sunt convinsa ca nu toti francezii il critica insa, pe pagina sa de youtube, majoritatea vorbitorilor de limba franceza, pe care nu i-am controlat sa vad sigur de unde sunt, il numesc tigan si considera un tigan nu are ce cauta pe scena. Inteleg sa nu vrei in tara ta un tigan care fura sau cerseste. Dar ce ai cu unul care isi castiga traiul cantand si o face destul de bine? Omul, nici macar nu e imigrant, e de origine franceza, nascut si crescut in Franta, insa are sange de tigan spaniol.

Nu vad ce e rau in asta si de ce trebuie criticat si jignit asa, mai ales ca le este co-national, indiferent de etnie, are o meserie prin care nu ii face de ras si nu se poate spune ca nu e talentat de vreme ce vocea lui a castigat un concurs atat de important in Franta si canta foarte bine si la chitara. Nu e savant… a renuntat la scoala la 16 ani ca sa preia meseria bunicului sau. Dar, nimeni nu-i perfect si are tot timpul sa faca scoala!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 07/03/2015
    Răspunde

    Imi place cum canta,se vede ca e talentat,pacat ca si ei ca si noi fac discriminare rasiala(e tigan si ce daca?).

  1. Nu am mai ascultat până acum aceste melodii, dar sunt superbe și nu cred că ar trebui să conteze dacă e țigan sau nu.

    • Hacman Mariana
    • 07/03/2015
    Răspunde

    Un baiat cu adevarat talentat!In viata asta majoritatea oamenilor stiu sa puna,,etichete altora”..doar sa critice,sa rada… mai intai sa se uite la ei si apoi sa faca comparatii…lumea este foarte rea…

  2. Răspunde

    Corect ! Nu ma deranjeaza etnia rroma, ci faptul ca unii apartin grupurilor de infractori.

    • Mihaica Iuliana
    • 11/03/2015
    Răspunde

    Talent, da. eu intotdeauna am stimat oamenii talentati indiferent de etnie si apartenenta in societate. Existe talent in fiecare dintre noi, insa nu avem curajul sau puterea sa il dezvoltam. Bravo lui, acestui tanar talentat.

  3. Răspunde

    Oamenii sunt rai si cred ca o doza de xenofobie este in fiecare dintre noi.

    • Chirila Geanina Irina
    • 17/08/2015
    Răspunde

    Kendji Girac este un adevarat talent parintii mei mi-au interzit printr-un timp sa-l mai ascult pt ca este tigan.Eu nu cred ca trebuie sa tinem cont de etnie ci de ce e in suflet.A castigat MUSIC AWARDS NRJ 2015 si pot sa zic ca este cea mai frumoasa voce pe care am auzit-o vreodata

    • Andreea Grecu
    • 24/10/2015
    Răspunde

    Țigan francez ? ? Oare văd bine? :))

    • Petra Daniel
    • 30/07/2016
    Răspunde

    Eu sunt fanul lui nr. 1 chiar daca sunt baiat si imi place cum canta mai ales ca a lansat o noua melodiein albumul ” Ensemble” si piesa se numeste ” Sonrisa”

    1. Răspunde

      Si mie imi plac aproape toate melodiile lui. Au accentele astea care fac inima sa vibreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares