Smartphone-urile Allview imbina utilul cu placutul

Nu stiu daca isi mai aminteste cineva de telefoanele vechi cu tastatura din cauciuc care scartaia de-ti trosneau urechile, pana terminai de scris un sms. Eu am avut un astfel de telefon pana tarziu  in era noastra 🙂 . Cand m-am mai desteptat si incepusera toti sa „sufere” de telefoanele pe care le aveau, parca mi-as fi dorit si eu un smartphone cu design modern si functii multiple dar, spiritul econom(ca sa nu zic zgarcenia), m-a tinut multa vreme departe de un astfel de telefon inteligent.

Sunt foarte „chitra” cand vine vorba sa cheltuiesc bani pentru mine si de-a dreptul risipitoare cand cumpar cadouri pentru altii. Acum doi ani, era ziua sotului meu si stiam ca isi dorea de mult timp un telefon nou. Avea doua telefoane, unul personal si unul de serviciu dar amandoua la fel de urate si invechite. Atunci am intrat prina data in contact cu Allview. Cand am vazut ca la un pret cat de cat decent, pot sa ii cumpar un telefon dual-sim, prima data m-am gandit ca e imposibil ca un telefon bun sa fie atat de ieftin. Am riscat totusi. Telefonul a decedat dupa un an, insa nu din cauze naturale(pur si simplu a zburat de pe casa – nu intru in detalii). Un telefon care nu iti face nici o problema vreme de 12 luni, e un telefon bun. Poate ca ar mai fi trait si astazi daca nu se intampla tragedia. Oricum,  Allview ne lasase o impresie buna si, cand ne-am facut abonamente anul trecut, am decis sa ne luam telefoane Allview. El s-a ales cu un smartphone Allview X2 Twin iar eu cu un X2 Soul.

Pentru el, un telefon dual sim e un must pentru ca nu doreste sa amestece contactele de la job cu cele personale.  Pe langa designul care imi placea mult, avand colturile mult mai putin rotunjite fata de alte modele, m-a incantat mult camera foto care facea niste poze chiar mai bune decat aparatul foto pe care il aveam la vremea aceea. Il testasem deja in magazin si eram multumita de calitatea selfie-ului realizat(are Face detection, Face Beauty si Smile shot).

Are ecranul foarte subtire, e rezistent, fiind protejat si pe fata si pe spate de sticla Gorilla Glass 3. E uimitor ca un telefon arata aproape ca nou dupa 6 luni de perindat prin buzunarele sotului meu. Sticla respectiva protejeaza foarte bine display-ul LG de 5’’ HD IPS, cu touchscreen OGS. Rezolutia de 1280×720 asigura o calitate inalta a imaginilor. Pozele din vacanta, foarte reusite si ele, chiar si cele facute in interior. Ba chiar putem rula toate filmuletele full HD si pozele din telefon, direct pe ercanul televizorului utilizand intrarea HDMI si adaptorul Allview Smart2View. Functia de GPS i-a usurat toate drumurile prin tara, el fiind mai mereu plecat in interes de serviciu iar capacitatea de stocare foarte buna (extensibila pana la 32GB) il ajuta sa poarte cu el mereu documente importante, pozele si melodiile preferate. In plus, toate fisierele tale de pe telefon sunt in siguranta: telefonul X2 TWIN are optiunea Anti Theft,  un sistem care permite blocarea telefonului in cazul in care il pierzi pentru ca altii sa nu aiba acces la documentele tale. E un telefon care se misca rapid, ajutat de procesorul Octa Core cu frecventa de 1.4 Ghz, o solutie grafica Mali 450 MP4 si de o memorie RAM de 1GB. Cred ca si asta l-a ajutat sa supravietuiasca pentru ca un telefon care incarca greu aplicatiile, ar fi zburat demult pe geam la sotul meu. Dupa sase luni de utilizare, bateria telefonului(Li-Polimer 1920 mAh) ii ajunge pentru o zi intreaga de vorbit la telefon cu clientii, cu mine si cine stie cu mai cine dar si pentru navigari scurte foarte utile pe internet. Concluzia; e un telefon elegant, performant dar pe care ti-l poti permite.

Normal ca eu trebuia sa fiu mai cu mot si telefonul meu la fel. X2 Soul de la Allview era pofta ce poftisem inca dinainte de a se oferi el sa imi daruiasca un telefon. Citisem un review pe un blog si cateva pareri pe forumuri si ma indragostisem deja de el. Un telefon superb ca aspect care, la grosimea lui de 5,55 mm, era cel mai subtire telefon din lume, in mai 2014 cand fusese lansat. Realizat din metal si sticla aproape integral si acoperit de un strat de Corning Gorilla Glass pe ambele parti, era un fel de diamant pentru mine. Nu aveam nevoie de un dual-sim pentru ca eu folosesc o singura cartela. E mai performant decat as fi indraznit sa sper si chiar te simti mandru posesor de smartphone atunci cand il ai in mana. Bateria de 2300 mAh nu mi-a pus probleme pana acum desi eu vorbesc mult la telefon si il butonez foarte multe si pentru internet si alte aplicatii. Are aceeasi camera principala de 13 MP pe care o are si un alt smartphone vedeta de pe piata care e mult mai scump si sunt incantata de calitatea pozelor pe care le postez zilnic pe facebook. Se pricepe si al meu la Led Flash, Face Detection, Gesture Shot, Face Beauty, Eraser si Smile Shot.

 Procesorul Octa Core Cortex-A7, 1,7 GHz e capabil de multitasking iar ecranul de 5″ cu rezolutie1920x1080 px e acelasi de pe Samsung Galaxy S4 deci nu cred ca e nevoie sa spun mai mult: contraste si claritate de nota 11. De miscat se misca rapid, nu am ce sa ii reprosez, rar mi s-a intamplat sa ramana o aplicatie blocata cateva secunde, asta in conditiile in care eu obisnuiesc sa tin mai multe aplicatii deschise. La capitolul sunet, iar e o surpriza foarte placuta: nu cred ca, din ce am mai testat eu pe la prieteni, am mai gasit un smartphone cu o calitate a sunetului mai buna. O singura parte proasta ar putea sa aiba, ca nu are slot pentru card si nu se poate extinde memoria dar mie imi sunt suficienti cei 16GB.

Per total, am investit in doua telefoane cat ar investi altii intr-unul singur si amandoi suntem nu multumiti, ci incantati de alegerile facute. Allview ofera niste super-smartphone-uri la super-preturi. Daca mi se pare prea mult sa afirm ca sunt cele mai bune smartphone-uri, n-am s-o fac. Am sa va spun insa ca sunt smartphone-urile cu cel mai bun raport calitate-pret de pe piata romaneasca. Gasiti pe Allview telefoane si smartphone-uri pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele, gadgeturi care imbina utilul cu placutul, majoritatea fiind dual-sim si putand fi folosite simultan ca telefoane de serviciu si telefoane personale, nemaifiind necesar sa cari dupa tine doua telefoane. In plus, puteti castiga un telefon Allview C6 Quad, participand la aceasta campanie Blogawards sponsorizata de Allview. Grabiti-va sa o faceti pana la miezul noptii! Succes!

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Oana D.
    • 31/01/2015
    Răspunde

    Pentru cei obisnuiti cu ecranele touch-screen un smartphone este un MUST!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 31/01/2015
    Răspunde

    Haios dar si interesant articol,imi place,adevarat cu astfel de gadgeturi performate (smartphone-uri) dai mesaje mai repede,fotografiile ies mai frumoase,mai clare,eu inca cu batranul meu cu tastatura de cauciuc , ne intelegem bine.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 31/01/2015
    Răspunde

    Haios dar si interesant articol,imi place,adevarat cu astfel de gadgeturi performate (smartphone-uri) dai mesaje mai repede,fotografiile ies mai frumoase,mai clare,eu inca cu batranul meu cu tastatura de cauciuc , ne intelegem bine.

    • Hacman Mariana
    • 31/01/2015
    Răspunde

    Foarte amuzant!Multi dintre noi sigur mai au acasa vechile telefoane…fie ca s-au invatat cu ele..fie nu-si permit un telefon mai performant…Geniale sunt telefoanele noi!Poti da mesaje mult mai repede,fotografilie sunt mai clare,…diferente de la cer la pamant intre cele vechi si cele noi!

  1. Răspunde

    Pana la campania asta nu stiam ca Allview e produs in Romania 😀 Rusinica!!!

    • Mariana Cioranu
    • 01/02/2015
    Răspunde

    Eu nu vreau telefon performant ma multumem cu cel pe care il aveam ,dar sotul meu mi-a facut cadou un telefon bun.Este o diferenta mare intre cele 2 telefoane,cel nou si cel vechi.

    • Daniela Ionela Iorga
    • 01/02/2015
    Răspunde

    Si eu am tot Allview si sunt multumita de el, in scurtul timp in care am putut sa il folosesc. L-AM primit cadou de la sot de Crăciun si pot spune ca e ce imi doresc de la un telefon inteligent. Stiam ca e firma buna deoarece si tableta copiilor e Allview si timp de un an nu ne-a facut probleme. Bun articol si haios povestit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares