Patru modele de incaltaminte pentru sezonul rece

incaltaminte pentru sezonul rece

Discutam astazi cu prietena care nu intelegea de ce eu mai vreau si boncaci si ghete daca mi-am cumparat deja cizme. E ca si cum ai intreba de ce nu pui aripi de pui in ciorba de porc. Ce treaba are cizma cu bocancul si gheata cu botinele? Fiecare e cu treaba ei, cu tinuta ei si eu am nevoie de toate, in functie de starea din ziua respectiva si cu tragerea de inima spre un stil sau altul. Doar nu pot sa port cizmele alea lungi si la fusta, si la rochie, si la pantaloni.

Ca sa ii dau cateva exemple, am alcatuit patru tinute, poate asa intelege de ce am nevoie macar de cate o pereche din astea patru tipuri de incaltari pentru toamna-iarna. Am pornit de la patru modele de incaltaminte de dama si iata ce-a iesit:

O pereche de ghete negre  Lolla pe care le vad incadrate intr-un astfel de peisaj cu pantaloni slim din material de camuflaj, un poncho, o geanta army si prin forma si culoare, niste bratari „dolofane” cu lanturi in armonie cu lanturile de pe ghete si o pereche de manusi din piele sau imitatie de piele. Tocul acestor ghete de dama e mic(maxim 3 centimetri) si comod dar asta nu face din ele un model de ghete baietoase pentru ca alte detalii au grija sa puna accentul feminin.

atelierulfamiliei.ro

Desi sistemul de inchidere este pe baza de fermoar, in partea frontala, designerul a gandit in mod ingenios un fermoar fantezie din piele sintetica si zale aurii de lant, parca anticipand cumva tendinta din acest sezon spre incaltaminte cu sireturi „pana in gat”.

colaj tinuta bocanci

Cizmele inalte Leslie, isi gasesc locul in tinuta de mai jos. Mizam pe cizme inalte si foarte inalte, pana si peste genunchi, in zilele in care ne vrem mai feminine si seducatoare, Le combinam cu o rochie tricotata cu guler amplu si larg, cu un poncho colorat care sa ne mai insenineze ziua, o geanta rosie care emana eleganta, un ceas simplu si nu uitam rujul rosu.

Ce mi se pare surprinzator la aceste cizme este impartirea lor in doua zone una din piele sintetica clasica si una dintr-un soi de imitatie de piele intoarsa(pe partea pulpei si in zona superioara), unite si despartite in acelasi timp de o bareta lata cu capsa si catarama discrete. In rest, e un model simplu, cu botul usor rotunjit si toc gros de 7-9 centimetri. Nici prea-prea, nici foarte-foarte, cum imi place mie sa spun.

colaj tinuta cizme lungi cu toc
In alte zile, dimpotriva, nu mai vreau sa fiu dulce si doamna, vreau sa le arat barbatilor ca si eu pot ce pot si ei, inclusiv sa ma imbrac si sa ma incalt la fel ca ei, Atunci imi iau bocancii de iarna, imi pun pantalonii de inspiratie masculina, lungi pana la glezna, un pulover banal, o haina „barbatoasa” si ea, o geanta cu ceva accent barbatesc si un ceas simplu. Am grija sa adaug si doua detalii feminine ca sa nu uit de unde am plecat: fularul si oja rosie. Prilej sa isi aduca si barbatii aminte ca, o femeie in bocanci, e vulnerabila numai pana i se usuca oja.

Cat despre bocanci, cred ca le-ar placea si lor: usori, comozi, negri, model clasic cu botul rotund, talpa anti-derapanta si flexibila, inchidere si cu fermoar si cu siret. M-am razgandit cand i-am privit mai bine: nu le-ar placea; sunt bocanci de dama; ii dau de gol catarama si cele cateva tinte, oricat de discrete ar fi ele.
colaj tinuta ghete cu talpa joasa
S-a terminat saptamana de munca si, ca sa ma rasfat, vreau sa ies sambata la mall, la un film. Imi pun in picioare o pereche de botine negre cu bot ascutit si toc subtire, inalt si arunc pe mine jeansii boyfriend, un pulover scurt, un ceas elegant si o geanta de acelasi fel, o jacheta rosie matlasata si o palarie. Poate ca privita in poza, nu va spune mare lucru tinuta mea, dar va garantez ca efectul este maxim si elementele casual se impletesc perfect cu cele elegante.

Nu spun ca aceste botine superbe nu merg si la o rochie sau la alt tip de pantalon. Sunt elegante in sine prin design si ne fac elegante prin  postura pe care ne-o impun. Dualitatea materialului(imitatie de piele mata si imitatie de piele lacuita) si catarama metalica ne permit sa ne jucam cu aceste botine in multe feluri si sa le asociem unui numar mare de piese vestimentare. colaj tinuta ghete cu toc

Nu stiu daca Dana a inteles exact ce am vrut eu sa ii spun, daca imi da dreptate ca cizmele, bocancii, botinele si ghetele au fiecare rolul lor. Cert e ca eu le vreau pe toate: bocancii pentru zapezi si excursii la munte, botinele pentru un plus de eleganta si prestanta, cizmele pentru ca rochiile si fustele ar suferi fara ele si ghetele pentru ca sunt practice la maratoanele dupa cumparaturi.

Etichete: , , , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tatiana Sorina
    • 19/11/2014
    Răspunde

    Sunt splendide toate,chiar ca nu stii ce sa alegi.Imi plac bocancii,nu prea ma dau in vant dupa tocuri.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 20/11/2014
    Răspunde

    Toate imi plac,adevarat fiecare tinuta cu incaltamintea sa,nu stii pe care sa le alegi,frumoase toate .

    • Yonela Mihaela
    • 20/11/2014
    Răspunde

    M-am indragostit de a doua si ultima tinuta sut superbe

    • Iorga Daniela
    • 20/11/2014
    Răspunde

    Imi plac toate,bocancii sunt super,iar ultima tinuta e geniala 😉

  1. Buna Cristina! 😛 Sunt superbe toate produsele,atat produsele de imbracaminte cat si cele de incaltaminte!Imi plac in mod special cizmele inalte Leslie si articolele cu care le poti asorta.Si ultima tinuta m-a atras,ghetutele finute,cu toc potrivit.Genial este ca le putem cumpara la super pret!Avem de unde alege 😛 Fiecare tinuta ,o putem folosi in diferite situatii…Ai prezentat foarte frumos toate produsele 😛 sigur le-ai fost de ajutor multor persoane.Felicitari pentru frumoasa prezentare! 😛

    • Balaban Violeta
    • 20/11/2014
    Răspunde

    cel mai mult imi plac cele cu toc cu tot cu tinuta…foarte supeeeer e…

    • Roxana Timocel
    • 20/11/2014
    Răspunde

    Toate-mi plac. Am din toate.. ;))

    • STINGACIU DANIELA
    • 21/11/2014
    Răspunde

    Imi place prima pereche,si tinuta,ma caracterizeaza nu de alta 😀 Desi nu mi ar sta rau nici cu celelalte;)) Cristina ,Cristina ce ne faci tu noua:))

  2. Răspunde

    Toate tinutele prezentate de tine simt ca le pot purta intr-o anumita perioada a zilei..Frumoase combinatii..insa bocancii din prima poza m-au fermecat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares