Scrieti, baieti, numai scrieti?

Bloguri
E la moda sa ai blog. Sunt tot mai multi cei care aleg sa isi creeze un blog pe care sa posteze idei si dorinte proprii. Unii, desi incepatori, o fac foarte bine. Nici eu nu sunt prea avansata. Citesc cu drag cateva bloguri care imi plac si, persoanele care stau in spatele lor, nu m-au dezamagit vreodata nici prin subiectele abordate nici prin calitatea textelor. Altii, nu stiu cum au ajuns sa aiba PageRank 2 sau 3 si sa fie „apreciati” si „comentati” de bine de catre restul. Gandesc cu dosul si scriu cu picioarele: asta e impresia pe care o lasa.
 
N-am sa inteleg niciodata de ce, bloggeri consacrati care au un stil impecabil, aleg sa sufle in fundul unei bloggerite care scrie oribil! Nu ca nu e creativa; pur si simplu ai pasaje intregi pe care le citesti de trei ori si, in final,  tot nu intelegi ce a fost in capul aluia de le-a scris. Nu pentru ca ar fi prea elevate pentru tine ci pentru ca foloseste o topica a frazei care lasa impresia ca fie gandeste cu partea dorsala, fie le ia din Google Translate si nu are timp sa le prelucreze. Sunt sigura ca unii ma vor intelege gresit. NU vorbesc despre niste greseli pasagere pentru ca, atunci cand sunt obosita, si eu mai dau rateuri. E vorba ca fiecare articol e la fel. Se pare ca nici sponsorilor nu le pasa ca atunci cand un cititor va ajunge pe blogul respectiv nu va intelege nimic. Important e doar Page Rank-ul si sa fie acolo cuvintele la norma. Cum crezi ca s-ar putea gandi cineva ca tu oferi bijuterii, haine, servicii de calitate cand textul care te recomanda e de calitate indoielnica?
 
Cred ca unii interpreteaza gresit indemnul lui Heliade Radulescu „Scrieti, baieti, numai scrieti!”. Inteleg ca le place sa scrie si sa se simta importanti in mediul online, inteleg ca nu tuturor ne-au placut orele de gramatica, dar ar putea macar sa se limiteze la fraze mai scurte in care sa nu se piarda. Cred ca de multe ori nici nu citesc ce le iese din mana….
 
 

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares