Păzea! Imi iau echipament de ski!

echipament de ski Clapari-ski-Munari
Eu m-am nascut in mai, luna florilor, dar cu anotimpurile calde nu ma impac bine deloc. La mine, iarna sa fie! Ador zapada si frigul il suport mult mai usor decat suport caldura. Macar, cand e frig, poti sa pui haine pe tine; dar, cand e cald, ce sa mai dai jos? Cu toate ca sunt fan iarna, niciodata nu am avut curaj sa incerc sporturile de iarna la munte. Daca se pune ca sport, atunci, singurul sport pe care il practic, e datul zapezii in fata curtii.
 
Anul trecut am fost cu prietenii la ski. Vorba vine, ca eu am fost pe post de spectator. Ei erau cu ski-urile pe partie, fericiti nevoie mare, urland de bucurie ca zboara pe deasupra zapezii, iar eu mimam bucuria de pe margine. Pur si simplu nu am avut curaj pana acum sa ma urc pe ski-uri si sa ma avant pe cararile de zapada desi imi doream sa experimentez acele senzatii. Anul asta sunt hotarata sa o fac si p-asta si sa ma apuc de schiat. Prima data, imi cumpar echipament pentru ca restul au deja echipamente pentru ski. Mai ales ca sunt incepatoare, o sa se lase cu tot felul de cazaturi si trebuie sa fiu bine echipata. Stiu ca mai e pana incepe sezonul dar asa sunt eu: nici nu pun bine cartofii pentru piure la fiert, ca si caut mixerul sa ii zdrobesc.
Trebuie sa o iau de la zero, nu am nici macar ski-uri. Normal ca nici nu stiam ce fel de ski-uri imi trebuie si am sunat-o pe una dintre prietenele mele. Ea mi-a recomandat aceste ski-uri pentru femei cu legaturi, destul de bune pentru o incepatoare. Cu ocazia asta am aflat si eu ca lungimea ski-urilor se alege in functie de inaltimea utilizatorului. Cine-o sa mai aiba ca mine schiuri cu floricele?
 
Pe lista de necesare pentru o vacanta la ski, ar urma betele de ski. Nu as vrea sa ma vad pe chestiile alea alunecoase fara niste bete in care ma proptesc din cand in cand, sa ma ajut de ele sa ma ridic in urma unei cazaturi, asa cum am mai vazut eu prin desene animate cand personajele se infigeau cu fruntea in mormane de zapada de pe marginea partiei.
Am nevoie si de clapari. Eu anul trecut chiar am intrebat la ce le trebuie clapari si nu merge sa-ti pui direct bocancii in legaturi si sa te arunci la vale. Dupa privirile „prietenoase” pe care le-am primit, m-am prins ca o pereche buna de clapari e indispensabila pe partie. Claparii sunt cei care transmit miscarea corpului, „instructiunile” catre schiuri, fiind chiar cea mai importantă componentă a echipamentului de schi.

Adaug in cos si o pereche de ochelari de ski. Eu am probleme cu lumina in orice anotimp dar, mai ales cand bate soarele sau lumina in zapada de un alb imaculat, orbesc complet. Pe langa asta, ia imaginati-va cum as cobori eu partia cu nu stiu cati kilometri la ora, si toti fulgii de zapada intrandu-mi in ochi. Va spun eu: nu mai vezi nimic. Risc sa plec de la Sinaia si sa ma opresc la Ploiesti. Am luat ochelari cu vizor galben, conform instructiunilor de pe site. Se pare ca astia sunt universali si dau rezultate si pe cer senin reducand intensitatea luminii, si pe timp de ninsoare, facand fulgii de zapada, care schiaza si ei, mai putin stralucitori.

Schiuri avem , clapari avem, bete avem, ochelari …este. Era sa uit protectia pentru cea mai importanta parte a corpului meu. Cum care? Capul! Si asa mi se spune mereu ca am capul mare; acum chiar o sa il am. Nu va recomand sa mergeti la ski fara casca de protectie pentru ca daca, doamne fereste, va infigeti capul intr-un copac si va raman pe acolo urme de sange, asta va fi o proba suficienta sa fiti acuzati de defrisare ilegala a padurilor patriei. Va dati seama ca glumesc, nu? Casca de ski iti poate salva viata in caz de accident grav pe partie.

Tocmai ma pregateam sa lansez comanda, cand mi-am dat seama ca de imbracat nu imi luasem nimic. Nu se cade sa te duci la ski in blugi sau in pijamale. Musai sa ai haine speciale din materiale de calitate care sa tina de cald dar sa permita corpului sa respire. Am vazut anul trecut pe partie niste costume de ski atat de groase, ca nu stiu cum se miscau respectivii in ele. Pareau teleghidati. Eu am ales o pereche de pantaloni de schi gri simpli si o geaca Blizzard  portocalie. N-am uitat nici de manusi si caciula. Mi-am luat o caciula verde cu ciucure. Nu de alta, dar daca ma pravalesc pe acolo si incepe lumea sa tipe ca o nebuna blocheaza partia, sa ma gaseasca gasca mai usor. Combinatia verde-portocaliu e greu sa nu o vezi! Daca vedeti culorile astea pe partie, sa stiti ca sunt eu! Cel mai bine ar fi sa schimati partia, chiar statiunea.

Acum, ca mi-am facut lista cu echipamentul necesar pentru ski, deja ma vad pe partie. Pacat ca la asta nu se da si sala si te baga direct pe traseu! Eu la teorie ma pricep mult mai bine. Inca ma tem de partia de ski dar o sa imi inving teama pentru ca stiu ca am un echipament bun si nu vreau sa raman in postura de spectator pana la cincizeci de ani cand coxartroza o sa imi dea interzis la schiat.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popescu Yonela Mihaela
    • 20/09/2014
    Răspunde

    Mult succes si felicitari pentru initiativa de a-ti invinge temerile.

    • Paula Ion
    • 20/09/2014
    Răspunde

    Esti cea mai tare.vreau poze de la marele eveniment 🙂 succes

    • Gabriela Rotaru
    • 20/09/2014
    Răspunde

    Mult succes,asteptam poze,te admir pentru curajul tau,imi place si mie dar sa privesc doar.

    • Paola Paola
    • 26/09/2014
    Răspunde

    Cristina, ia-ti inima in dinti si invata sa schiezi, e mai bine la batranete sa zici „Am facut-o si p-aia” decat „Oare cum ar fi fost?”. Asa ca…sper sa auzim vesti bune la iarna 😉

    • abetina
    • 03/10/2014
    Răspunde

    asa este ,echiparea este musai necesara din timp pentru vacanta de iarna:*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares