Cocosul sau gaina?

cocosul sau gaina

O cearta in familie. Sotia il loveste pe sot. Acesta se ascunde sub pat. Sotia incearca sa-l scoata:
– Iesi!
– Nu ies!
– Iesi!
– Nu ies!
– Iesi!
– Auzi, cine e seful in casa asta? Daca am spus ca nu ies, inseamna ca nu ies!

 Tocmai am citit bancul asta si am dezbatut problema cu sotul meu. Cine ar trebui sa cante in casa: gaina sau cocosul? Bancul cu luam decizii de comun acord, nu ma intereseaza. Nu exista asa ceva. Te sfatuiesti dar in orice familie exista unul mai cu mot care renunta mai greu la ideile si deciziile lui. In unele familii canta gaina, ea taie si spanzura, cum ar zice tataie. In altele, conduce barbatul, asa cum s-a considerat multa vreme a fi normal. Normal e sa conduca ala care e mai puternic si mai bataios. Nu suport barbatii care nu sunt capabili de nimic dar se dau mari „sefi de familie”, la fel cum nu suport gainile care fac pe cocosul in public.

In cuplu, zic eu, totul tine de compromis, fie ca recunoastem sau nu. Intotdeauna va exista unul mai slab care sa se lase condus si impins de la spate si unul mai puternic care ia deciziile si bate cu pumnul in masa. La figurat sper ca bate cu pumnul in masa. In casa e treaba noastra daca eu vreau sa ma las condusa sau vreau sa il tin pe el sub papuc. Dar ce nu suport e sa isi manifeste unul din noi suprematia in public, adica ori eu sa ii spun lui de fata cu altii ca trebuie sa faca ce zic eu ca eu decid pentru ca el e mototol, ori el sa imi spuna ca desi eu nu vreau un lucru, il cumparam ca asa vrea el.Nu e o regula general valabila ca trebuie sa conduca barbatul sau femeia. Poate sa cante cocosul daca gaina ii permite, poate sa cante gaina daca cocosul e de acord, pot canta amandoi odata si sa se iste o mare cearta, pot canta pe rand in functie de domeniul la care se pricep mai bine. Important e ca atunci cand sunt in public sa dea impresia ca sunt un cor sau ca nu canta nici unul. Altfel, se vede urat!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 29/01/2015
    Răspunde

    Adevarat ,in fiecare casa si familie exista unul mai cu mot cum spui tu dar daca exista intelegere si mai lasa si unul si altul lucrurile se aranjeaza.Daca ar exista 2 care vor sa cante ar iesi foc si para si daca ar fi 2 care asteapta impinsi de la spate ar fi vai de ei asa ca e mai bine asa 2 diferiti,important e sa se respecte,sa se inteleaga,sa evite pe cat pot astfel de situatii.

    • Coman Monica Nicoleta
    • 29/01/2015
    Răspunde

    Sincer la noi in familie mereu este intelegere si nu exista ca eu sunt gaina sau sotul cocosul.Amandoi ne sfatuim in decizii si ne respectam.Bine ,recunosc ca mai mult eu iau deciziile bune precum recunoaste si sotul 🙂

    • Mariana Cioranu
    • 29/01/2015
    Răspunde

    In orice casa e mai bine sa existe intelegere si respect la mine in casa asa se procedeaza ma sfatuiesc impreuna cu sotul meu .

    • Hacman Mariana
    • 29/01/2015
    Răspunde

    Sincera sa fiu am noroc…am parte de un sot minunat’ majoritatea deciziilor le luam impreuna ‘la noi nu exista un sef anume…amandoi suntem sefi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares