Domeniu + hosting = Afacere reusita

gazduire web blog
Nu mai vorbisem de multa vreme cu Raisa si am dat din intamplare peste ea pe facebook. Stiam inca din liceu ca ii place sa mestereasca singura bijuterii dar nu aveam idee ca a facut din asta chiar o mica afacere. Am gasit pe blogul ei zeci de creatii minunate pe care le-as purta oricand. Asta era acum vreo doua saptamani. I-am spus ca ar putea scoate banuti din pasiunea ei pentru ca e vorba de bijuterii unicat foarte frumoase. Dar pe blog, nu prea mergea treaba pentru ca de multe ori pica blogger si vizitatorii ii plecau rapid, designul nu ii atragea pe oameni si asa mai departe. Intre timp, am mai vorbit serile si am sfatuit-o sa isi cumpere un domeniu propriu pe .ro si sa se dedice serios postarii creatiilor pe noua ei pagina. Fara un domeniu propriu, e cam greu sa pornesti o afacere online oricat de mica ar fi ea. In primul rand, numele site-ului si domeniul trebuie sa te reprezinte si sa te faca usor de gasit pe internet.
Am ajutat-o si eu cu ceea ce mai stiam eu despre domenii si hosting dar a facut aproape totul singura, asistat de echipa tehnica e firmei de la care a cumparat domeniul .ro. Acum totul i se pare simplu pentru ca si-a cumparat si un pachet de gazduire si a primit o adresa de email personalizata. Cred ca sunteti de acord cu mine ca nu poti prezenta incredere pentru cineva daca tu ii dai o adresa de contact de pe yahoo. Afacerile unt facute sa castigi dar trebuie investit initial. Investitia ei in domeniu propriu si gazduire e un prim pas foarte important. Aici se face backup zilnic deci e imposibil sa piarda informatii si are si site-ul protejat de profesionisti, in ceea ce priveste pericolele mallware care il pandesc.
Urmatorul pas pe care i l-am recomandat este sa plateasca un web designer ca sa isi creeze un site ca la carte. Deocamadata nu am convins-o sa faca si asta dar ma bucur ca acum, cu noul domeniu si cu un hosting bun, fetele carora le-am recomandat sa viziteze site-ul, o pot face fara probleme. Pe blogger paginile se incarcau foarte greu si picau mereu mai ales ca posteaza poze cu rezolutie destul de mare ca sa se vada clar produsele. Acum toate paginile se incarca rapid si o incanta ca are si statisticile de trafic acolo in contul ei, de unde isi administreaza blogul. Ii place sa vada ca lumea o cauta si chiar au crescut comenzile cu 10% dupa doar doua saptamani de cand are domeniul propriu pe hosting platit.
Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares