Energia verde imi face zile negre

Incepusem ziua cu bine. Mi-au stricat-o cei de la Enel. A venit factura. Total de plata 355 de lei din care am consum doar 233 de lei, restul se adauga astfel; 15 lei taxa de cogenerare (scuzati-mi ignoranta dar nu stiu ce este si nici nu ma mai obosesc sa caut ca oricum o platesc), 35 de lei taxa de energie verde (eu nu primesc nici o energie de acest fel dar cica statul ii sustine pe altii pe carca noastra) si aproape 70 de lei TVA-ul (si cica statul o duce rau). Nu ma deranjeaza sa platesc ce consum ca asa e normal dar chiar sa platesc atatia bani doar pentru ca se calculeaza aceste taxe in functie de consum(din cate inteleg eu), asta nu prea imi pica bine. De ce sa platesc eu ca sa se simta altii bine? Eu nu vad in bec nici o energie verde! Si nici nu sunt de acord ca dupa ce au scos de pe piata becurile cu incandescenta de a ajuns cel mai ieftin bec 5-6 lei, acum vor sa le scoata si pe astea sa ajung sa dau 25 de lei pe bucata. Macar daca fac asta, sa ii oblige pe cei de le Enel sa pastreze tensiunea in limite decente sa nu mai ard 2 becuri pe saptamana si sa imi piuie UPS-ul de fiecare data cand vecina baga un mixer in priza. Vor numai sa faca bani pe spatele nostru si nu ofera nimic. Daca intarzii cateva zile cu factura gata debransare. Dar eu cui ma plang ca iarna la doua zile, seara, se opreste curentul pentru cateva ore de parca as trai la tara? Nu are Enel bani de investit in retea de schimbat transformatoare si ce o mai trebui. Dar frumos si luxos sediu si-au facut. Mai sa iti vina sa bubui de nervi cand vezi numai scaune din piele si echipamente de lux. Si tu stai si platesti si te rogi la toti sfintii sa nu ramai fara curent cand faci dus.
Cica treaba sta cam asa: „Subventiile pentru energia verde sunt trecute in facturile fiecarui roman. Se numesc certificate verzi si reprezinta acum 10% din consum.Uniunea Europeana ne-a obligat in 2010 sa producem energie electrica din surse nepoluante. Nimeni nu se grabea sa investeasca, asa ca statul roman i-a obligat pe consumatori sa subventioneze din propriile buzunare energia verde, timp de 15 ani, prin aceste certificate verzi.Asta, pana cand investitorii isi vor recupera cheltuielile si vor intra pe profit. Primesc bani 15 ani, dar in unele cazuri oamenii de afaceri isi recupereaza investitia in 4 ani.”(sursa Stirile ProTv).

 Prin urmare daca ei vor asa, asa se face chiar de a doua zi, ca doar ei sunt la putere. In schimb, daca mie mi se incalca un drept, ma duc la ANPC de vreo zece ori, astept vreo trei luni si in final dreptatea e de partea alora care se pupa in cur cu aia de la putere.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares