La capitolul gatit, nu stau extraordinar de bine; gatesc mancaruri de baza si experimentez la capitolul prajituri. Dar atunci cand vine vorba de un cozonac, un drob sau mucenii pe care i vom servi maine, niciodata nu m-a lasat mama sa imi fac de cap. Uite ca de data asta am indraznit si m-am pus pe framantat. Nu va asteptati sa postez reteta ca nu am inventat eu apa calda. Am folosit aceasta reteta de mucenici moldovenesti si pot sa ma declar multumita.
![](https://i0.wp.com/2.bp.blogspot.com/-Li2QhA-v64g/UTpfg41JYjI/AAAAAAAAK7g/YpfCH_VUhMw/s320/IMG-20130308-00064.jpg?resize=320%2C240&ssl=1)
Eu am un mare defect: niciodata nu respect cu sfintenie retetele. Nici de data asta nu m-am dezis de prostul obicei. Nici vorba de framantat zeci de minute …maxim 3 minute. Nici macar maiaua nu am avut rabdare sa creasca. Apoi, m-am chinuit ceva sa le dau forma si opturile mi-eu iesit prea mari, asa ca am improvizat si i-am facut sub forma de covrig impletit. Au crescut de nu aveau treaba si s-au lafait in cuptor pana s-au rumenit. Siropul l-am facut cu coaja de lamaie ca de portocala nu mai era in dotare, le-am aplicat mierea si nuca dar am pus si putina scortisoara, pe care eu o ador. Rezultatul e multumitor daca luati in cosiderare ca e prima data cand gatesc asa ceva. Va doresc pofta buna maine dar grija mare la paharele cu vin! Patruzeci sunt cam multe, ma tem!