Pledoarie pentru vacanta

vacanță relaxantă la mare
Onorate sot,
Stiu ca atunci cand ne-am cunoscut mi-ai promis o viata ca in basme si te-ai tinut de cuvant, facandu-ma zilnic sa ma simt ca o Cenusareasa. Iti multumesc pentru asta. Sunt ferm convinsa ca si tu te simti ca in povestea neinventata a ginerelui cu trei soacre, caci mama te cicaleste cat pentru trei. Analizand faptele si evenimentele din ultimii 7 ani si acultand atat acuzarea constand in lamentarile soacra-mii ca nu vrea sa petreaca Pastele singura, cat si apararea maica-mii care promite ca anul asta pleaca la tara si ne lasa singuri sa ne relaxam, doresc sa iti atrag atentia ca nici eu nu m-am maritat cu maica-ta nici tu nu te-ai insurat cu a mea.
Drept urmare, daca statul tot s-a gandit la binele nostru si a extra-prelungit vacanta de 1 mai de anul acesta, solicit sa ai in vedere o vacanta exclusiv pentru noi cei care inca nu asteptam postasul cu pensia. Nu ma intelege gresit: imi place sa iti gatesc si sa smotruiesc prin casa; de fapt, ador asta. Mai ales calcatul perdelelor. Ca sa nu mai spun cata euforie ma cuprinde cand trebuie sa vopsesc oua sau sa fac drob. Dar anul asta ma sacrific pentru binele nostru. Compromisul e specialitatea mea. Hai sa spargem tiparele si macar anul asta sa nu sarbatorim 1 mai muncitoresc prin munca, plantand rosii in gradina soacra-mii.
Ce-ti propun? Un 1 mai si un Paste in stil sasesc. Am descoperit de curand Dafora Turism. De fapt, azi. Am analizat ofertele si am cam decis pe unde o sa ni se plimbe picioarele si o sa ni se odihneasca oasele anul acesta. Calitatea mea de Cenusaresa care matura podelele palatului nostru de 3 camere si modestia care ma caracterizeaza, m-au oprit de la alege un hotel foarte luxos. Am ales Hanul Greweln Medias. Patru zile la patru margarete inca n-au omorat pe nimeni. Sunt convinsa ca voi supravietui.
Aduc in sprijinul cererii mele urmatorele argumente:
  • medicul mi-a recomandat cat mai multe plimbari in aer liber si curat pentru a trata atacurile de panica. Ce loc ar fi mai bun decat un han situat in mijlocul padurii?
  • au locuri de parcare si pentru masina ta si a cumnatului Geo, deci nu e cazul sa va faceti griji pentru bijuteriile cu care petreceti mai mult timp decat cu nevestele.
  • stilul sasesc in care este decorat totul, pornind de la tabliile patului si pana la sala de receptie, iti vor aduce aminte de copilaria ta la tara, de desenele de pe lada de zestre a bunicii tale, din care furai bomboane.
  • au si locuri de joaca pentru copii ceea ce inseamna ca veti putea sa beti o bere la o tabla linistiti, fara ca nepotul tau, Adi sa planga dupa zaruri
  • restaurantul este extrem de generos si ca numar de locuri si ca feluri de mancare, semn ca burta ta nu va avea de suferit mai ales ca, ceva imi spune mie, ca aici nu se servesc cozonaci arsi ca la noi acasa.
  • ai posibilitatea sa savurezi o friptura la gratar pe terasa din gradina, cu mentiunea ca de data asta nu vei fi tu cel care se chinuie jumatate de zi sa aprinda carbunii.
  • ai televizor si internet in camera deci vei putea sa bagi la pariuri si sa te uiti la meci cat timp ma relaxez eu la un dus cu hidromasaj.
  • eu si sora-ta nu vom sta pe capul vostru pentru ca aveam destule locuri frumoasa de vizitat: cele 8 turnuri in care ne vom imagina ca suntem printese din povesti, Biserica Fortificata Sf. Margareta si Centrul Vechi sin Medias.

Dupa cum te cunosc, deja te-a luat somnul. Asa ca ti-am pregatit si un film de prezentare. Nu pentru ca as vrea sa te conving , ca decizia e luata deja; dar as vrea sa te duc acolo cu zambetul pe buze.

PS: sunt sigura ca ne vom simti bine. De fapt, o sa iti placa atat de mult, incat si pentru vacanta de vara te vei lasa tot pe mana mea!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares