Platesti si castigi

Ia sa vedem cine stie raspunsul la o ghicitoare: „Vine in primele zile alea anului, e putin colorat, destul de gros si da migrene.Ati ghicit: plicul cu impozitul pe anul in curs. Pensia poate mai intarzie. Dar impozitul niciodata. Si musai sa fie platit. Pe langa faptul ca trebuie sa faci rost de bani ca sa il achiti, ar mai trebui sa iti iei si o zi libera pentru stat la coada, in cazul fericit in care esti angajat. Daca esti somer, timp ai berechet; nu stiu cu banii cum stai, insa.
Dar, am intalnit si romani fericiti. Printre ei, Impozitel Fericescu. L-am gasit pe facebook. Isi pusese in status ciudat „Am platit si am castigat!”. Curioasa din fire, i-am lasat un comentariu si l-am intrebat ce a platit si ce a castigat. Ma gandeam ca o fi vreun banc ceva. Si am inceput urmatoarea discutie privata.

Am urmat linkul ca sa aflu mai multe.Se pare ca in urma unui sondaj la care chiar am participat, realizat de GFK Romania la initiativa Visa Europe, s-a constatat ca o treime dintre romani considera plata taxelor o mare piatra de incercare, datorita sistemului birocratic greoi si a lipsei de timp. S-a ajuns astfel sa se implementeze plata impozitelor, taxelor si amenzilor fie direct la primarie sau la ghiseul administratiei fiscale cu cardul, fie cu acelasi card, fara alte batai de cap in zonele unde sunt amenajate POS-uri sau chiar online. Daca esti din Caracal, sa zicem, tot ce ai de facut este sa accesezi aceasta harta si mergi in judetul Olt pentru a vedea daca primaria din orasul tau accepta plata cu cardul direct la ghiseu sau chiar prin sistemul online de plati.

Click pentru a merge la harta!

Dar eu nu vreau sa merg la primarie, mai ales ca e cam departe de mine si azi a nins. Plus ca nu prea se potriveste programul meu cu al lor. Asa ca mai arunc un ochi. Uite ca avea dreptate Fericel Impozitescu asta: merge sa platesc si in unele supermarketuri, fie unde exista infochioscuri (infochioscurile sunt prezente pentru moment doar in Bucuresti si Ploiesti) daca te descurci singurel, fie in locatiile unde exista locatii speciale Visa(doar pentru Bucuresti, Cluj si Targu Mures) deschise zilnic, intre orele 16:00-20:00, inclusiv in week-end. Aveti mai jos lista cu locatiile in care puteti plati impozite cu cardul. Faceti doar click pe imagine pentru a o mari.

Lista infochioscuri
Lista Locatii Speciale Visa

 

atelierulfamiliei.ro
Si daca tot nu-ti convine si nu-ti convine, pofteste matale de plateste impozitul online ca acum se poate. Consulti harta de mai sus si vezi daca in dreptul primariei de care apartii, se accepta si plata online. Pentru Bucuresti vad ca singurii nefericiti care nu isi pot plati taxele 24/24, sunt cetatenii din sectorul 1 si sectorul 5.
Nu cred ca e nevoie sa iti enumar eu avantajele acestor sisteme noi de plata. Singur iti dai seama de economia de timp si de evitarea stresului de la ghisee aglomerate. Nu e de neglijat nici faptul ca la achitarea impozitelor nu se plateste comision. Numai cine nu e sofer nu stie cum e sa iei o amenda pe care sa trebuiasca sa o platesti in cel mai scurt interval: drumuri si timp pierdut!
Prin platirea impozitului cu cardul, poti chiar sa intri in istorie si sa fii mandru ca ai contribuit la desemnarea orasului in care traiesti, drept cel mai modern oras. Locuitorii orasului castigator vor primi o expozitie tehnologica interactiva, cu acces gratuit. Cum poate deveni un oras castigator? Strangand cel mai mare numar de locuitori care platesc taxele cu cardul.
Pana aici ne-am lamurit: daca ai ceva in proprietate si platesti impozitul cu cardul, „risti” sa castigi. Mai intai timp si neuroni salvati de la pieire si mai apoi premii. Dar mai am o veste buna. Am furat si un concurs de la Impozitel Fericescu. Il avea postat pe timeline si am zis sa arunc si eu un ochi. Intri in aplicatie si trebuie sa raspunzi unor intrebari  la care ar trebui sa stii raspunsul acum ca ai citit articolul. Finalizezi inscrierea prin completarea datelor personale si share-uiesti concursul ca sa afle tot poporul. De acum nu-ti mai ramane decat sa te rogi ca dupa data de 31 martie, ingerasul tau pazitor sa iti poarte noroc si sa castigi unul din cele doua Samsung Galaxy S III. Oricum, ai si in aplicatie raspunsurile la toate intrebarile tale legate de noua modalitate de achitarea a taxelor si impozitelor.
Eu iti recomand cu caldura plata cu cardul. Nu te gandi ca nu e sigura pentru ca se folosesc certificate de securitate. Iar in contul tau va aparea plata taxelor in istoricul tranzactiilor, si nici un angajat al primariei nu va putea sa iti spuna, cum mi-a spus mie anul trecut ca nu am platit impozitul si am ajuns sa il achit de doua ori pentru ca pierdusem chitanta. Tineti cardul aproape ca sigur taxe se mai gasesc!
PS: nu-l cauta pe Fericel Impozitescu pe facebook!  Are profilul setat privat.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares