Pentru mame remarcabile

In fiecare dimineata se trezeste la fix ora 5:30; fara timp de leneaveala, fara timp sa isi aminteasca ce a visat peste noapte si sa analizeze. Inca o zi de luni in care se avanta curajoasa. E Anca. Femeie de afaceri si mama singura, in urma unui divort.
 
Toaleta de dimineata se face rapid ca in orice alta zi. Machiajul sumar dar de efect il aplica rapid si se indreapta spre baie. Rufele lasate de cu seara in masina asteapta sa fie scoase. La intinde pe suport. Se impiedica in graba de o jucarie lasata la intamplare si merge in bucatarie. Pregateste cu grija un sanvis si nu uita sa scoata din congelator ceva pentru seara. Verifica gazul. Urmatoarea oprire – camera Mihaelei. Isi trezeste fiica cu un sarut pe frunte, o pregateste cu drag de gradinita si nu uita sa ii ofere sanvisul. La 7:30 amandoua parasesc apartamentul.
 
 
Isi aseaza fetita pe bancheta din spate si ii pune centura de siguranta apoi isi ia locul la volan. Paraseste parcarea cu grija. Ii place aceasta masina pentru ca ii confera singuranta pentru ea si fiica ei. Inchiderea centralizata cu telecomanda e un plus. Pozitia este extrem de confortabila si vizibilitatea maxima. Faptul ca are un consum atat de scazut o face sa simta ca face ceva bun pentru viitorul fetitei, contribuind la scaderea nivelului poluarii. Radioul anunta starea vremii in timp ce parcheaza in fata gradinitei.
 
Se avanta din nou in traficul infernal, in drum spre locul de munca. Nici o sansa sa ajunga la timp. Isi pune CD-ul cu muzica de relaxare si asteapta cuminte. Apoi porneste GPS-ul si de la prima intersectie descopera o scurtatura. Crapa putin geamul actionat electric si conduce cu siguranta soferului care stie ca are o masina dotata cu ABS si EBD, ca este blindat de airbag-uri si se poate baza pe sistemul de control al stabilitatii si  tractiunii si asistenta la franarea de urgenta.
 
 
Ora 16:00- paraseste cladirea de birouri. Se instaleaza la volanul masinii. Cineva a miscat oglinda dreapta. O regleaza din butonul electric si parasind parcarea isi suna mama folosind comenzile audio de pe volan, pentru a-i cere o reteta noua cu pui. Isi croieste drum spre supermarket de unde isi faca aparitia cu 3 pungi mari de cumparaturi. E loc berechet in portbagajul incapator. Din spatele volanului, Anca simte epuizare si caldura unui zile de vara in Bucuresti. Isi porneste aerul conditionat, repetand in gand reteta de supa cu galuste. Isi ia fetita de la gradinita si merg impreuna acasa.
 
Pantofii cu toc lasa loc papucilor de casa si costumul de serviciul unui trening albastru. Rufele uscate asteapta sa fie calcate, supa striga de pe foc ca asteapta galustele, Mihaela o cheama sa ii repare carioca ce refuza sa deseneze si  praful parca s-a adunat mai mult ca oricand. Cand toate pareau sa se rezolve, se aseza relaxata in canapea langa fetita, observand ca da semne de febra. Siropul tocmai s-a terminat zilele trecute. In graba isi ia portofelul si cheile masinii, roaga o vecina sa stea putin cu fetita si printre stradute da o fuga la farmacie.
 
 

Siropul si-a facut efectul. Mihaela adoarme in bratele mamei, care o duce in brate in dormitor. Rasufla usurata sau ofteaza a oboseala. Nu imi dau seama exact. Se indreapta spre geam sa il rabateze. De la fereastra fetitei se vede parcarea, isi priveste masina si in gand ii spune: „Pe maine!”.O femeie remarcabila merita o masina pe masura. Stia ea de ce a ales Toyota Avensis.

Articolul a fost scris pentru SuperBlog 2012.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares