Un vis implinit – cadou pentru doi

O sonerie il face sa tresara din concentrarea sa asupra proiectului de pe desktop. Se ridica rapid si se indreapta spre usa. Deschide. Schimba cateva vorbe. Se indreapta spre cuier, cauta ceva in buzunarul unui palton. Cred ca e un portofel. Numara cateva bancnote, le intinde dincolo de usa si spre el vine un pachet. Semneaza ceva, saluta si revine in camera. Se aseaza la birou si deschide pachetul. Pesemne ca e ceva de valoare; il manuieste cu grija. E un aparat foto. Il priveste pe jumatate multumit, pe jumatate trist. E aparatul foto de care avea atata nevoie pentru fotografiile de mediu necesare proiectului de licenta pe care il pregateste. Era un cadou pe care si-l facea din necesitate, desi ar fi preferat ca acele bancnote care tocmai plecasera, sa fie cheltuite pe un cadou frumos pentru Dana. Nu ii ceruse ea asta. Nici macar cu privirea. Erau impreuna de 4 ani si stia ca pentru ea importante nu erau cadourile. Dar, oamenii in general si femeile in special, se simt atat de bine cand primesc cadouri…Asta era. Anul asta cadoul de Valentine’s Day avea sa fie mai mult simbolic. Gandurile il facura sa uite ca e tarziu. Se ridica rapid si inchise calcultorul. Era timpul sa mearga la serviciu.
 
Dana si Mihai se cunoscusera in liceu in clasa a 12-a, la un bal. Nici unul dintre ei nu s-a indragostit la prima vedere. A fost o dragoste adusa de timp si de calitatile pe care si le descopereau reciproc odata cu trecerea timpului. Se mutasera impreuna in aceasta garsoniera micuta, in anul 2 de facultate si desi nu le era deloc usor, impreuna treceau peste tot. Facultatea si job-ul le rapeau mult din timp dar seara se regaseau mereu imbratisati pe canapeaua veche extensibila, desupra careia statea agatata o fotografie inramata din ultima lor vacanta petrecuta impreuna, in februarie 2011.
Ziua se scurse greu si traficul aglomerat din Bucuresti ii facuse sa ajunga tarziu acasa. Casuta lor nu era mare dar nu le trebuia mai mult. Era cald si era plina si de dragoste. In mijlocul camerei, isi luau cina pe o masuta mica; imparteau o farfurie de cartofi prajiti ornati cu inima mare din ketchup.

– Astazi am primit aparatul pe care l-am comandat.
– Ce rapid! Ma bucur mult ca acum poti lucra la ceea ce ti-ai planificat.
– Mi-as fi dorit sa mai aman, sa iti pot oferi un cadou frumos de ziua indragostitilor; oricum cadourile pot fi facute oricand. Nu avem nevoie de un pretexte pentru asta.
– Important e ca ziua de maine o vom petrece impreuna. Cadoul meu e zambetul tau si o sa fie un cadou si mai frumos cand vei fi licentiat cu nota 10. Nu-ti face griji, nici macar nu vei avea de ce sa te simti prost pentru ca nici eu nu voi veni cu cu vreun dar. Ne-au schimbat ziua de salariu.
Seara se incheie magic cu un sarut si un somn linistit, imbratisati.

 

E Valentine’s Day si Mihai tocmai isi incheie programul de lucru. Prin nametii de zapada isi croieste cu greu drum spre autobuz. Aglomeratie si agitatie, parca mai mare ca in oricare alta zi. Noroc ca pana la Universitate nu e decat o statie.N-avea cursuri dar trebuia sa  mearga dupa niste materiale. Parca totul in jur vibra a iubire. Cupluri de indragostiti se tin de mana indreptandu-se spre metrou. O tanara zambeste timid pe scara rulanta, strangand la piept o inima plus primita, cel mai probabil, cadou.Un domn poarta mandru un buchet de trandafiri si un altul opreste in fata florariei, fiindu-i greu sa decida ce i-ar placea mai mult sotiei. Vibratiile telefonului il trezesc din visare. Il gaseste cu greu in buzunar si raspunde. Pentru cateva secunde doar asculta ceea ce are de spus interlocutorul. Zambeste sau mi se pare mie? Nu aud ce vorbeste. E atata agitatie in jur, dar sigur e ceva de bine. Inchide telefonul si trage aer adanc in piept. Privirea aceea plina de speranta si bucurie nu o mai avusese de mult. Parca simtea ca trebuia sa faca ceva, sa ajunga undeva dar nu mai stia unde, habar avea cum. Era pierdut; dar un ratacit cu un zambet larg cat toate aminitirile lui frumoase.

In garsoniera lor, il intampina un miros atat de cunoscut, atat de placut. Isi intinde narile si da verdictul: clatite cu miere. Inchide usa usor sa nu o intrerupa pe Dana din coptul minunilor dulci si se indreapta spre ea.

– Te iubesc, micuta mea.
– Ah, m-ai speriat. Nu te asteptam asa devreme. Trebuia sa treci pe la facultate. Si eu te iubesc.
Si buzele lor se intalnesc scurt si tandru.
– Am fost. Am luat si un cadou.

 

Si ii intinde ingerului sau cu par carliontat o sticla de suc si o felicitare. Patru maini care tremura de emotie se intalnesc. Dana primeste cadoul si lasa sticla de suc pe masuta. Se aseaza pe canapea si priveste felicitarea. O atinge cu atata drag si parca viseaza la ceva. O intrerupe Mihai care o indeamna sa o deschida. Felicitatea se deschide si textul e parcurs cu grija si parca recitit de cateva ori. Ochii Danei se umplu de lacrimi, lacrimi de bucurie.

– Cum ai facut, de unde ai avut tu bani de excursie la Venetia? Stiu ca amandoi ne doream asta de mult, dar nu cred ca e corect ca ai cerut bani alor tai doar ca sa ne indeplinim noi acest vis.
Pe felicitare sta scris un text caligrafic si totusi tremurat: „Vrei sa petreci un week-end cu mine la Venetia?”
– Nu. Nu au nici o legatura ai mei. A fost ceva ce n-as fi indraznit sa sper. Cadoul meu pentru tine e un premiu despre care am fost instiintat astazi ca l-am castigat.
– Cum? Unde? E adevarat? Sa nu fie vreo gluma….
– Nu e nici o gluma, iubita mea. Aparatul de care aveam atata nevoie si pe care l-am primit ieri; el a facut posibil asa ceva. Se pare ca prim comandarea oricarui aparat compact Canon, participai la o tombola al carui mare premiu constand intr-un week-end in orasul la care visam, Venetia. S-au mai acordat si alte premii dar noi am fost cei mai norocosi.
– Eu inca nu pot sa cred.
– Este adevarat. Am verificat. Uite hai sa iti arat.
Mihai acceseaza pagina promotiei. Dana il imbratiseaza si il saruta din nou.
– Venetia, venim!

Povestea pe care tocmai ai citit-o, este pur fictiva, insa tombola este cat se poate de reala. Daca tu si jumatatea ta visati la o excursie int-un oras atat de romantic precum Ventia, nu ai mare lucru de facut. Doar comanzi un aparat foto compact Canon de pe F64 si esti automat inscris in cursa pentru week-end-ul de vis si alte 10 premii. Mai ai timp sa participi pana pe 14 februarie iar apoi astepti cuminte(spunand rugaciunea zilnica) tragerea de la sorti din data de 20 februarie 2012.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares