Shopping la telefon

gazduire web blog
 

Ce ne mai plac cumparaturile! Cu conditia sa avem bani, ca nevoia exista intotdeauna si unde nu exista, e creata. Am nevoie doar de paine, dau iama la magazinul din colt ; vreau legume proaspete de un ghiveci ma prezint in piata; am nevoie de aprovizionare serioasa, supermarket scrie pe mine. Asta trebuia sa se intample ieri : era nevoie de „de toate” in casa iar conditia banilor era indeplinita caci ziua de 19 e marcata cu un zambilici in calendarul sotului meu (zi de salariu si numarat bonuri de masa). Zic trebuia, pentru ca o raceala venita de nu stiu unde si instalata in corpul meu, era cat pe ce sa imi dea planurile peste cap. Iata cum mi-am facut eu cumparaturile din pat, ghidandu-mi consoarta printre rafturi dupa cum imi dicta oferta din catalogul special Carrefour Vitantis, pe care mi-l procurasem cu o zi inainte, de la fata locului.

 
In linii mari aveam o lista facuta si i-am strecurat-o lui „Danut”(cum imi alint eu sotul) in telefon printr-un sms, urmand ca el sa faca aprovizionarea dupa programul de lucru. 15:45 imi suna telefonul. Ma aflam in pat cu o cana de ceai cat febra mea de mare si Danut a facut greseala sa ma sune sa imi comunice ca e in parcare la Vitantis. Mi-a venit o pofta nebuna de cumparaturi.
– N-ai si tu hand-free-ul la tine, pisi?
– Aaaa, ba cred ca da.
Bagat una bucata hads-free in functiune si pornit la shopping.Eu calatorind cu puterea gandului de sub pilota iar el cu un carucior despre care spune ca „ii mananca zilele”(spune despre ele ca nu au directie si se lasa greu manevrate).In cap de lista castraveti, ca a cam venit iarna peste noi si borcanele din camara au ramas goale. Cautasem castraveti in piata si nu ne-am lasat convinsi sa luam cu 2,5 lei ce vroia vanzatorul sa ne puna in plasa.Se infiinteaza langa vaporul cu castraveti si incepem analiza:
– Sunt frumosi, da? Ce culoare au :verde sau sunt galbejiti? Vezi sa nu fie gata stafiditi!
– Sunt buni, sunt d-aia mici cum ii plac lu’ soacra-mea si ca aspect arata bine dar cred ca mai bine le sta in borcan.
– Bine, 15 kg sa fie!
Gata, stateam cu ochii inchisi si vedeam ce frumos se aseaza in pungulite castravetii de 1,95 lei kilogramul.
La fel am procedat cu morcovul, despre care Danut nu stie ca e mai bun sa fie subtire. Mi-am adus aminte ca nu pusesem pe lista rosiile decojite. Mai fusesera odata la oferta si atunci nu avusesem bani. De atunci tot cautam un pret bun si cel mai bun la care gasisem fusese de 2,4lei. La un leu si 99 de bani, nu puteam sa ii spun sa ia mai putin de 12 cutii.
– Sunt la carne, de aici ce iau?
– Ia niste ceafa de porc ca vad ca e in promotie, sa facem o tocanita si mai ia doi pui intregi.
– Pai, mai avem cateva pulpe acasa!!!
– Lasa ca tu nu stii ; e bun puiul la banii astia(7,99 lei/kg). Scoti si de supa si de un gratarel si de cateva snitele din piept. Apropo, ziceai ca ai pofta de pilaf; n-am orez. Ia o punga de Deroni.
Parca il si vedeam cum sta in fata raftului si se pregateste sa spuna ca nu il vede.
– Am vazut niste bere, ma duc sa imi iau ca da bine cu tocanita! Apa minerala mai vrei?
– Nuuuu , ca ma doare in gat!
– Da dar cand o sa iti treaca, sa nu ma trimiti sa iau din colt la preturile alea de mi se face zbarleste pielea pe portofel.
– Bine… un bax.
Intervine mama in discutie, tipand din bucatarie ca nu mai are detergent de vase.
– Auzi pisi : detergent de vase sa fie si tot din zona aia niste detergent si de rufe te rog, vezi sa fie d-asta cu bonus de 2kg Color.
– Gata, le-am pus in cos.Mai am multe de luat?
– Nu, doar o bucata de salam ca sa iti mai trantesc niste sandvisuri dimineata. Aaa si dup-aia sa te intorci sa iei niste servetele de bucatarie.Mi-l imaginam cum se stramba ca il plimb atata.
A stat ceva la casa, vreme in care ascultam in telefon piuitul casei de marcat.
– Vezi sa nu pui ceva peste castraveti si sa ii strivesti si sa nu uiti sa te duci la roata.
– Ce roataaaaa?
– Nu stii? Roata Norocului, ca la emisiunea aia de ne uitam cand eram mai mici. Te duci acolo cu bonul si un talon si ai dreptul sa invarti roata repectiva si castigi premiul la care se opreste acul. Mie imi place sa ma joc mereu pe site. Ce noroc ar fi sa castigi marele premiu, un voucher de 400 de lei, sa imi iau pantofi noi!
– Hai ca imi piuie telefonul; nu mai am baterie.
– Bine, cere mai multe detalii la biroul de relatii clienti si sa nu uiti sa cumperi paine ca am uitat sa-ti zic cand erai in magazin!
– Nu uit, pa!
A venit acasa fara paine, desigur, dar cu niste castraveti la un pret bun, cu care mama se lupta acum in bucatarie sa ii indese in borcane. Nu-mi pare rau ca nu am fost la cumparaturi ca trebuia sa le ia ieri:era ultima zi din promotia cu castravetii. La Roata Norocului sansa nu i-a fost foarte favorabila dar nici potrivnica. S-a ales cu un voucher de 25 de lei. Numai buni de cheltuit data viitoare cand o sa vad si eu Vitantis-ul la fata ca tare mi-e dor de el!
 

 

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares