10 lucruri pe care nu le-am făcut până acum

10 lucruri pe care nu le-am făcut până acum

Când colega Antoaneta se plictisește, mai scoate câte-o leapșa (ea știe de unde) și-mi dă de treabă. Bine, dacă nu mi-ar fi plăcut, n-aș fi preluat-o, asta e clar. Ea ne-a povestit ieri care-s lucrurile pe care nu le-a făcut până acum. Sigur că sunt mai mult de 10. Ai în față o infinitate de experiențe de bifat, dar timpul ți-e limitat. Uneori și resursele. Azi e rândul meu să vorbesc despre primele 10 lucruri la care mă gândesc când vine vorba de experiențe ratate până în momentul de față.

1. Nu m-am urcat în copaci

Simplu. Am avut fundul mare de când mă știu și m-am născut panicată. La asta s-a mai adăugat și o mamă desprinsă din povestea lui Creangă, cu drobul de sare, care mereu țipa că pot să pățesc aia și aia, și n-am făcut-o. Cel mai nasol era când se coceau dudele și se urca văru-miu în pom și le hălpănea pe toate. Îmi aducea și mie o mână de dude și zicea că alea au fost. De parcă eu nu le vedeam de jos…

2. N-am fost în vacanță în afara țării

A fost și lipsă de bani, dar nici nu plâng prea tare pe treaba asta. Eu nu prea am fost în vacanțe nici în țară, ce să mai vorbim de alte țări. Am văzut marea o singură dată-n viață (dar nici nu-mi place la mare) și muntele de de 3 ori, dintre care o dată doar în trecere. Deci… cam o vacanță la 10 ani. În ritmul ăsta următoarea va fi peste 7 ani.

bottegaverde.ro

3. N-am zburat cu avionul

Și nici n-o să zbor vreodată! Nu mă urc eu în tramvai, de câțiva ani, de panicată ce sunt, o să mă urc în avion! Ieri a plecat Mr. pentru prima dată într-o deplasare cu avionul, în Turcia. Ce credeți? El era în avion și eu aveam atacuri de panică acasă. Asta da solidaritate!

4. N-am călărit un cal

Mi-am dorit asta când eram mică, dar n-a avut nimeni timp de mine. Plus că bunicul avea niște cai ca niște zmei din toate punctele de vedere: mari, forțoși, dar și năzdrăvani din cale afară. Acum n-aș mai călări pentru că mi-e și frică pentru mine, dar și milă de cai.  Nu-s chiar genul lor de călăreț.

5. N-am muls vaca

Au tot încercat să-mi arate și nu le-a ieșit. Țin minte că, într-o vară, am rămas vreo săptămână singuri la țară cu tataie, eu și vărul meu. Tataie a zis că mulsul vacii e treabă de femeie. Mă scuzați, aveam 12 ani, deci nu era treaba mea. Cine mulge vaca? Cine mulge vaca? Se putea îmbolnăvi dacă o lăsam așa. În prima zi a muls-o o vecină. De-a doua zi a muls-o văru-miu, de 7 ani. 😀

6. Nu mi-am schimbat culoarea părului

Nici asta n-am avut curaj să fac. Într-o perioadă îmi doream mult să mă fac roșcată, dar am renunțat de teamă că nu o să-mi stea bine și o să fiu ridiculizată de cei din jur. M-am născut brunetă și o să mor brunetă… albită. Într-o singură vară mi-am făcut 2 șuvițe blonde, că erau la modă atunci, și râdeau toți de mine că semăn cu țigancă care vindea semințe la noi în zonă.

7. N-am fost într-un club

Niciodată. Am fost dintotdeauna retrasă și am simțit că locul meu nu este acolo. Nici mai târziu, în facultate sau după ce mi-am cunoscut soțul, n-am avut tangențe cu cluburi și discoteci. Slavă Domnului că nici Mr. nu e genul care să tânjească după astfel de distracții!

8. N-am dansat niciodată în public

Mi-a fost rușine. Nici măcar la evenimente gen nuntă sau botez n-am dansat. Puteți râde, dacă doriți. Probabil că e de râs. Așa cum mi s-a spus și ieri pe blog, dacă ești gras, trebuie să-ți fixezi niște limite. Eu mi le-am pus. N-a avut nimeni de suferit și nu i s-a întors nimănui, la niciun party, stomacul pe dos privind un elefant cum umple ringul de dans.

9. Nu m-am îmbătat

Din simplul motiv că nu sunt pasionată de băuturile alcoolice. E destul de greu să te îmbeți, când te iau amețeala și somnul din 2-3 guri de bere sau de vin. O singură dată m-am amețit mai tare, când aveam vreo 13-14 ani. Am împărțit cu același văr(care mi-a mâncat zilele) o cană mare plină cu vișine din vișinată. Niciodată n-au mai fost desenele animate la fel de amuzante ca în ziua aceea.

10. N-am fost niciodată la salon pentru manichiură sau pedichiură

Așa urâte, cum o fi unghiile mele, prefer să mi le îngrijesc singură.  Nu am nici răbdare, nici curaj să merg la salon pentru partea asta de îngrijire. Prefer să-mi fac singură ce pot, ce știu, ce mă pricep, decât să mă trezesc cu vreo boală luată de pe acolo. Da, sunt paranoică, mi s-a mai zis.

Astea sunt cele 10 lucruri pe care nu le-am făcut până acum, primele 10 care mi-au venit în minte. Pe unele nu le voi face niciodată (de exemplu, zburatul cu avionul), dar punctul 6 urmează, la punctul 8 se lucrează și punctul 9 mă cam tentează.

Ție care-i primul lucru care-ți trece prin cap când te întreb ce n-ai făcut niciodată?

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Ideea cu leapsa mi-a venit intr-o noapte cand nu puteam dormi asa ca insomnia e de vina pentru provocarea aceasta 😛
    Faza cu vaca e super tare!
    Culoarea parului am schimbat-o prin facultate pentru prima data, apoi in anii care au urmat doar atunci cand am avut chef de ceva aiurea (a nu se intelege ca am avut parul albastru ori verde).
    La salon nu am fost, dar venea manichiurista acasa cand eram de varsta Dariei asa ca o pot considera bifata.
    Ma bucur ca ai raspuns la provocare.
    Mai aflam si noi cate ceva despre tine! 😉

    1. Imi plac prvocarile voastre. Daca nu mi-ar placea, m-as face ca uit sau ca nu am timp. Ma bucur si eu sa va cunosc mai bine prin articole de genul acesta.

  2. Răspunde

    mvaaai! Deci ai fost chiar foarte cuminte. Eu am facut multe tampenii. Inclusiv partea cu cataratul in copac…. apoi cu urlatul dupa ajutor ca nu puteam cobori! :)))
    In club… la balul bobocilor…. dar asa individual nici eu, pentru ca nu mi-e genul.
    Si pana acum nu am bifat nici zburatul cu avionul! 😀

    1. sunt socata de cate maicute suntem pe aici, serios. Credeam ca sunt singura care n-a fost in club, chiar imi era rusine sa zic.

  3. Răspunde

    Am citit fiecare rand cu sufletul la gura. Ai un stil de a scrie ca ma faci adesea sa stau cu ochii lipiti de monitor, indiferent ce se intampla in jurul meu. Iar postarile astea personale, admit, sunt preferatele mele. Din toata lista ta n-am facut 3 lucruri: nu am calarit, nu am muls vaca si nu mi-am facut niciodata pedichiura la salon. Partea cu pedichiura ma pregatesc sa o fac cat de curand. Multa vreme mi-a fost teama din cauza ca am tot avut probleme cu o unghie… insa fata care ma penseaza de vreo 2 ani m-a asigurat ca se ocupa si de astfel de probleme si ca in timp ma poate ajuta sa scap de cresterea unghiei in carne (e o anumita tehnica pentru a face colturile unghiei sa creasca putin mai sus, iar singura nu pot face asta).

    Legat de tine, partea cu dansul ti-o recomand din suflet. Sa stii ca in general cei care danseaza nu-i critica pe cei cu care impart ringul de dans, ba chiar se bucura cand petrecerile prind viata si tot mai multe persoane se simt bine. Eu nu prea stiu sa dansez, dar nu ratez cam nicio ocazie de a ma misca precum un avion intr-un gol de aer :))).

    Si o alta chestie pe care vreau sa iti recomand sa o faci este avionul. Nici eu nu merg cu mijloacele de transport in comun, cu exceptia trenului (caz in care pot sa ma ridic de pe scaun, sa ma misc, sa fac ce vreau eu fara sa ma simt ingradita). Cand am fost nevoita prima oara sa plec din tara, am ales avionul tocmai pentru ca in vecii vecilor nu m-as fi urcat in autobuz sau autocar. Am preferat 3 ore in care sa imi fie rau, decat 30 (or more). Da, n-a fost ca in poveste primul zbor, eram super panicata. Dar apoi mi-a recomandat o prietena doctorita sa iau Stugeron. De atunci nu mai am probleme, ba chiar imi place super mult sa merg cu avionul 😀 .

    1. Ioana, esti o dulce, dar stii deja asta. despre avion, poti sa-mi spui tu si ca imi dau 1 kilogram de tort diplomat si inca unul la pachet, ca tot nnu ma urc in el si tot nu calatoresc cu el. Ma stii, doar! De dansat parca as vrea, parca n-as vrea. Nu rad cei care danseaza ca nu stau atunci sa se uite la tine, dar se uita apoi pe filmari si se haha-iesc: ia uite la ala…
      Am citit si articolul tau azi si ma bucur mult ca ai preluat ideea si am aflat cateva lucruri interesante despre tine. Iti tin pumnii sa nu fi vreodata nevoita sa inveti franceza 😛

  4. Răspunde

    Mamicule, cata mai comentariul am lasat :)))))). Ma scuzi ca ti-am dat de lecturat ^^.

    1. Sa te scuz? Pentru ce? Pentru ca ma faci sa zambesc? Nu te scuz 😀

  5. Super tare leapsa :-)))
    Pai, cumintica ai fost. Nu ca eu m-as lauda cu „rautati”.
    Dintre cele enumerate de tine nu am bifat:
    1.
    4.
    5.
    9.

    Cat despre club, tot asa ca Irina, la Balul Bobocilor, ca na. Dar dubios mi s-a parut, rau de tot. Cred ca nu am pierdut nimic.

    Tentative de a mulge vaca am avut, dar na…nu am muls, sincera sa fiu. Prea greu, prea ca la tara 😀

    La salon, fix la salon ca stabiliment, pentru manichiura am fost inainte sa fiu mireasa. In rest, am eu cosmeticiana mea la care umblu acasa.

    Culoarea parului stii cand am schimbat-o first time? In facultate. Ma facui roscata, dar nici nu-mi statea rau. 🙂

    La punctul 9 „lucrez” :-))) Numa’ nu-mi iese :-))

  6. Răspunde

    Eu am bifat tot de pe lista ta si acum mi-a intrat in cap sa zbor cu parapanta. Vreau sa preiau si eu leapsa. Pot, pot??? 🙂

    1. Ma bucur ca ai preluat-o. Ti-am citit articolul 😀

    • Valeria Chertes
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Ce mi-a placut sa citesc sa te cunosc din ce in ce mai bine.

    1. Multumesc, Valeria.

  7. Răspunde

    Si am uitat sa-ti spun ceva: incepe cu punctul 9 si toate celelalte ti se vor parea mai usor de infaptuit. 🙂

    1. ce draguta esti! Ca de obicei :))

    • Carmen
    • 10/08/2017
    Răspunde

    Mi-ai dat de gandit, revin dupa ce fac lista. Vaca nici eu nu am muls, am incercat dar se pare ca nu m-ampriceput sa aplic presiunea cum trebuie. Avionul ca avionul, nu ii cine stie ce senzatie, te zdruncina la decolare/aterizare gen mers cu caruta trasa de boi, asa am gandit eu dupa prima experienta, dar copacul….copacul nu e tarziu nici acum, sa simti vantul printre crengi cum adie, sa culegi o cireasa, nuca, e minunat. Cred ca ne-ar trebui si un soi de bucket list, tinte de atins in viata asta, ca sa ne motivam.

    1. nici cu un car cu boi nu am mers, dar sunt sigura ca nu mi-ar fi placut, deci nu ai reusit sa ma faci curioasa cum ar fi in avion. Tu esti mai curajoasa, deh.

    • nicolae claudia
    • 10/08/2017
    Răspunde

    interesanta leapsa asta..cu totii avem frici , dar asta nu ne face sa fim priviti de ceilalti in mod ciudat

    • ghelbere elena
    • 11/08/2017
    Răspunde

    Multe nu le-am facut nici eu de frica(zbor cu avionul) sau din nepricepere(mulsul vacii), dar pe altele le-am facut.

    1. uite ca deja mai avem 2 lucruri in comun. Ma bucur sa te descopar.

  8. Răspunde

    Si daca am muls eu vaca ce, crezi ca e mare chestie? Neee, cea mai chestie a fost cand am cazut din copac:D – avand apucaturi de baietzoi si o independenta si incapatanare inca vizibila. La manichiura nici eu nu am fost, si cel mai ce, nici nu mi-o fac de multi ani. La pedichiura am fost o data ca mergeau colegele de aprt. si am zis ca o fi mare scofala: a fost ca nu m-am mai dus a 2a oara ca treaba aia mi-o faceam si eu si gratis 😀 .
    Sunt multe lucruri pe care nu le-am facut.

    Despre vacante, eu le ador. Tocmai m-am intors dintr-o vacanta cu cortul ( low budget), mi-a placut atat de mult incat mai vreau 😀

    1. Uite de-aia te admir eu pe tine, pentru curaj. Unele cand aud ca nu te duci la salon, iti pun eticheta cu neingrijita. Despre vacanta am citit pe blogul tau si mi-a placut mult ca ai venit cu sfaturi care imi vor fi utile si mie daca reusesc sa imi convig sotul ca nu ne mananca ursul daca mergem 2-3 zile in camping cu cortul.

  9. 4 si 10 sunt si la mine nebifate. Neaparat trebuie sa preiau si eu acest tag!

    1. Am vazut ca l-ai preluat azi si ma bucur.

  10. Nu m-am dat niciodată cu bicicleta/rolele/patinele.
    Nu am înotat niciodată, deși mi-ar plăcea mult.
    Nu am băut tărie.
    Cam atât 😀

    1. Wow, chiar esti cuminte, zau! Ai petrecut atatea vacante la mare si nu ai invatat sa inoti?

  11. Răspunde

    Stii cum se zice? Niciodata sa nu zici ”niciodata”. Asa ca eu zic ca ai timp sa te razgandesti in ce priveste avionul :))

    • Lamiita Petre
    • 12/08/2017
    Răspunde

    Mai zuziiiiii….. sa nu faci tu toate astea??? Pai si eu m-am nascut grasa, am fost si sunt frustrata fiindca sunt nevoita sa am anumite limite, dar am fost zburdalnica. Acum la batranete m-am anchilozat. Eu le-am facut pe toate din cate spui tu ca nu ai facut, mai putin partea cu calaritul. Chiar daca nu am calarit eu niciun cal, m-au calarit pe mine niste armasari giugiuc. ? Deci, se pune ??

    1. ai trait ceva aventuri la viata ta, vad. Bravo tie! Io… mai spre pensie.

  12. Răspunde

    Nici cand erai mica nu te-ai cocotat in copaci?
    Eu am bifat din lista ta 7 din 3,
    N-am avut onoarea sa mulg vaca, sa calaresc si sa zbor cu avionul, dar nu-i tarziu, mai am timp.

    1. Niciodata niciodata nu m-am urcat in copaci. Iti tin pumnii sa le bifezi si pe celelalte 3 😛

    • Mara
    • 13/08/2017
    Răspunde

    1. M-am urcat in copaci dar nu mai stiu cum e ca trecura zeci de ani de atunci;
    2. Am fost in vacante in afara tarii incepand din 2000 ca inainte de ’89 nici la Nisipurile de aur, in Bulgaria, o zi, nu am primit permisiunea PCR-ului sa ies iar apoi, pana-n 2000 nu mi-am mai permis eu!!!
    3. Am zburat cu avionul, prima data in anul 1973 si pe atunci era cam naspa ca scartia din toate incheieturile :))
    4. N-am calarit un cal dar am calarit un magar cand aveam 5 ani ( cu ajutorul tatalui meu evident :)) )
    5. N-am muls vaca dar am muls oaia pe la 11-12 ani…
    6. Am tot incercat diferite culori pt par ( mai putin roscat)
    7. In club n-am fost dar in discoteca DA.
    8. Am dansat in public.
    9. Am incercat de mai multe ori sa ma imbat, din curiozitate, dar nu reuseam ca mi se face rau, pana intr-o zi cand, suparata pe sotul meu, am luat o sticla de vin de capsunica si am galgait=o toata fugind in jurul mesei sa nu ma prinda sotul sa mi-o ia – dupa 10 minute s-a taiat filmul…
    10. Am fost numai cand maninichiurista/pedichiurista mi-a fost datoare, in rest mi le-am facut eu.

    CONCLUZIE : MAI AI TIMP SA INVETI SA NU-TI MAI PESE DE CEILALTI SI SA-TI PESE MAI MULT DE TINE CA SA POTI FACE LINISTITA TOT CE VREI!

    PUP O FATA DULCE :*

    1. Iti multumesc mult pentru ca mi-ai impartasit experientele tale. Multumesc si pentru compliment si incurajari. Lucrez cu mine de ceva timp si sper sa mai bifez si eu din cele pe care nu le-am facut inca.

  13. Răspunde

    Am bifat destule din exemplele tale, nu ca mi-as fi propus, ci au venit de la sine pe parcurs. Parul il am intact, de cal imi e frica si m-am ametit o singura data cu un pahar de vin. Eram atat de obosita incat am simtit ca nu pot sa ma echilibrez.
    Sper sa ii depasesti limitele si sa mergi mai departe.

    1. Nici eu nu-mi propun neaparat sa le bifez. de fapt, pe aia cu avionul ma voi lupta toata viata sa o evit 😀

    • Lavandisse
    • 15/08/2017
    Răspunde

    Ce tare, am făcut toate lucrurile din lista ta în afară de punctul 6 pentru că mă obisnuiesc greu cu schimbările și mi-ar fi greu să mă văd cu altă culoare 😀
    Nici eu nu sunt mare fan salon și am mers prima dată la pedichiură în viața mea anul trecut pentru nunta.

    1. Si eu sunt la fel. Sunt obisnuita bruneta si, daca m-as vopsi acum alta culoare, 2-3 zile cred ca m-as speria cand as trece prin fata oglinzii.

  14. nici eu n-am calarit niciodata un cal si chiar mi-as dori sa fac asta. nu am facut turul tarii si-mi pare rau, dar cred ca mai am timp, incerc sa le planific usor-usor. nu am muls nici eu vaca, sa stii, si nici nu ma pasioneaza :))

    1. poate ajungi sa faci turul tarii calare pe un cal alb, cu Fat- Frumos alaturi 😛

  15. Răspunde

    N-am sarit cu parasuta, dar imi este prea frica. In rest am facut multe lucruri macar o data ca sa le bifez. Chiar daca experienta nu a fost una pe placul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares