La ce oră închide la Pepco?

hăinuțe copii pepco

Răspunsul la întrebare asta este simplu: la ora 21:00 conform orarului de pe ușa de la intrare.. Aici se mai naște însă o întrebare: de ce la la ora 20:30 practic ești dat afară din magazin?

Ieri am avut musafiri (mi-am serbat ziua) și, la plecare, cumnata și cumnatul meu au vrut sa treacă prin Pepco să cumpere hăinuțe pentru nepoțica mea. Am intrat în magazin și din prima clipă ne-au întâmpinat niște angajate de-a dreptul îngrozite și dezgustate de faptul că îndrăznim să venim la ora aceea la cumpărături. Ăla a fost momentul în care le-am și zis oamenilor să plecăm pentru că deranjăm. Soțul meu n-a acceptat asta.

hăinuțe copii pepcoMai mult de zece minute nu am stat în magazin (ne-am grăbit cât am putut), timp în care trebuia sa ne ferim de fata care făcea curățenie. Inițial nu m-a deranjat treaba asta pentru că sunt om și înțeleg că erau și fetele obosite și voiau, când închid, să plece cât mai repede acasă.  La final, s-a lăsat cu vânzare de peste 160 de lei (rochițe, pantalonași, tricouri, cutii de depozitare, castronele … de toate pentru toți).

bottegaverde.ro

Ne-am așezat la casă. În timp ce băieții așteptau să plătească produsele, nepoțica mea ochise o jucărie. Noi glumeam între noi (râzând de tânărul tătic că va trebui să o cumpere și pe aceea și va intra în faliment), moment în care doamna de la casă n-a mai răbdat și ne-a spus că închide. M-a prins în toane bune ieri. Chiar mi-am cerut scuze eu că am îndrăznit să vin să cumpăr la ora aceea târzie.

O parte din mine încă tinde să le înțeleagă pe angajate și dorința lor de a închide mai devreme. O alta nu poate accepta însă comportamentul acesta, de a da practic oamenii afară, deși ai program pe ușă până la ora 21:00. Ai un program? Te ții de el! Nu-ți convine, îți schimbi locul de muncă cu unul unde se închide mai devreme sau nu se lucrează duminica! Am zile în care soțul meu întârzie și 2 ore pentru că, deși în contract are program fix. nu poate spune că e pleacă la 15:30 dacă mai este treabă de făcut.

Cam asta este situația. Știu că angajatorii sunt cum sunt (poate citești asta, PEPCO!) că trag de oameni să facă schimburi de 10-12 ore ca să plătească un singur salariu în loc de 2, că probabil salariile sunt și ele mici și nemotivante, dar… oamenii nu au nicio vină pentru asta și sigur nu le pică bine să-i dai afară așa. N-am fi luat oricum acea jucărie. Chiar nu suntem genul ăla nesimțit să ne batem joc de oameni. Știam și noi că am ajuns târziu, dar voiam neapărat să luam acele produse pentru că invitații mei nu au magazin Pepco în zonă și mereu au fost încântați de ceea ce i-am cumpărat micuței din acest magazin.

Cred că nu greșesc dacă afirm că orice client își dorește respect indiferent de cât este ceasul, dacă programul de funcționare al magazinului încă nu s-a încheiat, nu?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Tind sa cred ca e mai mult vina angajatorului. E ca si la banci. Programul cu publicul e pana la ora 17 la majoritatea bancilor, programul angajatului e tot pana la ora aia, dar dupa ce inchizi fizic usa bancii, in cazul tau usa magazinului, tu tot mai ai de completat hartii, etc, deci garantat minim 1 sfert de ora il pierzi si nu esti platita pentru el. La fel si aici, doar ca fetele au luat atitudine si au dorit sa faca curatenia si casa inainte de terminarea programului. Le inteleg si pe ele, dar si pe tine. Recent am patit si eu asta, dar la un magazin de fite, rochii de seara. Am umblat atat de mult prin oras dupa o rochie de ocazie ca nici nu ne-am dat seama ca am intrat in acel magazin cu 1 sfert de ora inainte sa inchida. Am probat 3 rochii, nu mi-a placut nici una. Dintr-o data am vazut moaca acra a unei angajate si nu stiu cum m-am uitat la ceas si asa mi-am dat seama de ce se uita asa urat la mine. Nu a spus nici un cuvant despre asta, dar mimica fetei a fost destul de sugestiva. La final mi-am cerut scuze ca nu mi-am dat seama de ora la care am venit, dar totusi foarte urat s-a purtat, iar cand am intrebat-o daca gasesc o anumita rochie de pe siteul lor in magazin, a spus pe un ton super mega superior: avem doar ce se vede in magazin. Urat!

    • Valeria Chertes
    • 22/05/2017
    Răspunde

    Cine stie unde se grabeau dragele de ele si nu mai aveau rabdare.

    • Megulete Carmen
    • 22/05/2017
    Răspunde

    Cred ca problema asta nu e numai la Pepco ci peste tot.

    • Sandy Bell
    • 22/05/2017
    Răspunde

    Bag seama ca n ai lucrat in vanzari/comert niciodata.Nici eu,dar am prietene..e destul de greu si chiar devii oripilat cand calca cineva pe unde speli.Eu in general inteleg

    1. nu spalase nimeni si culmea chiar am lucrat in comert, in timpul facultatii, am vandut pantofi, am ajutat sa se incalte absolut pe toata lumea si nu mi-am permis niciodata sa ma stramb la oameni.

  2. Răspunde

    Offf…le-ai stricat ziua, poate se grabeau sa ajunga acasa, ca doar era weekend …dar oricum programul trebuie respectat.

  3. Răspunde

    Am si eu doua magazine Pepco in Brasov si pana acum nu am avut nici o problema ori de cate ori am mers acolo, rar cei drept, de Pasti si de Craciun.

  4. Răspunde

    Stiu cum e sa vina clienti tocmai cu 5 in inainte sa inchizi , cand tu deja ti-ai facut banii 🙂 Am lucrat si ei in comert și mereu se intampla treaba asta.Dar nu ai ce face , daca vine clientul in timpul programului, se numeste ghinionul tau

    1. nu erau 5 minute si, dupa cum am zis, probabil ca erau si ele foarte obosite, dar asa cum ziceam si mai jos, si eu am facut o treaba asemanatoare 5 luni si nu mi-am permis niciodata sa trec peste programul de la intrare.

  5. Răspunde

    Ai dreptate…este destul de iritant sa vrei sa iti iei geanta si la ora 21 sa pleci, dar daca intra un client chiar si cu 5 minute inainte de terminarea programului, trebuie sa il servesti. Am lucrat in comert si daca asta e programul, nu ai ce face. Nu poti da oamenii afara…Si…stiu cat de aiurea eate sa fii servit cu o fata acra…iti vine sa nu mai iei nimic, dar nici sa nu mai intri vreodata in acel magazin…

    • ghelbere elena
    • 23/05/2017
    Răspunde

    Ai avut o zi de pomina, ce sa zic. Cred ca vanzatoarele erau nerabdatoare sa ajunga si le la vreo petrecere.

  6. Răspunde

    Of…e de discutat, dar se poate rezuma la …omul sfinteste locul!
    Eu nu suport sa ajung la un magazin si sa vad vanzatoarele afara la tigara. Cand ma vad ca intru in magazin, zici ca le dai cu ceva in cap…abia lasa telefonul, tigara si mai ca nu iti dau una dupa ceafa ca le-ai deranjat.
    Daca nu le convine, pot sa isi caute alt serviciu. Sunt sigura ca sunt destui oameni care isi doresc sa lucreze si apreciaza faptul ca au un loc de munca. Daca nu ai respect fata de ceilalti este egal cu 0!

  7. Răspunde

    Am patit si eu asta tot la Pepco. Si privirea ciudata ca am indraznit sa intru in magazin cu o jumatate de ora inainte de inchidere, dar si atitudinea ostila cand am ajuns la casa. Aproape ca ma simteam vinovata ca am indraznit sa fac cumparaturi de la ei (in timpul programului!). De atunci nu mai intru in magazinele Pepco decat daca sunt in timpul zilei si stiu sigur ca nu ma injura niciun angajat.

  8. Răspunde

    Nu am fost la o ora tarzie ca sa vad cum sunt angajatii din cele 3-4 magazie Pepco din Ploiesti, dar fetele din Winmarkt sunt suuuper de gasca. Atat ce ma agaseaza pe mie intrebarea daca vrei incarcare cu cartela sau nu stiu ce rahat. Stiu e standard, asa au ordin de sus. Dar daca vreau sa cumpar cer eu. In rest, si eu cumpar multe hainute pentru baiat de la Pepco, ba chiar si pentru mine!

  9. Răspunde

    Am remarcat ca in general in Romania vinzatoarele nu-s amabile, stau si butoneaza pe telefon , vorbesc intre ele fara sa le pese de clienti, iar daca le rogi ceva aproape ca le enervezi, parca ultima lor treaba ar fi sa vinda. Ce sa zic: or fi avind salarii mici si or fi exploatate de patroni, dar daca asta li-e meseria , ar trebui sa si-o faca cum trebuie, ca prin Franta vinzatoarele sunt numai miere si dulceata. In schimb am vazut tot in Romania vinzatoare de care pur si simplu isi batea joc o romanca venita din strainatate, poate clientii de felul asta le fac sa fie asa cum sunt.

    • Tatiana Sorina
    • 24/05/2017
    Răspunde

    La mine sunt fete dragute,mi-am luat tot felul de nebunii,au preturi super bune.

  10. of, sincer, draga Cris, sa stii ca si eu lucrez intr-un magazin la mall. noi avem programul pana la 22. asa si pepco-ul de langa noi. dar pe la 9 ne apucam de treaba. pentru ca dimineata trebuie sa fim la 9 jumate maxim in magazin, sa stergem praful si toate cele, toata ziua ne batem capul cu tot felul de oameni, dai peste unii atat de draguti, ca-ti vine sa-i iei acasa, dar si peste unii pe care-ti vine sa-i dai afara din magazin. iar seara avem ultimul autobuz la 22:15. si sincer, mall-ul e la iesirea din oras si nu oricine isi permite sa ia taxiul pana acasa. Asa ca dupa 13 ore, practic, de stat in magazin, abia astepti sa pleci. plus ca seara trebuie sa faci curat, sa lasi magazinul luna, sa faci actele, sa faci banii… si chiar ai nevoie de timp pentru toate astea. noi in general la 10 fara 20 le spunem oamenilor ca am inchis. ca sa putem da cu matura, cu mopul, sa fie totul uscat pana plecam. mai tragem si usa, de obicei, dupa fara un sfert. si nu-ti zic ca multi clienti sunt foarte indignati dimineata, ca de ce deschidem la 10. desi e trasa usa mai bine de jumatate, ei intra cu totul in magazin, cica sa intrebe si aia, si aia. sincer, comertul iti cam scoate peri albi…. nu zic, respect, dar de ambele parti sa fie. te inteleg si pe tine, ca si client, ca si eu o mai patesc, dar si pe ele, din postura de angajat in acelasi domeniu, cu aceleasi probleme

    1. am zis ca le inteleg si tocmai de aia nu am zis nimic si am atras atentia si celor de la Pepco pentru ca banuiesc ca au si program de dimineata pana seara. Chiar vreau sa cred ca nu am fost absurda.

  11. Răspunde

    Eu iti dau dreptate. Trebuiau sa fie ceva mai respectuoase si sa nu se poarte asa. De multe ori angajatorul habar n-are ca angajații fac chestii de genul.

    1. Ma bucur ca ma intelege cineva. Chiar nu am zis nimic si nu am dat nici celor de la Pepco detalii despre locatia magazinului, pentru ca nu vreau sa fac rau nimanui, dar nici noua nu ne-a picat bine atitudinea aceea.

    • Mihaela
    • 06/12/2018
    Răspunde

    Buna. Pe scurt ce vreau eu sa zic este ca si eu am inceput sa lucrez la magazin un la ora 20:00 se inchide. Se mai intampla sa intre un client repede exact atunci cand eu incerc sa inchid, dar nu fac urat. Ma gandesc ca mai fac o vanzare in plus, si un client fericit ca a apucat sa cumpere ce trebuia. Dupa ce inchid imi ia cam 15 min sa numar banii, sa fac actele, sa livrez si banii la posta, apoi ma apuc de spalat pe jos care imi ia cam 30 de minute, magazinul e mare. Pentru alea 30 de minute nu sunt platita dar eu gandesc altfel si imi spun ca sunt norocoasa ca am un loc de munca si pana la urma si spalatul pe jos face parte tot din rutina mea. Aleg sa spal pe jos dupa inchidere pentru ca sa nu mai calce nimeni pe unde eu fac curat, si poate fi periculos sa alunece.

    Asta e gandirea mea. Fiti fericite pentru locul de munca care il aveti, nu fiti nesimtite ca iti intra clienti in magazin sa iti faca vanzare inainte de inchidere. Daca pe usa scrie ca la 21:00 este inchiderea atunci respecta programul.

      • Cristina Dragomir
      • 08/12/2018
      Răspunde

      Eu nu spun că oamenii ar trebui să stea peste program pentru că mă pun și eu în locul lor. sunt sigură că vina este a conducerii care plătește prost și Vrea oameni pe care se muncească toată ziua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares