3 afecțiuni ale picioarelor de care vei uita purtând pantofii potriviți. Află cum să-i alegi!

pantofi piele

Intotdeauna alegerile ne influențează viața și sănătatea. Dacă purtăm haine din materiale bune, avem pielea protejată. Dacă avem o alimentație corectă, avem un corp și o minte sănătoase. Dacă nu suntem atenți ce și cum mâncăm sau purtăm, apar probleme.

Cam așa stă treaba și cu picioarele, al căror confort și stare de sănătate depind foarte mult de încălțămintea pe care o alegem. Porți pantofii potriviți, ți-e bine. Porți încălțăminte incomodă, vin problemele: durerile de picioare, bătăturile, degetele deformate, infecțiile, negii, monturile. Am ales să vorbesc astăzi despre 3 dintre aceste afecțiuni, despre motivele apariției lor, metode de prevenție și de tratare a lor.

1. Bătăturile

pantofii potriviți bătăturiBătăturile se prezintă sub forma unor zone de piele îngroșată. Ele se formează acolo unde pielea este implicată într-un proces mecanic mult prea agresiv și îndelungat.

De cele mai multe ori bătăturile apar în punctele pe care se exercită cea mai mare presiune (de exemplu zona plantară), dar își pot face apariția și pe zona laterală a piciorului, mai ales dacă purtăm încălțăminte neadecvată. Un pantof prea larg sau prea strâmt, dar și purtarea pantofilor cu toc zilnic, ore întregi (în cazul doamnelor), pot provoca bătături.

Pe lângă faptul că sunt inestetice, bătăturile sunt și dureroase și nu trec cu una-cu două. Cel mai bine ar fi să le prevenim. Atenție la măsura pantofilor așadar, dar și la tipul de talpă (să nu fie prea groasă sau prea rigidă) al acestora și la igiena zonei picioarelor (îndepărtarea pielii moarte săptămânal și masarea zonelor predispuse la apariția bătăturilor cu produse speciale). Mai multe despre cum putem preveni și chiar trata această problemă, puteți citi aici.

2. Infecțiile pielii piciorului

Acestea pot fi fungice sau bacteriene. Când stăm foarte mult încălțați, mai ales în anotimpul cald, picioarele transpiră, pielea nu respiră cum trebuie și pantoful devine cel mai bun mediu pentru dezvoltarea bacteriilor. Simptomele pot fi diferite de la persoană la persoană. Pot apărea mâncărimi, înroșiri, iritații sau chiar leziuni mai serioase.

Infecțiile pot fi evitate menținând picioarele curate și uscate, deci foarte importantă este și de această dată igiena locală (mare atenție să acordați unghiilor de la picioare, să fie tăiate la timp, dar nu prea din scurt). Dincolo de ea, vorbim despre șosete schimbate zilnic, dezinfectate, dar și de purtarea unor pantofi de calitate precum cei de aici. Încălțămintea din piele este cea bună prietenă a sănătății picioarelor pentru că permite pielii să respire și nu mai transpirăm așa de mult. Scăpăm și de riscul infecțiilor, dar și de mirosul neplăcut al picioarelor.

3. Deformarea degetelor

În această categorie cam intră și monturile pe care le întâlnim cel mai des la persoanele care obișnuiesc să poarte pantofi cu vârful ascuțit. Fie că vorbim de balerini sau pantofi cu toc înalt și vârf ascuțit (în cazul femeilor), fie de ciocate sau pantofi eleganți cu bot foarte alungit sau ascuțit (la bărbați), rezultatul este același. Degetele picioarelor nu au loc să stea în poziția normală.

Să zicem că porți așa ceva o noapte, nu e chiar o tragedie, dar sa porți zilnic pantofi de genul acesta, care strâng degetele și le adună într-o poziție nefirească, nu este deloc recomandat. Pur și simplu degetele și piciorul se vor deforma. Așa apar și monturile care sunt destul de dureroase.

Dacă se optează pentru pantofi lejeri, cu talpa cu o lățime normală, care nu strâng pe nicio parte și permit sprijinirea piciorului și a degetelor pe toată talpa, se poate preveni apariția acestor deformări. Dacă ele sunt deja prezente, la fel trebuie să renunțați la tot ce înseamnă strâmt sau incomod în materie de încălțăminte. Doar așa veți scăpa de dureri.

Iată cât de importante sunt alegerile noastre în materie de încălțăminte. Purtăm pantofii potriviți, avem picioare sănătoase. Purtăm ce e la reduceri, ce dictează moda sau ce credem că ne face să arătăm mai bine, deși piciorul ne tot trimite semnale ca nu se simte bine, apar probleme.

Tu ce alegi? Confort sau frumusețe cu bătături și dureri de picioare? În ce tip de pantofi te simți cel mai bine?

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Confortul il aleg. Desi mi-am cumparat si eu destui pantofi frumosi foc, dar incompatibili cu picioarele mele ulterior…a trebuit sa renunt la ei si sa ii admir doar in cutia din sifonier 🙂

    1. hi hi, si eu am tinut vreo 2 perechi de pantofi pe post de bibelou dar mi-am dat seama ca nu o sa ii incalt niciodata si i-am pasat cumnatei.

    • nicolae claudia
    • 20/05/2017
    Răspunde

    eu am niste probleme la picioare..in special la degete. Si am fost si la medic si mi-a recomandat incaltaminte comoda si adecvata..si pot zice ca ii ascult sfatul

    1. si sotul meu are tot ceva infectie si din cand in revine pentru ca el sta multe ore incaltat in bocanci din aceia de munca. Incearca sa te speli cu apa cu bicarbonat.

    • Tatiana Sorina
    • 20/05/2017
    Răspunde

    Ehee cand eram pustoaica de zeci de ori luam pantofi cu o marime mai mica,daca imi placeau modelul sau daca nu gaseam nr meu. Imi aduc aminte fusesem la Tg Jiu cu o vara de-a mea si am avut pantofi noi,dupa catva ore de cutreierat strazile,magazinele,aveam basici cat casa,carne vie, de la cat m-au frecat pantofii aia. :)) Stiu,cat esti tanara nu sesizezi,dar la o anumita varsta deschizi ochii. Nu am,doamne fereste,nimic la picioare dar e bine de stiut cele redate de tine.

    1. crezi ca esti singura? Eu am purtat si tractoare in numele modei si al frumusetii :))

    • Valeria Chertes
    • 20/05/2017
    Răspunde

    Eu aleg confortul, am grija mare de picioare deoarece am diabet si nu as vrea sa am probleme mai mari decat cele care le am deja.

    1. Multa grija. Ai dreptate, diabetul chiar poate produce complicatii. Sanatate iti doresc!

  2. Am optat pentru pantofi comozi, de calitate, piele interior si exterior si talpa flexibila. Exista branduri care au investit in calitate si eu sunt mare fan. Produc si pantofi cu toc si sunt la fel de comozi. Am pantofi de 3 ani purtati care arata impecabil si sunt la fel de comozi.
    Deci da, calitate si comoditate!

    1. bine zis ca exista branduri care… pentru ca nu tot ce e piele e neaparat de calitate. Depinde si ce fel de piele e si cum este lucrata incaltamintea. am luat eu dintr-un magazin o pereche de cizme din piele si in 2 saptamani erau delipite.

    • ghelbere elena
    • 21/05/2017
    Răspunde

    Fara indoiala aleg confortul. Nu cumpar incaltari daca picioarele mele nu se simt comod in ele.

    1. confort aleg si eu mai intai de toate.

  3. Răspunde

    Nu pot sa nu recunosc ca au fost cazuri si inca mai sunt in care prefer frumusetea in ciuda tuturor problemelor. Stiu ca incaltaminte nepotrivita pot aduce mari probleme picioarelor si sper sa nu am parte de asa ceva. Incaltamintea de la Scarpa este de calitate si cu siguranta la ei poti gasi calitate si modele inedite

    1. tu oricum am vazut ca esti in elementul tau pe tocuri si cu pantofi cu varf ascutit. Eu nu prea ma simt bine in ei.

  4. nici nu vreau sa aud de bataturi sau alte probleme, oricat de frumosi ar fi pantofi, ii arunc imediat! eu ma simt cel mai bine in adidasi, sunt cei mai lejeri

  5. Răspunde

    Confort!!!! Nu ma prinzi cu incaltaminte scumpa si care imi distruge picioarele! Mai bine ceva comod care sa nu imi dea batai de cap!

  6. Răspunde

    In pantofii de calitate ma simt cel mai bine. Mi-am luat anul trecut o pereche de adidasi casual din piele perforata, cu forma anatomica in interior, care sunt vis pentru picioarele mele. Pot merge ore intregi purtandu-i si n-am nicio problema. In plus, datorita formei anatomice, nici nu ma dor talpile la sfarsitul unei zile aglomerate. Bine, pretul a fost pe masura, dar sunt de parere ca este o investitie pe termen lung care merita din plin.

  7. Răspunde

    Cand eram in liceu se purtau ciocatele. Eu am piciorul foarte lat si din cauza lor m-am ales cu unghie incarnata, dar atat de nasol a fost ca am ajuns pe masa de operatie. De atunci imi cresc ambele unghii deformate. Una de la operatie, cealalta de la felul in care mi-a afectat incaltamintea piciorul. E vina mea recunosc! Trebuia sa las naibii moda, daca nu mi se potriveau acele incaltari. Dar nah! Nu mai zic ca de fapt era singura pereche pe care o aveam, iar eu betmen-betmen, am vrut-o pe aia

    • Lamiita Petre
    • 31/05/2017
    Răspunde

    Daca as putea acum, as merge doar in papuci, nimic nu-mi mai convine. Stateam pe tocuri cate 10-12 ore, uneori ma seca in ficati dar suferea doda la frummusete, acum nu mai vreau . Mai eu eu cateva chichite de care tin cont, fixate ain cap, dar in pricipiu aleg sa fie comoda incaltamintea

    1. se vede ca suntem babe. Comoditatea e pe primul plan si la mine.

  8. Răspunde

    Daca ar fi dupa mine, as purta numai incaltamintea de alergat si bocancii de munte (dar na, mai merg si la munca). Pana sa le descoper imi chinuiam picioarele cu te miri ce chestii din magazine….
    Nici nu pot sa descriu senzatia pt picioare cand am incaltat primii bocanci potriviti piciorului meu: am mers 10-12 ore fara nicio durere, batatura, transpirat sau iritat.

    1. bocancii mie nu imi plac, dar incaltamintea de alergat este si pe placul meu. In general asta port. Mai fac execeptii cu balerini, cand am si eu zile bune in care renunt la stilul meu cu tendinta sport, sau sandale, vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares