Importanța odihnei pentru copilul tău. Află cum îi poți oferi cele mai bune condiții

saltele

Este bine știut faptul că o viață sănătoasă înseamnă în primul rând o viață echilibrată, în care există un raport optim între alimentația corectă, mișcare și, bineînțeles, odihnă. În cazul copiilor, în special a celor nou născuți, odihna are un rol vital pentru creșterea, dezvoltarea și întărirea sistemului imunitar, motiv pentru care un părinte trebuie să-i ofere celui mic toate condițiile pentru ca acest lucru să se realizeze cu succes.

Așadar, odihna este un aspect important de avut în seamă, iar pentru a reuși să realizăm acele condiții trebuie să acordă atenție anumitor aspecte. Care sunt acestea? Ei bine, alături de sfaturile primite din partea echipei nichiduta.ro – unul dintre cele mai cunoscute magazine online pentru copii și bebeluși, vom încerca să descoperim care sunt detaliile cele mai importante pentru a oferi odihna mult dorită. Să vedem ce ne prezintă acești specialiști:

Amenajarea unui spațiu special

Primul aspect pe care trebuie să-l aibă în vedere părinții sau cei pe cale să devină, este faptul că atunci când vine vorba de creșterea unui copil vin și foarte multe responsabilități. Celui mic trebuie să i se creeze cele mai bune condiții pentru a se dezvolta armonios, iar în acest sens e necesar să i se amenajeze un spațiu special.

Altfel spus, trebuie să existe camera copilului – acel loc în care cel mic să se simtă cât se poate de liniștit, plăcut și în care să se regăsească acea căldură venită din partea familiei. Este locul în care trebuie să fie deosebit de curat, să fie un rai al culorilor și, bineînțeles, un loc din care nu trebuie să lipsească jucăriile.

Cu alte cuvinte, camera copilului este cel mai frumos mediu în care acesta se poate dezvolta, este unul ce se remarcă prin siguranță, iar nu în ultimul rând, excelează la capitolul odihnă.

Pentru a completa și dezvolta ideea de odihnă ne vom axa pe 3 aspecte importante și pe care le vom prezenta în cele ce urmează:

Patul

Acesta trebuie să fie atens ales, astfel încât să corespundă din mai multe puncte de vedere. În principal un pat pentru copii trebuie să fie unul care să inspire siguranță. Nu trebuie să existe porțiuni care pot prezenta un risc de accident, cum ar fi de exemplu colțurile paturilor normale.

De asemenea, pentru copiii mici sau nou-născuți patul trebuie să fie astfel creat încât să nu permită acestora să cadă sau să iasă din acel spațiu. Totodată, un astfel de pat trebuie să prezinte și o dimensiune caracteristică, adaptată după nevoile celor mici.

Multe alte detalii, cum ar fi culoarea, materialul sau design-ul, pot fi regăsite și analizate chiar pe site-ul nichiduta.ro, unde există o gamă variată de pătuțuri pentru copii.

Salteaua

saltele copiiAtunci când vine vorba de o odihnă cumsecade ce poate avea un rol mai important decât salteaua pe care cei mici stau? Materialul din care aceasta este realizată, flexibilitatea saltelei și modul în care este structurată va avea un impact semnificativ asupra stării de sănătate a copilului și asupra calității somnului.

Dacă salteaua este atent aleasă va asigura o poziție corectă a corpului, cei mici se vor dezvolta armonios, va permite circulația corespunzătoare a aerului, astfel încât să existe un transfer optim cu mediul extern și să nu se adune microorganisme, iar nu în ultimul rând, va avea un grad ridicat de confort!

Din rândul acelor saltele pentru copii gasite online, cele oferite pe site-ul nichiduta.ro se remarcă de departe ca fiind printre cele mai diverse, avantajoase și excelente ca preț.

Lenjeriile

Un ultim aspect de bază pentru un somn odihinitor este cel ce ține de lenjeriile folosite. Acestea trebuie să fie mereu curate, să fie realizate dintr-un material de calitate, ce nu va deranja pielea și care nu va prezenta vreun risc de alergie.

De asemenea, lenjeriile trebuie să fie schimbate des, nu doar pentru că se murdăresc des atunci când în pat stă un copil mic, dar pentru că așa este absolut firesc în menținerea unui nivel de igienă ridicat.

Toate aceste aspecte, respectate pe deplin, nu vor face decât să asigure celui mic toate condițiile pentru a se odihni suficient, bine și cât mai sănătos!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    salteaua e f. importanta, evitat materialelel chimice din cauza ed miros…dar si pt ca bebelusul sta in pat si pe langa cea mai mare a parte a primelor luni din viata, mai mult ca orice alta perioada a vietii.

    1. daaa, aproape tot timpul e in pat. Nici nu-i de mirare ca se plistiseste.

  2. stii, pe de-o parte chiar abia astept sa trecem si noi la treaba, ca ma tenteaza reamenajarea camerei ramasa libera…

    • Valeria Chertes
    • 29/05/2017
    Răspunde

    Sfaturi foarte bune pentru tinerele mamici.

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 29/05/2017
    Răspunde

    Salteaua are un rol important în patul unui bebeluș.

    • Nicu
    • 30/05/2017
    Răspunde

    Of…..ce bine ar fi să mai fiu copil…..Aş vedea şi eu ce înseamnă toate lucrurile specificate de tine…..Dar pot încerca şi acum, nu?

    • ghelbere elena
    • 31/05/2017
    Răspunde

    Salteaua si lenjeria de pat ne asigura si noua celor maturi un somn bun cu atat mai mult copiilor.

    • nicolae claudia
    • 31/05/2017
    Răspunde

    adevarul este ca salteaua face somnul de nota 10..asta am simtit-o si pe pielea mea

  3. Răspunde

    La noi a fost cam greu cu camera copilului…. camera copilului de fapt este si dormitorul nostru. Si din patutul lui, a ajuns treptat in pat… Acum nu cred ca bebe voia in patul mare ci mai de graba mami voia ca bebe sa stea langa ea. Ai dreptate patutul, calitatea saltelei si lenjeria sunt foare importante.

    1. bebelusii sunt smecheri, asta e clar. Stiu ei cum sa faca sa doarma in patul parintilor. Poate ca voi aveati saltea mai buna 😛

    • Lamiita Petre
    • 31/05/2017
    Răspunde

    Multi nu realizeaza cat de inportant e somnul, odihna, mai ales pentru copii, iar pentru asta e nevoie si de confort. Si eu daca schimb perna, patul, parca nu ma odihnesc bine. Nu concep ca un copil sa nu doarma ziua.

    1. nici eu nu vad cum ar putea sta el treaz sau cum ar fi un parinte sa nu il puna la nani.

  4. Răspunde

    M-am super minunat prima oara cand am aflat cate tipuri de saltele exista pentru copii si cat de mult conteaza acest detaliu. Un produs care pe vremea noastra era atat de obisnuit… a devenit acum ceva care ajuta la obtinerea unui somn odihnitor pentru cel mic. De cate ori ti-am zis eu ca ma bucur ca traiesc in prezent? Imi place si apreciez ca avem atat de multe optiuni.

    1. me too. Mai ales de cand a aparut si a doua nepoata in viata mea, sunt din ce in ce mai interesata de noutati in materie de produse pentru bebelusi si copii.

    • Tatiana Sorina
    • 01/06/2017
    Răspunde

    Bun articol,conteaza mult patutul in care doarme,la fel si lenjeria.Fiica mea avea paturica ei,fara ea nu dormea.I-am cumparat un patut ce se balansa,nici gand sa doarma in el,a dormit cu mine pana a crescut mare.

    1. conteaza si pentru noi, adultii, dar pentru ei?

  5. Răspunde

    Atat patutul cat si patul, le-am luat de pe nichiduta. Este un site cu produse de calitate si chiar il recomand cu drag. Ma bucur sa vad ca l-ai mentionat si tu

    1. eu am auzit prima data de el cand i-au comandat caruciorul Alexandrei.

    • Iacob Elena
    • 02/06/2017
    Răspunde

    Ma intereseaza tot ceea ce tine sau ar avea legatura cu copilul meu asa ca acest articol chiar ma intereseaza!

    1. Pupici. multumesc pentru vizita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares