Iată unde poți calcula gratuit veniturile care ți se cuvin din anumite activități

calculator venituri

Nu știu cu ce te ocupi, dar, dacă ai ajuns la acest articol, mi-e clar că te preocupă ceva în legătură cu banii tăi. Poate ai primit un salariu net pe care îl consideri prea mic, gândindu-te că ai dus și foile necesare pentru scutirea de impozit. Poate nu știi care este suma netă care îți va reveni în urma unui contract pe drepturi de autor sau care sunt exact dările pe care trebuie să le plătești acum că ai devenit PFA. Un calculator de venituri te ajută imediat să te lămurești.

Probabil știi că obligațiile fiscale nu sunt aceleași pentru toată lumea. Salariatul datorează anumite procente pentru impozit și asigurări. Pentru un PFA sau un director sumele se calculează altfel. Dacă ești puțin curios, poți arunca un ochi aici și poți introduce aceeași remunerație brută pe care o ai tu în calculatorul de venituri pentru un director. O să vezi că, la 1000 de lei brut, netul lui e mai mic decât al tău. Nu că ai avea salariul la fel de mare ca al unui director, dar ca idee. Folosind un astfel de calculator de venituri online, nu ai nimic de pierdut. Indiferent din ce sursa, din ce activitate îți vin banii, acest instrument gratuit calculează imediat cât ai brut, cât primești net și ce taxe se opresc și unde merg.

Un calculator de venituri este foarte rapid

Să zicem că tocmai ai început o colaborare sau ai de făcut o factură pe PFA. Fiind la început, e destul de greu cu cifrele. În loc să stai să cauți legislație, să calculezi cât la sută din venitul brut trebuie să scazi pentru impozit și cât pentru asigurări, poți face treaba asta în 2 minute pe această pagină. Poți folosi și calculatorul avansat dacă beneficiezi de scutire de impozit sau trebuie să introduci și cheltuielile în calculator. Simplu, nu?

Cât de corect calculează un astfel de soft?

Deși este un instrument gratuit, puteți avea încredere în el. Calculele lui sunt foarte corecte, făcute după formule care se updatează de fiecare dată când intervin schimbări în legislația fiscală. Dacă mâine s-ar schimba cota de impozit sau procentul datorat statului pentru sănătate, calculatorul ar fi imediat adus la zi și ar calcula totul în funcție de noile reglementări. Din câte ați văzut, trebuie doar să selectați dacă sunteți salariat, director, administrator, PFA sau aveți contract drepturi de autor și el știe exact ce are de făcut.

Calculează doar de la brut la net sau și invers?

calculator de venituriSunt situații în care îți intră niște bani în cont și nu știi dacă suma respectivă este suma corectă care ți se datora printr-un contract. De pildă, ai primit 100 de lei și vrei să știi dacă acești 100 de lei adunați cu impozitul și asigurările care ți s-au oprit dau suma brută pentru care ați convenit. Da, un calculator de venituri vă ajută și de această dată. Ia suma netă, adaugă la ea dările legale ce trebuiesc onorate pentru acel tip de activitate și vă arată exact de la ce sumă brută s-a pornit.

Pentru cei care sunt angajați, calculatorul s-ar putea să nu pară ceva wow. La ei există fluturașul de salariu. Pentru cei care lucrează pe contracte, este o super unealtă. Pentru un PFA sau pentru persoanele care realizează venituri din activități independente este de mare ajutor că pot face aceste calcule gratuit și sunt sigure de exactitatea lor. Același soft te ajută să verifici și dacă domnul contabil și-a făcut treaba bine și dacă s-a reținut corect impozitul la sursă (nu cumva să ai probleme cu fiscul) plus altele. Mi se pare bun și pentru angajatorii care vor o verificare în plus a sumelor pe care le datorează angajaților.

Tot acest calculator m-a ajutat să-mi dau seama cum era mai convenabil să lucrez ca blogger, pe contract individual de muncă sau în baza unui contract pe drepturi de autor. Chiar sfătuiesc colegii bloggeri să-și facă niște calcule pe site ca să vadă care variantă este mai avantajoasă pentru ei.

 

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Lamiita Petre
    • 18/02/2017
    Răspunde

    Ma depaseste partea asta de contabilitate, legislatie si alte alea. Apoi ce sa mai calculez eu pensia ca e gata calculata, „stie ei”. ? Dar m-ai zgandarat cu diferentele astea de venituri. ” Nu că ai avea salariul la fel de mare ca al unui director, dar ca idee. ” Chiar am vazut zilele astea pensia unei judecatoare, iar eu nu am nici macar 10 % din ea. Pfff…

    1. daca stiam contabilitate, nici eu nu aveam nevoie de calculatorul asta :))

    • Tatiana Sorina
    • 18/02/2017
    Răspunde

    La salariul care il luam noi nu ne trebuie calculator,la smecherii din parlament le trebuiesc,chiar doua,sa aiba si de rezerva cand se strica. :))))

    1. pai si noua ne trebuie ca sa verificam de ce am luat mai putin, nu?

    • Daniela
    • 18/02/2017
    Răspunde

    E interesant ce spui,e bine venit și te ajuta enorm

  1. Răspunde

    E intradevar un instrument foarte util atunci cand ai colaborari si trebuie sa calculezi cat ti se datoreaza.

    1. la asta l-am folosit si eu prima data.

    • stoica claudia
    • 18/02/2017
    Răspunde

    Interesant articolul

    • Suciu Clementina
    • 18/02/2017
    Răspunde

    Multumesc pentru tot!!!!

    • nicolae claudia
    • 18/02/2017
    Răspunde

    chiar util acest calculator..te poate ajuta in multe situatii..

    • Valeria Chertes
    • 18/02/2017
    Răspunde

    E bine de stiut si asa ceva.

  2. Răspunde

    Cu un astfel de calculator isi socoteste si fiul meu veniturile. Nu stiu daca exavt de pe acelasi site, dar il voi intreba.
    In curand cred ca matematica va deveni materie inutila pentru multa lume. Candva oamenii spuneau ca trebuie sa invatam matematica macar pentru ca vanzatoarea sa nu ne pacaleasca la piata, dar si sa stim cati bani trebuie sa primim pentru munca depusa. Acum e simplu. La supermarket vanzatoarea vede pe ecran cat trebuie sa iti dea restul (putem vedea si noi, daca stam in laterala vanzatoarei), deci nu se mai oboseste calculand, iar pentru venituri iata, exista calculator online. 🙂

    1. ce calculat in gand, Vienela? Am avut surpriza sa incerc sa fac o inmultire si sa imi fie greu sa o fac in gand, ceva simplu. Mi s-a dus exercitiul de alta data.

  3. Răspunde

    Eu faceam astfel de simulari si cand lucram la o alta firma atunci cand era vorba sa angajeze pe cineva nou si sa ii ofere un anumit salariu. Ne interesa cat ii revine salariatului, cat trebuie sa ii retinem pentru stat si cat trebuie sa plateasca firma pentru ca avem onoarea sa il avem ca salariat. Cateodata mai calculam si pentru mine inainte de a solicita o marire de salariu.

    1. nu m-as fi gandit ca si firmele folosesc calculatoare online

  4. Răspunde

    Să știi că site-urile astea chiar sunt utile. Mai acum ceva timp, cineva mă întreba dacă știu un astfel de site. Hăăă! Bine că acum știu. Se zice că atâta timp cât trăiești, tot înveți…

    1. Deh, daca avea PFA omul si nu stia ce trebuie sa dea statului… 😀

  5. Răspunde

    Are și modul calcul avansat. Deocamdată n-am nevoie, dar e un site de băgat la bookmarks și verificat, pentru cei care au pfa sau firme.

    1. m-am jucat putin și la modul avansat.

    • ghelbere elena
    • 19/02/2017
    Răspunde

    Sunt foarte multe programe de salarii, de contabilitate care fac acelasi lucru.

    1. este primul pe care l-am folosit. Nu stiu altele.

  6. Răspunde

    Chiar ma intereseaza genul acest de materiale, pentru ca ma tot gandesc daca sa-mi deschid PFA sau SRL. Sunt multe chestii pe care le pun in balanta de vreo jumtate de an si inca nu m-am hotarat. E timp, nu? :))

    1. Ma si mir ca nu ai inca PFA ca tu esti fata descurcareata.

    • Barbalata Mirela
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Este util un astfel de calculator dar la salariul meu nu e cazul 😛 . Este prea mic sa ma incurc in calcule 😀

    1. Cine stie cand te fac director si e bine sa stii de el 😀

  7. Răspunde

    Inca ma gândesc daca sa imi fac un PFA sau nu. Cum este mai bine? Ce varianta M-ar avantaja … grea alegere

    1. din ce-am calculat eu, mai buna varianta cu drepturi de autor.

  8. Răspunde

    Mi-ar fi fost foarte util un site din asta pe vremea cand sotul cauta de munca si toti angajatorii potentiali ii spuneau numai sumele brute, ca sa il atraga. Incep sa ma gandesc la un viitor PFA, asa ca pun linkul bine, ca sigur o sa imi foloseasca .

    1. poate ne dai si sfaturi cand termini treaba, ca mai suntem care vrem PFA si nu stim cum sa facem.

    • Cris Tina
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Pana acum n-am fost in situatia neplacuta de a beneficia de plata incorecta a serviciilor mele si n-am apelat la un astfel de calculator. Dar nu se stie niciodata ce va fi si e bine de stiut ca am unde sa apelez. Multumesc pentru informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares