Cum am retapițat canapeaua

am retapițat canapeaua

Astăzi m-am gândit să vă arăt cum s-a transformat complet canapeaua mea. Acum 6 ani am cumpărat acest colțar negru care ne-a plăcut foarte mult. Fiind destul de terfelită, atât de noi, cât și de cățel, tapițeria începuse să cam cedeze. Mărturisesc că nu am folosit nici husă pentru canapea pentru că nu îmi place. De ce să ascund o piesă de mobilier, pe care o ador, doar pentru a nu se uza? Atunci de ce am mai dat bani pe ea? Când mă mai bucur de ea?

Revenind, tapițeria se decolorase prin unele locuri și chiar se tocise de-a binelea pe unele muchii. Pentru că structura canapelei este încă bună și pentru că nici nu ne permiteam să investim într-una nouă, am zis să încercăm să o retapițăm. Sinceră să fiu, nu am întrebat la vreun centru de retapițări cât ne-ar costa acest procedeu dar sunt sigură că am fi sărit de 500-600 de lei. Cât ne-a costat pe noi? 200 de lei. Prețul materialului pentru tapițerie. Ce-i drept, noi am avut pile la croitoreasă și n-am plătit nimic pentru croit și cusut.

Cum am procedat? Ei bine, așa arăta canapeaua noastră neagră. Soțul a luat la desfăcut toată tapițeria, a scos piesele una câte una. Pe acestea le-am dat croitoresei, împreună cu materialul cumpărat de noi. I-a fost foarte simplu să croiască după vechiul model și în câteva zile ne-a adus noua tapițerie.

reconditionare coltarSoțul meu a trecut din nou la treabă, de data asta pentru a prinde la loc elementele de tapițerie, unul câte unul. Am folosit un  pistol electric pentru capse și sute de capse speciale pentru lemn. Nu sunt foarte scumpe. Noi aveam capsatorul în casă și din nou nu am cheltuit nici un ban în plus. Cu ajutorul acestui aparat, se prind materialul direct în lemn, sub forma unei cusături realizate din capse metalice. 

Pentru că anul acesta se poartă foarte mult modelul ăsta de canapele cu brațe și detalii contrastante și pentru că tapițeria de pe brațe arăta încă bine, am ales să o refolosim și să dăm canapelei acest aspect din poza de mai jos. Nouă ni se pare că dă bine gri-ul, cu flori albe, în contrast cu brațele negre. canapea retapitata

Partea și mai faină este că la perne nu am umblat deloc. Ele aveau o față neagră și una gri și am ales să le lăsam așa. Noi zicem că se aranjează destul de bine cu noul aspect al colțarului.retapitare canapea

Ce ziceți de opera noastră? Nu știm dacă vă place ce ne-a ieșit nouă, poate că voi preferați alte culori sau alte materiale dar important este să vedeți că se poate da un suflu nou canapelei fără să cheltuiți foarte mulți bani. A durat mai mult desfăcutul vechii tapițerii (vreo 5 ore) pentru că era capsă lângă capsă și sunt destul de greu de scos. De pus la loc, am pus-o în 2-3 ore.

PS: Dacă vă întrebați cum a fost realizat peretele nostru din sufragerie, cel pe care este așezată canapeaua, vă voi povesti curând și despre el. Este tot opera soțului meu. A muncit o zi întreagă la el.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tatiana Sorina
    • 07/06/2016
    Răspunde

    Perfect,decat sa dai atatia bani pe una noua. Am si eu coltarul care vreau sa il tapitez dar inca nu am gasit pe cineva.Ai un sotior harnic,bravo!

    • Aida Dolce
    • 07/06/2016
    Răspunde

    E de a dreptul wow.Ma gandeam k o sa ne recomanzi o firma,bv

    • Rox
    • 07/06/2016
    Răspunde

    V-a ieșit chiar foarte bine! Sunteți foarte pricepuți; un exemplu pentru cei care se dau „Loviți” pentru astfel de „operațiuni”(eu).

  1. Răspunde

    Ati facut o treaba exceptionala, felicitari! Eu trebuie sa chem pe cineva sa faca miscarea asta, pentru ca s-a deteriorat rau pielea ecologica din care e facuta canapeaua.

    • Daniela Dodoi
    • 07/06/2016
    Răspunde

    Ai avut relatii la croitoreasa si nu ai plătit manopera…asa mai vii de-acasa…si ai scăpat de cheltuieli.Asta da afacere.

    • ghelbere elena
    • 07/06/2016
    Răspunde

    Ai un sot care se pricepe sa mestesugareasca. A facut un lucru deosebit. Imi place ce a iesit din mainile lui si imi place foarte mult si materialul pe care l-ai folosit.

    • barbalata mirela
    • 07/06/2016
    Răspunde

    V a iesit minunat. Dar este de munca. Recunosc ca eu si sotul nu am putea pentru
    ca nu avem rabdare 🙂
    Bravo pentru munca depusa 🙂

    • Morosanu Alexandra
    • 07/06/2016
    Răspunde

    Noi am avut bratele din piele..horror…cu doua pisicute in casa,pe post de pitbulli :)))
    Am cumparat burete,pt brate,si material pt husa – am dat 140 lei pe el (a cusut tata la masina de cusut tot materialul),insa incetul cu incetul se destrama 🙁

  2. Răspunde

    Arata super bine! Felicitari pentru munca depusa (si pentru rabdare, desigur)! :d

    • Cojan Ioana
    • 07/06/2016
    Răspunde

    Oua fashion si foarte frumos,imi place mult de tot .Felicitari pentru tot ceea ce faci ,se vede ca faci cu mare drag ,dupa rezultatele finale 😉

    • bobo
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Precis nu ati schimbat-o cu profitshare?

  3. Mai chiar a iesit bine, culorile sunt placute si am si eu pile la o croitoreasa, imi mai trebuie coltarul! Sa va bucurati de el!

    • Lamiita Petre
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Cine n-are un sot PRICEPUT ….. sa-si gaseasca un amant :)) Pistolul are pret bun, deci…. Imi place foarte tare canapeaua cum a iesit, culorile se potrivesc . Arata mai fain ca la inceput.

    • stoica claudia
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Foarte frumos ,ai un sot de milioane ,se pricepe .foarte frumoasa canapeaua si da am vrea sa ne vorbesti si despre perete.

    • Nicu
    • 08/06/2016
    Răspunde

    A-ţi muncit….dar v-a ieşit! Cred că ar trebui să vă faceţi un PFA în acest domeniu.
    Este foarte util acest ciocan cu capse. Poţi să prinzi cu el şi alte lucruri. De ex, când a trebuit să acopăr o cutie din lemn cu carton. Aşa a cerut curierul. Am fost nevoit să îmi cumpăr unul în decembrie. De atunci îl folosesc la tot felul de lucruri.

  4. Răspunde

    Sunteti oamenii cu idei.Uite asa se face avere,si se adună banii ( nu la ciorap,ci în lada de la canapea ?).A ieșit un lucru deosebit,felicitari.

    • nicolae claudia
    • 08/06/2016
    Răspunde

    bravo. super idee. Eu am un unchi tapiter..deci la mine ar fi si mai usor 🙂

    • dumitrescu elena
    • 08/06/2016
    Răspunde

    felicitari ,este o afacere buna daca este facuta de voi ,dar chiar si daca era refacuta tapiteria de un profesionist tot ieseai mai ieftin decat sa/ti cumperi alta noua,si eu am refacut canapeaua noastra si arata foarte bine ,desi a durat mai mult ,putini nervi,deranj mai mult ,dar a iesit treaba ,bravo noua si voua.

  5. Ce fain arata! Mi-ai dat o idee si cred ca o sa-mi inoiesc si eu fotoliul preferat, o sa-i pun alta fata!

  6. Am si eu doua fotolii la mama acasa, cred ca le-ar prinde bine un asemenea tratament!

      • cristina
      • 14/06/2016
      Răspunde

      daca structura este buna, chiar recomand! De ce sa dai banii pe altele noi?

    • Hacman Mariana
    • 20/06/2016
    Răspunde

    Am ramas fara cuvinte!Rezultatul e uimitor!Ai dreptate !De ce sa cheltuim banii pe una noua cand o putem face pe cea veche sa arate ca noua!Super ideea!

  7. Răspunde

    moaaame ce bine a iesit! arata high class, chiar mai bine ca inainte! Bravo pentru treaba 🙂

    1. Răspunde

      Multumesc in numele sefului de lucrare :D.

  8. Răspunde

    Ce ma bucur ca am dat de articolul asta!!! Eu trebuie sa retapitez canapeaua care este din imitatie de piele si ma gandeam ca nu am curaj sa incerc, dar acum, dupa ce am vazut la tine, parca imi vine sa ma apuc, mai ales ca si sotul meu este destul de indemanatic. Am gasit online materialul de care am nevoie si trebuie numai sa vad daca gasesc pe cineva sa mi-l coasa. Oricum, super,super util articolul.

  9. Noi am optat pentru canapea bej deschis și toată lumea ne-a criticat (în casa noastră, pe banii noștri, alegerea noastră), dar lumea și-a schimbat părerea când le-am explicat că husele sunt detașabile. Dacă se murdărește, husele se pot spăla, iar la un timp se pot înlocui cu altă culoare/model și am o canapea nouă.
    Vă pregătiți și voi încet încet de Sărbători!

    1. Foarte buna ideea aceasta huselor detasabile.

    • Elke
    • 10/12/2017
    Răspunde

    Imi place foarte mult cum a iesit, sa ai Sarbatori Fericite.

    • LUCICA LAZAR
    • 10/12/2017
    Răspunde

    A iesit foarte frumoasa si cum spui tu si cu bani putini. De multe ori conteaza sa te pricepi la ceva, nu mai dai bani si asa faci economie.

  10. Un fel de DIY mai pe jumatate (ca si-a adus si croitoreasa aportul), nu? Mi se pare ca ati revigorat frumos tapiteria, e altceva.
    Bravo pentru curaj, in primul rand! Eu nu stiu daca m-as inhama la asa ceva, desi, din ce vad, nu pare ceva dificil.

  11. As vrea si eu nevoie sa retapitez vreo cateva fotolii iar acest articol imi va fi foarte util.
    P.S cand am vazut peretele din patele canapelei am crezut ca tapet:) 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares