De tine depinde sanatatea dintilor tai

Multe persoane evita sa mearga la dentist. Unii fac acest lucru din cauza faptului ca le este frica, altii deoarece nu au banii necesari pentru o interventie mai costisitoare. Insa, nu toti cei care merg la dentist au nevoie de un implant sau un aparat dentar. Unii pur si simplu au o carie sau o alta afectiune ce tratata la timp nu va costa mult si nici nu vei simti durere.

Asa cum spuneam, nu toti au nevoie de un implant dentar. Unii poate au nevoie de alte tipuri de servicii. Nu poti lua o decizie legata de implanturi? Ai nevoie de sfatul unei alte persoane? Alege sa ceri sfaturi de la specialisti, nu de la persoane care nu au nici o legatura cu acest domeniu. Specialistii vor sti cel mai bine daca e sau nu nevoie de un implant.

Nu-ti imagina ca vizita la un cabinet stomatologic te stoarce de bani. Acum, bineinteles ca depinde si de afectiune si de ce anume vrei sa faci. Daca de exemplu vrei sa iti pui o plomba, interventia va costa cu mult mai putin decat daca vrei sa iti faci un implant. Nu te astepta insa ca un implant sau o fateta dentara sa fie iefine, pentru ca nu e deloc asa.

Cabinetele stomatologice practica preturi mari din mai multe motive: materiale scumpe, aparatura scumpa, ustensile scumpe, manopera scumpa. E normal din moment ce vrei o lucrare de calitate. Preturile difera de la o clinica stomatologica la alta, insa nu foarte mult.

dentist-521444_960_720Cabinetul stomatologic nu ar trebui sa fie un loc pe care il frecventezi doar atunci cand nu mai poti de durere de masele sau de dinti. Cabinetul stomatologic trebuie vizitat periodic pentru un control de rutina. Multe din afectiuni pot fi prevenite cu usurinta, daca mergi la medic periodic.

Totodata este importanta si igiena orala. In mod categoric o persoana care se spala pe dinti de cel putin 2 ori pe zi si care e atenta la ce si cum mananca va avea dinti mai sanatosi decat o persoana care se spala pe dinti o singura data pe saptamana si care mananca intr-un mod deloc benefic pentru dinti.

Acum e alegerea ta. Tu alegi daca mananci sau nu cu grija, tu alegi daca te speli pe dinti de cel putin 2 ori pe zi, tu alegi daca mergi periodic la dentist.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hacman Mariana
    • 19/01/2016
    Răspunde

    Felicitari pentru articol!Cu siguranta vei deschide ochii multor persoane prin intermediul acestui articol,acele persoane care uita ca igiena orala ocupa un loc important in viata noastra, pentru a ne mentine dintii sanatosi si nu numai…cunosc persoane care prefera sa stea cu dureri avand dintii plini de carii ,de frica sa mearga la stomatolog ..de parca cine stie ce i-ar face)))am incercat sa conving cateva prietene ca nu simt durere,ca vor avea anestezie si acum i-mi multumesc ca si-au salvat dintii…Eu una am invatat-o pe fiica mea sa se spele pe dintii dupa fiecare masa ,atunci cand e posibil..mi putin cand e la scoala dar in perioada de luni-vineri se spala de cel putin 3 ori pe zi..si pot spune ca nu are nici o carie…la fel procedam atat eu cat si sotul meu.Acordam o importanta deosebita si alimentelor pe care le consumam..ajuta enorm..Mergem cel putin de 2 ori pe an sa facem controale de rutina la stomatolog,pentru a fi siguri ca totul e OK.

    • Ana Ardeleanu
    • 19/01/2016
    Răspunde

    Indiferent ca avem sau nu o afectiune dentara, odata la 6 luni, ar trebui sa mergem in vizita la dentist pentru un control periodic. E drept, e destul de costisitor dar daca previi din timp, economisesti o parte din banuti. O carie netratata la timp, se va agrava si poate duce la pierderea dintelui. Cat despre durere, acum tehnologia a avansat destul de mult si exista fel si fel de remedii impotriva ei, deci nu mai este cazul sa ne facem astfel de griji.

    • Dodoi Daniela
    • 19/01/2016
    Răspunde

    Ar trebui ca in tarile din occident sa fie mai multa informatie despre igiena orala si cum ar trebui sa avem grija de dantura noastră.E ceva de speriat când se face un studiu si ajungem pe ultimul loc un Europa la consumul de pasta de dinti ce sa mai spun de dentist.Tine de educatia si perceperea fiecăruia sa ai o dantura perfecta.?

    • stoica claudia
    • 19/01/2016
    Răspunde

    Un articol foarte interesant ,multumim ,uite ca ne mai deschizi ochii din cand in cand ,multumim

    • Talaba Georgiana
    • 19/01/2016
    Răspunde

    Vizita la dentist este foarte importanta. Si eu, sincer de frica, am neglijat acest lucru si am ajuns sa pierd doua masele. Acum, mi-am promis mie, ca voi merge la control din 6 in 6 luni. Sper sa ma țin de promisiune!

    • ghelbere elena
    • 20/01/2016
    Răspunde

    Este bine sa prevenim daca nu vrem sa ne imbolnavim. Daca consideram ca pasta de dinti este prea scumpa puem folosi cu succes sarea sau bicarbonatul.

    • Catalina Dumbrava
    • 21/01/2016
    Răspunde

    Bine punctat, adevarul este ca eu una personal nu-mi place neam la dentist, dar trebuie, asa ca….

    • Hacman Radu
    • 22/01/2016
    Răspunde

    Ideal ar fi sa ne facem un control periodic,medicii stomatologi ne recomanda sa mergem macar o data pe luna sa ne examinam dintii,daca acest lucru nu este posibil din lipsa banilor sau a fricii ar fii bine sa mergem macar o data la 3 luni…asa vom avea o dantura sanatoasa si vom putea rade cu gura pana la urechi)))

  1. Răspunde

    Eu ma duc de 2 ori pe an sa-mi verific dantura pentru ca ai mei au avut probleme cu dintii de cand ma stiu si nici pe mine nu m-au ocolit problemele in copilarie si adolescenta. Mostenirea genetica lasa de dorit pentru ca am vazut ca si Dragos are carii la varsta lui, asa ca singura sansa e profilaxia si tratarea cariilor pana nu e prea tarziu.

    • Aniela
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Da igiena e cea mai importanta si clar vizita la stomatolog regulat ne face sa ne pastram dantura mult timp si sa nu avem probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares