Cu stergatoarele furate

Ieri noapte am ramas fara stergatoare la masina. Din nefericire, nu avem un garaj in care sa tinem masina peste noapte, asa ca ramane mereu parcata in fata portii. Nu stiu cum se face ca fix acum, cand s-a stricat alarma masinii, s-a gandit cineva sa ne si fure ceva. Nu cred ca era mai tarziu de miezul noptii si in curte sigur se vedea lumina, mai ales ca fereastra mansardei, din care scriu eu, e vizibila si ea din strada. Un nefericit de caine, al unei vecine, n-a zis nici macar un „ham”. Daca le vine cineva in vizita, doua ore nu baga limba un gura. Cand vine cineva sa fure, cainele doarme. Si nu doar la mine. Si lor li s-a furat bicicleta din curte…

Sa revenim! Era putin peste miezul noptii, cand scartaitul unei frane de masina mi-a atras atentia. N-am auzit nimic dubios initial dar m-am intrebat de ce oprise masina la noi si am coborat repede afara. Inaintea mea iesise si varul meu si apucase sa vada masina, un logan cu un sticker ciudat lipit in geamul din spate si ii retinuse si o parte din numarul de inmatriculare, fara sa-si dea seama ca furasera ceva. Din instinct, memorase acele date. Apoi, ne-am uitat atent la cele doua masini de la poarta pentru ca acum vreo doua luni mai avuseseram parte de un astfel de episod si ne treziseram fara capace la roti. Acum n-au mai avut nevoie de capace: mi-au furat stergatoarele.

Nu sunt scumpe, nu e vorba de paguba, ci de faptul ca te gandesti ca, la fel de bine, puteau sa sparga un geam si sa fure un casetofon sau o baterie de masina. In oricare din cazuri esti sigur ca degeaba faci o plangere pentru ca nu se sinchiseste nimeni sa cerceteze nimic. Doua stergatoare costa putin. Asta trebuie sa gandeasca un roman atunci cand i se fura ceva: sa multumeasca lui Dumnezeu ca a scapat doar cu atata. Nici vorba de incredere in politie si in lege.
Pana la urma, nu cred ca un om opreste asa, din senin, sa fure stergatoare de la masinile de pe strada. E clar ca tipul sau tipii respectivi cu asta se ocupa si, de cate ori au nevoie de ceva, e mai simplu si mai ieftin sa fure decat sa cumpere. Azi stergatoare, maine o baterie, saptamana viitoare o roata si, in final, iti fura si masina cu totul si politia iti spune ca are nu stiu cate cazuri nerezolvate de acest tip si ca sa-ti iei gandul de la bunul tau. Eu cred ca un astfel de comportament nu numai ca nu ii face pe hoti sa se teama, ba chiar ii incurajeaza!
Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Hotu-i hot! Daca i se furau lui stergatoarele sigur nu-i convenea,mult,putin cat costau nu trebuia sa le fure!

    • Hacman Mariana
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Ce le mai trece prin cap unora… Cel mai urat lucru in lumea asta este sa furi…dar na..e greu sa muncesti))))) adevarati profesionisti…totusi curios e ca au mai facut si zgomot, acel scartait de roti…….

    • Oprea Alexandru
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Nasol, mie mi le-au rupt de cateva ori si de atatea ori mi le-am schimbat. am noroc ca sunt si la 6 lei.

    • Mihaica Iuliana
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Hehe…ce tare. Pate le aveai de calitate si aveau oamneii nevoie de ele. Mai sti.

    • Anita
    • 03/09/2015
    Răspunde

    Nu trebuie sa avem incredere in Politia Romana mai ales cand e vorba de cazuri asa mici,iar daca ne-am face singuri dreptate pana la urma pagubitii din victime devin vinovati!!!cred ca cea mai sigura cale sunt camerele de supraveghere,acelea ar fi singurele dovezi

  1. Încă nu mi s-a furat nimic, sper să nici nu se întâmple, dar în schimb m-am trezit cu mașina zgâriată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares