Tarta “Paradis”

Pentru aluat:
150 g unt
150 g faina
1/2 pahar  apa (cam 125 ml)
1 varf de cutit sarePentru crema:
500 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
4 linguri zaharPentru ornat:
1 lingura de zahar
un plic de tort gele transparent
1 portocala
2 kiwi
2 conserva ananas

Ghici cu ce incepem? Cu aluatul. Ne spalam pe maini, cernem faina intr-un bol si adugam sarea peste ea. Incepem sa o framantam cu mana incorporand in faina untul(musai sa fie la temperatura camerei ca sa se lase modelat). Apa se adauga treptat, putin cate putin. Framantam pana obtinem un aluat destul de tare. Daca este nevoie mai adaugam o lingura de faina.
 
Aluatul astfel obtinut, se pune la frigider pentru minim o jumatate de ora, infasurat in folie alimentara. Dupa cele 30 de minute, il scoatem si il intindem uniform cu ajutorul mainilor, in tava de tarta(eu am folosit o tava de tort). Intep aluatul din loc in loc ca sa nu ma trezesc cu surprize si il dau la cuptor la foc mediu pana se
 rumeneste.
Daca blatul de tarta este gata, il lasam sa se racoreasca si pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic.
Cand budinca este inca putin calduta, umplem tarta cu ea. O lasam sa se aseze frumos si incepem ornarea cu felii si bucatele de fructe.
Cand consideram ca am burdusit-o cu vitamine suficiente, preparam un plic de tort gele, tot conform instructiunilor de pe plic, si il turnam peste tarta. Rolul lui este sa fixeze bine fructele dar si sa le fereasca de oxidare.

Jeleul, turnati-l doar in mijlocul tartei pentru ca se va scurge singur catre margini!

Related Posts

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares