Transformă balconul în spațiu de locuit! 8 întrebuințări de luat în calcul

balcon

Locuința a devenit prea mică pentru nevoile tale? Ce-ai zice să folosești balconul mai bine decât ai făcut-o până acum? Balconul poate fi mult mai mult decât spațiu de depozitat murăturile și bicicleta. Un balcon, chiar și unul mic, poate deveni ce vrei tu, dacă investești puțin în el. Iată în ce poți transforma balconul pentru a câștiga spațiu prețios! Evident că facem referire la balcoanele închise, în mare parte.

1. Spațiu de relaxare

Aceasta este întrebuințarea pe care cei mai mulți o găsesc balconului. Este, poate, ideea cel mai simplu de pus în practică. Câteva ghivece cu flori, două scaune pentru terasă, o măsuță mică și gata locul perfect pentru băut cafeaua de dimineață sau savurat vinul de seară, admirând orașul. În funcție de cât de mare este spațiul, ar merge și un hamac, o canapea sau un leagăn. Click pe amenajarea balconului ca să vezi peste 30 de poze din care să te inspiri în acest sens!

2. Dormitor

Poate părea incredibil, dar chiar se poate amenaja un dormitor într-un balcon. Sigur că nu un dormitor matrimonial, dar unul pentru un copil, un adolescent sau un adult nepretențios, cu siguranță. Unui adolescent care are nevoie de intimitate mai mult decât de spațiu, sigur nu i-ar displăcea să fie cazat în balcon. Cromatica unei astfel de camere ar trebui să fie în genul celor din dormitoarele din articolul amenajare dormitor mic. Cum ar arăta un dormitor în balcon? Cam așa.

carturesti.ro

3. Bucătărie

Dacă stai într-o garsonieră care nu are bucătăria separat sau, pur și simplu, vrei să transformi bucătăria în cameră pentru cel mic, atunci spațiul de gătit se poate muta în balcon. Asta transformă balconul în bucătărie, lucru care nu e chiar ieșit din comun. În ultimii ani, și balcoanele de la noi sunt tot mai des reamenajate în acest scop. Chiar dacă este un balcon îngust, tot găsești spațiu pentru o mobilă mică de bucătărie și un aragaz sau o plită. Mai complicat va fi cu instalațiile, de apă și gaz, dar nimic irealizabil.

4. Cameră de lucru

Ce mai poți face într-un balcon? Spațiu de lucru. Fie că vorbim de un birou, pentru cei care lucrează la birou, fie că ne gândim la un atelier de croitorie, atelier de pictură sau eu mai știu ce alte activități mai pot desfășura oamenii de acasă. Balconul este un spațiu retras, poate chiar și mai liniștit, dacă zona este de așa natură, în care se poate lucra foarte bine fără a fi deranjat de ceilalți ai casei și fără a fi ei deranjați.

5. Loc de luat masa

Bucătăria e prea mică și nu-ți surâde ideea de a merge cu mâncarea în sufragerie? Transformă balconul în loc de luat masa! Dacă spațiul nu-ți permite amplasarea unei mese, fie ea și extensibilă, o soluție ar fi să montezi pe un perete al balconului un fel de blat de bucătărie pe care să puteți lua liniștiți prânzul și cina. Niște scaune cu spațiu de depozitare sau unele pliante ar fi cea mai bună soluție.

6. Sală de sport

O altă destinație pe care o poți găsi unui balcon este aceea de mini-sală de sport. Tot mai mulți dintre noi suntem interesați de un stil de viață mai sănătos și investim în accesorii și aparate de sport car e ocupă loc în casă. De ce nu să le mutăm în balcon, acolo unde sigur avem parte și de aer din plin, cât timp facem exerciții fizice? Cât de curat o fi aerul, asta e partea a doua a problemei.

7. Cameră de lectură

Amatorii de lectură cu siguranță își doresc un loc al lor, în care să își poată expune cărțile fără să deranjeze, în care să aibă parte de liniște și lumină suficientă pentru citit. De ce nu s-ar putea realiza o cameră de lectură în balcon, cu un divan montat pe peretele exterior, câteva pernuțe decorative, două biblioteci care să acopere pereții laterali și câteva plante decorative? Cred că sună mai mult decât bine.

8. Mini-bar

Nu în ultimul rând, pentru petrecăreții care obișnuiesc să-și invite prietenii la o sticlă de bere sau un pahar de vin, balconul poate ține locul unui mini-bar. Un blat montat cum spuneam mai sus, cu câteva scaune de bar și un suport pentru vinuri și pahare vor transforma locul în bărulețul vostru preferat, intim și bine aprovizionat. Nu uita să alegi lumina potrivită pentru așa ceva!

Ce-am mai putea face în balcon? O grădină verticală sau chiar cameră de beauty/machiaj, având în vedere că aici ai și cea mai bună lumină pentru un makeup reușit. Balconul poate fi ce vrei tu să fie. Poți lăsa imaginația și nevoile să se joace sau poți căuta inspirație pe internet. Vei fi uimit de ce-au făcut alții din balcoanele lor.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares