Top 3 produse preferate La Roche-Posay

produse dermato-cosmetice La Roche-Posay

Există branduri de cosmetice de la care îți place un produs, altele de la care nu ai descoperit încă produse pe placul tău, dar și acelea de la care ai o mulțime de preferate și nu știi despre care să vorbești mai întâi. Din această categorie face parte La Roche-Posay, un brand aflat pe podiumul celor mai bune dermato-cosmetice, alături de Bioderma și Vichy. Pentru că mi-ar fi imposibil să vorbesc într-un articol despre tot ce-am testat de la ei, azi am decis să fac un top 3 produse preferate La Roche-Posay. Sunt trei produse care, din punctul meu de vedere fac exact ce promit și își merită fiecare bănuț.

Apa termală La Roche-Posay

Nu știu dacă voi folosiți și găsiți utile apele termale, dar mie îmi plac la nebunie și am nevoie de ele. Nu neapărat pentru că sper în tinerețe fără bătrânețe, ci pentru efectul lor calmant. Având în dotare un ten sensibil, pe care adesea apar iritații și mâncărimi, am nevoie ca de aer de un produs calmant, sigur din punct de vedere al ingredientelor.

apă termală La Roche-Posay

Apa termală în general este un produs atât de simplu, dar minunat prin efecte. Conține DOAR apă termală naturală. Este folosită ca produs calmant, hidratant, protector, anti-îmbătrânire și chiar ca fixator de machiaj. În funcție de zona și adâncimea de la care este extrasă, apa termală este mai mult sau mai puțin bogată în minerale și oligoelemente. Cea de la La Roche-Posay provine din Franța, este un produs foarte bogat în seleniu, care îmi face și mi-a făcut bine de câte ori am avut o iritație, un coș zgândărit de vindecat sau chiar o arsură superficială.

Faptul că este un produs natural, potrivit oricărui tip de ten și oricărei vârste (chiar și bebelușilor), cumulat cu senzație de revigorare imediată, cu potențialul calmant și cu textura catifelată pe care o conferă pielii, face această apă termală produsul numărul 1 din rutina mea de îngrijire, cel fără de care sigur nu aș pleca nicăieri. De ce este La Roche-Posay mai cu moț pentru mine? Pentru că la alte branduri mi s-a întâmplat să am senzație de usturime la aplicare și să mi se strice pulverizatorul. Cu aceasta nu avut niciun fel de problemă până acum.

Șampon La Roche-Posay Kerium DS

A doua poziție din top 3 produse preferate La Roche-Posay este șamponul Kerium DS. Pe el l-am descoperit acum câțiva ani, când încă mai confundam mătreața cu dermatita seboreică și nu mai știam ce să fac să scap de mâncărimea și usturimea scalpului.

Șampon anti-mătreață și dermatită seboreică La Roche-Posay Kerium DS

Este un șampon scumpicel, ce-i drept, dar foarte eficient. Conține acid salicilic, are efect calmant și exfoliant și o listă de ingrediente în care nu am găsit nici măcar unul marcat cu roșu. Nu știu cum este în cazul mătreții clasice, dar pentru dermatită este pansament curat. A calmat mâncărimile de la prima baie și m-a scăpat de scuame cam într-o lună. Îmi amintesc ce fericire era pe mine că, după aproape un an de scărpinat, usturimi și rușinat când se uita cineva spre umerii mei, îmi simțeam scalpul curat, liber. Numai cine știe ce înseamnă dermatita seboreică poate înțelege asta.

La Roche-Posay Kerium DS este, cu siguranță, un produs care a schimbat și va schimba multe vieți. După ce am scăpat de problemă, am continuat să-l folosesc, alternând cu un șampon normal. O baie cu șampon obișnuit, următoarea cu Kerium DS. Singurul motiv pentru care am renunțat la el a fost că am descoperit că pot ține problema în frâu și cu șamponul Vichy Dercos, care are un raport mai bun preț/cantitate.

Corectorul nuanțator La Roche-Posay Effaclar DUO (+)

Ultimul de pe listă este și cel mai recent produs descoperit de la acest brand, La Roche-Posay Effaclar DUO (+) este un produs 2 în 1, care poate fi considerat atât produs de îngrijire/tratament, cât și produs de make-up. Tratează problemele tenului, reușind să-i corecteze și culoarea. Este produsul pe care l-am purtat toată vara pentru că, deși nu oferă acoperirea unui fond de ten (este un BB Cream, până la urmă), are alte efecte care te fac să-l iubești.

La Roche-Posay Effaclar DUO (+)

Ingredientele cheie sunt acidul salicilic și zinc PCA. Este ușor, lejer, uniformizează nuanța tenului pe care îl lasă hidratat, catifelat, fără pic de efect de mască și matifiat. Aspectul mat nu rezistă prea mult în absența unei pudre, este adevărat, dar hidratarea este una de durată. Asta, la capitolul aspect. Dacă vorbim de efecte ca tratament, vă pot spune că nu are deloc potențial iritant, ba este chiar calmant, reglează secreția de sebum, micșorează porii, previne apariția acneei și estompează petele.

La Roche-Posay Effaclar DUO (+) este un produs special pentru tenul cu probleme, predispus la acnee, disponibil în două nuanțe, care poate fi folosit ca atare, de către persoanele care au cel mult niște câteva pete și o roșeață fină, sau ca bază de machiaj, pentru cine simte nevoia să ascundă mai mult și mai bine.

Am zis top 3 produse preferate La Roche-Posay, deci mă opresc aici. Despre Cicaplast Baume B5, Lipikar Xerand și Anthelios SHAKA vă povestesc într-un articol viitor. Până atunci, vă anunț, dacă aveți vreun produs preferat La Roche-Posay sau vreți să încercați vreunul dintre cele despre care am povestit astăzi, că în oferta de săptămâna aceasta de pe Notino.ro aveți o apă termală La Roche-Posay de 50 ml CADOU la achiziția de produse ale aceluiași brand de minim 135 de RON.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares