5 băuturi care merg de minune cu pește. În afară de vin

băuturi pentru pește

Consumăm tot mai des pește și asta nu poate fi decât de bine. Peștele este mai sănătos și mai ușor. În schimb, noi, românii, nu ne pricepem prea bine la asociat mâncarea cu băuturile potrivite, așa că am studiat puțin problema asta. Când întrebi pe cineva ce poți pune în pahar lângă un preparat de pește, răspunsul imediat este vin alb sec. Dar ce te faci dacă ție sau invitaților tăi nu vă place vinul? Ei bine, se pare că peștele poate fi combinat și cu alte tipuri de băuturi. În linii mari, vorbim despre băuturi cu arome de citrice. Mai jos ai cinci exemple.

Limoncello

Limoncello este o infuzie de coajă de lămâie în alcool. Intră în categoria lichior. Are un gust intens și o aromă deosebită care se potrivesc de minune unei farfurii în care ai pește. Limoncello este în același timp și un bun digestiv, deci se potrivește cu atât mai bine la mese la care peștele este parte dintr-un meniu mult mai amplu sau atunci când avem de-a face cu un pește mai gras. Acest lichior este folosit foarte adesea chiar la prepararea sosurilor pentru pește, așa că nu puteți da greș cu el, în special când e vorba de somon sau ton.

Cuba Libre

Trecem la lucruri mai serioase, adică la cocktailuri care fac echipă perfectă cu peștele. Cuba Libre sigur este unul dintre ele. Este o băutură care place în egală măsură femeilor și bărbaților, preparată rapid din puține ingrediente. Nu e nevoie nici de cheltuială prea mare, nici de tehnică specială, așa că oricine poate face Cuba Libre acasă. De ce ai nevoie? De rom alb, lime, Coca Cola și gheață. Cantitățile și modul de preparare le găsești în articolul Cuba Libre.

Orange Sangria

Sau, pe românește, Sangria albă cu portocale. Aici vorbim tot de un cocktail deloc scump, ca ingrediente, dar și foarte simplu de preparat. Ai nevoie de 700 ml de vin alb rece, 120 ml brandy, o portocală, o jumătate de lămâie și o jumătate de lime (toate feliate) și, opțional, de 20-30 g zahăr. Nu trebuie decât să pui fructele (și zahărul) într-un bol de sticlă, să torni băuturile peste ele și să amesteci puțin. Se poate servi cu cuburi de gheață sau fără.

Mojito

Tot cocktail și mojito. Unul de origine cubaneză. Și el se pliază perfect pe preparatele din pește grație lime-ului din compoziție. Pentru a-l prepara ai nevoie de rom, gheață (fulgi), frunze de mentă, apă minerală carbogazoasă, zahăr și lime. Sucul de la jumătate de lime se combină cu 1-2 lingurițe de zahăr. Peste ele punem gheață zdrobită și mentă și amestecăm ușor. Apoi venim cu romul (50 ml), restul de gheață și apa minerală (25 ml). Gata minunea aromată, nu foarte tare.

Margarita

Ea este ultima băutură pe care ți-o propun azi. Este tot un cocktail, unul pe bază de tequila. Este celebrul cocktail pe care îl vedem servit în filme cu sare pe marginea paharului. Lime-ul și aroma de portocale din triplu sec fac legătura dintre băutură și pește. Pentru Margarita ai nevoie de tequila, triplu sec, lime, gheață (fulgi) și sare grunjoasă. Se freacă gura unui pahar sau a unei cupe cu o felie de lime și se trece prin sare, apoi se pun în shaker 50 ml tequila, 15 ml triplu sec, 50 g gheață și 30 ml suc de lime, se amestecă bine și se toarnă în pahar.

Vinul rămâne clasic și sigur, dar iată că avem și alte variante de băuturi, în afară de vin, când vine vorba de meniuri/preparate pe bază de pește. Cel puțin cocktailurile merg de minune inclusiv la mesele festive și, după cum vedeți, nu sunt nici greu de preparat, nici extrem de costisitoare. Cu siguranță musafirii vor fi uimiți de cât de bine se combină gusturile lor cu ale peștelui din farfurie.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares