Jurnalul unui câine poznaș (recenzie)

Jurnalul unui câine poznaș

TitluJurnalul unui câine poznaș (titlu original Dog Diaries)
Anul apariției în România 2019
Editura Corint
Autori James Patterson și Steven Butler
Traducere Bianca Stănescu

Junior este un cățel. Un cățel adevărat pe care omul lui l-a luat din adăpost. Acum Junior este fericit. Are un băiețel care se joacă mereu cu el, are multe lucruri de ros, prieteni căței în parc, mâncare, un loc de dormit și ratoni de alergat. Ba chiar loc de pipi în casă, pentru zilele când plouă, șosete de ros, perne moi de dormit pe ele. Are și câțiva dușmani – aspiratorul din debara și ratonii. Dar fericirea lui Junior este pe cale să fie spulberată atunci când el face o greșeală. Dacă Junior nu va absolvi cursul de dresaj și nu va deveni cățel ascultător, va fi trimis înapoi în adăpostul unde toți cățeii sunt triști și nimeni nu îi mângâie pe burtică.

Rămâne de văzut dacă Junior va reuși să-și înfrângă instinctele și își va asculta omul, absolvind astfel cursul de dresaj și rămânând în sânul familiei care l-a adoptat. Este un câine poznaș, dar e foarte inteligent.

libris.ro
Oferta zilei la carti


După cum probabil v-ați dat deja seama, Jurnalul unui câine poznaș este o carte pentru copii, una foarte simpatică și inedită. Este scrisă la persoana I, povestitorul fiind chiar câinele – personaj principal. Cartea nu este altceva decât jurnalul acestui cățel glumeț și pus în permanență pe șotii. Este prima carte pentru copii scrisă de un câine. Minunat, nu? Pe copiii îi va captiva treaba asta.

O aventură HAMtastică, așa cum o descriu cei de la Corint, dar și foarte HAMuzantă. O lectură care nu are cum să nu placă celor mici. Junior trăiește o adevărată aventură. Mai întâi pentru a-și găsi o familie și apoi pentru a o păstra. Lucrurile sunt mereu amuzante pentru că totul este privit prin ochii unui câine. Chiar și eu, ca adult, am zâmbit citind descrierile anumitor locuri și obiecte din casă. O să aflați de ce câinii se ceartă cu aspiratorul și cum de nu-i deranjează să mestece ciorapi murdari. Și poate chiar veți învăța puțină câineză.

Spuneam că e un câine deștept. Este, dar nu prea e cuminte. Ai senzația că nu ascultă comenzile pentru că nu le aude sau nu le înțelege, dar nu e deloc așa. Junior crede că e mai amuzant dacă face lucrurile pe dos. Din păcate pentru el, nu toată lumea vede în el un câine prietenos și amuzant. Totuși, este un câine norocos, iubit de puștiul care-i este stăpân. Acesta este gata să lupte cu oamenii mari pentru a-și păstra câinele. Omul și câinele trebuie să învețe să comunice. Junior trebuie să realizeze că în anumite momente trebuie să asculte, chiar dacă nu pare distractiv, să-și stăpânească instinctele.

O lectură ușoară, potrivită chiar și pentru cei foarte mici, de 8-9 anișori, zic eu. Are și ilustrații destul de multe. Jurnalul unui câine poznaș îi va învăța multe despre câini, despre gândurile, nevoile și sentimentele lor. Un câine nu este o jucărie. Un câine înseamnă responsabilitate și, dacă îl iubești cu adevărat, trebuie să îi oferi și educație, nu numai joacă. Altfel, îl poți pierde. În plus, viața nu înseamnă numai distracție. Pentru nimeni. Sunt momente în care trebuie să fim serioși, să arătăm că avem o educație.

De ce nu, cartea poate fi citită și de către adulți. Iubitorii de căței sigur o vor aprecia și vor zâmbi adesea, chiar dacă glumele sunt copilărești. Este totuși o carte pentru copii! Eu de-asta am și vrut-o. Nepoatele mele sunt prea mici ca să aibă răbdare la lecturi așa lungi, fie ele și fracționate. Am fost curioasă cum gândește un câine, ce scrie un câine în jurnalul lui. Rezultatul? Îmi place cum gândesc James Patterson și Steven Butler.

Citește aici și recenzia la volumul 3 din seria Jurnalul unui câine poznaș!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 23/07/2019
    Răspunde

    Ce tare! Mi-ar plăcea sa i-o citesc fetiței mele!Cu siguranță ne-am amuza amandoua

      • Cristina Dragomir
      • 24/07/2019
      Răspunde

      Poate ai noroc la concurs pe Facebook.

    • Valeria Chertes
    • 23/07/2019
    Răspunde

    Mulțumim pentru recenzie.

  1. Nepoțica mea iubește cățeii, cred că ar fi o lectură minunată pentru ea!

      • Cristina Dragomir
      • 24/07/2019
      Răspunde

      Sigur o sa i-o ia matusica, am eu un feeling.

  2. Răspunde

    Am citit recenzia ta si tocmai am comandat-o si noi. Asta mic al meu tropaie de fericire! Abia asteptam sa o primim.

      • Cristina Dragomir
      • 24/07/2019
      Răspunde

      daca nu aveti caine, dupa ce o va citi, o sa vrea unul!

    • Bratu Gabriela
    • 30/07/2019
    Răspunde

    Carte amuzanta și câini? E pentru mine! Nu pot sa ma abțin, chiar o vreau!

      • Cristina Dragomir
      • 30/07/2019
      Răspunde

      sunt curioasa ce va zice Aki de faptul ca aduci alt caine in pat!

  3. Ce carte simpatica! Sunt convinsa ca este pe placul oricarui pitic!

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      Si nu numai pe placul piticilor. Slava Domnului, eu sunt destul de mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares