Cartea pierdută a vrăjitoarelor (recomandare de film și carte)

Cartea pierdută a vrăjitoarelor trilogie Deborah Harkness

V-am povestit de multe ori despre pauza lungă pe care am pus-o la capitolul lectură, dar nu cred v-am spus niciodată care a fost cartea care mi-a redeschis apetitul pentru citit. Eram tot cam în perioada asta a anului, în 2016, când am primit cadou (în format electronic) trilogia Cartea pierdută a vrăjitoarelor, de Deborah Harkness. M-am apucat să citesc, cu gândul că nu voi trece de pagina 50 și probabil voi abandona. Vrăjitoare, vampiri? Sigur nu păreau de mine.

Am terminat de citit toate cele trei volume (Cartea pierdută a vrăjitoarelor, Școala nopții și Cartea Vieții)înainte de Crăciun. Peste 1500 de pagini. Săptămâni bune după aceea am simțit nevoia să le povestesc tuturor despre carte. Pe scurt, este un roman fantasy captivant, o poveste mai mult decât interesantă, și de dragoste dar și de aventură (evident fantastică), într-o lume în care oamenii, vrăjitoarele și demonii conviețuiesc, dar sigur nu în armonie.

Personajele principale sunt Diana Bishop și Matthew Clairmont. Ambii sunt profesori la Oxford, specializări diferite. Numai că ea este vrăjitoare și el vampir. Iar ea reușește să cheme în bibliotecă un manuscris pe care toată lumea îl credea pierdut de secole și pe care toate cele trei specii vor să pună mâna dintr-un motiv sau altul. Asta o pune în pericol pe Diana, iar cel care decide să aibă grijă de ea este Matthew. Se înfiripă și o poveste de dragoste (dar foarte lent) și la fel de lent și evoluează, se continuă căutarea răspunsurilor legate de cartea pe care doar Diana a putut-o scoate la iveală, dar pe care nici măcar ea nu o poate citi.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Un soi de Romeo și Julieta vor deveni Diana și Matthew, de vreme ce congregația nu va accepta niciodată relația lor. Luptă pentru viitorul lor, pentru viitorul speciilor de care aparțin și pentru dezvăluirea unor adevăruri ce se vor dovedi foarte dureroase. Lupte între vrăjitoare, lupte între vampiri, lupte între vrăjitoare vampiri, acțiune care se complică de la un capitol la altul, intrigi din toate părțile, călătorii înapoi în timp. El va învăța să-și controleze pornirile animalice, iar ea va învăța să-și folosească puterile. Nimic nu va fi ușor pentru ei, dar pentru cititor nu este loc de plictiseală.

Încă de când am terminat de citit Cartea pierdută a vrăjitoarelor, m-am întrebat dacă se va face și un film după această carte. Am căutat informații despre asta și am aflat că deja se lucra la un serial pe care l-am așteptat cu mare interes. Am înnebunit pe toată lumea cu această carte, dar puțini sunt cei care au ținut cont de recomandarea mea. Vestea bună pentru cei care nu au chef sau timp de citit este că HBO a lansat deja serialul Cartea pierdută a vrăjitoarelor. Iată și trailer-ul oficial!

Nu știu să vă spun când se difuzează pe TV, eu îl urmăresc pe HBO GO. Sunt 8 episoade momentan pe site. Din ce îmi dau seama acesta este primul sezon, aferent primului volum al trilogiei. Eu am vizionat doar două până acum. După ele, soțul meu a zis că-i place filmul. Și el e omul filmelor de acțiune și aventură și rar digeră ceva fantastic, cu atât mai puțin ceva cu vampiri și vrăjitoare. Asta ca să vă dați seama că este un serial mișto și nu are legătură cu filmele alea proaste cu și pentru adolescenți! Dar, un lucru să fie clar: după două episoade vizionate, pot deja să vă spun că și de data asta cartea bate filmul.

Partea proastă este că nu prea o găsiți de cumpărat. Cel puțin nu toate volumele. Pe primul îl puteți comanda de aici. Pe celelalte două le puteți descărca în format electronic ce pe acest site. Abonamentul costă 8,99 dolari pe lună și vă oferă acces nelimitat la toate cărțile și documentele de pe site, iar primele două luni sunt gratuite dacă vă înscrieți în această perioadă.

Ați citit cartea asta până acum? Dar din serial ați văzut ceva?

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Cristina
    • 25/11/2018
    Răspunde

    M-a cam atras coperta. Fantasy și sf e genul meu favorit de cărți și filme, dar ce-i drept, nu chiar young adult, îmi plac mai mult alea de adulți, varianta sf și fantasy a romanelor de capă și spadă :)) Dar chiar mă atrage coperta și pari tare entuziasmată așa că îi voi da o șansă. Titlul în engleză al cărții e cel al serialului, „A discovery of witches?” Pentru că va trebui să o citesc în engleză, nu am de unde găsi varianta în română.

      • Cristina
      • 26/11/2018
      Răspunde

      Am downloadat cărțile, diseară sau mâine mă apuc de treabă 😀

  1. Răspunde

    Cartile au disparut de pe piata dupa ce a fost difuzat serialul. Deocamdata s-a terminat sezonul 1 si urmeaza 2. Are confirmare. Eu astept sa treaca putin euforia si sper ca, prin ianuarie, sa le gasesc pe toate trei la pachet, la un pret bun. 🙂

  2. Răspunde

    Si eu sunt o iubitoare a thilerelor si a aventurilor, dar daca zici ca si sotul tau a fost incantat de film il voi cauta. Ma uit si eu des pe Hbo Go. Nu prea am citit carti fantasy, dar daca ma va captiva voi cauta toate cele 3 cqarti sa ma rasfat cu ele de sarbatori

  3. Răspunde

    Nu stiam de carte si nici de film, insa sigur mi-ar placea. Imi plac cartile, dar si filmele cu vrajitoare, vampiri sau varcolaci. Pe soțul meu însă nu cred că am cum să îl păcălesc…nu este unul dintre subiectele lui preferate…?

  4. Desi nu fana filme cu varcolaci, vrajitoare sau altele asemenea, imi plac povestile fantasy. Iar scenariul pare cel putin tentant. Ar trebui sa ii dau o sansa, de vazut: ma prinde ori nu ma prinde.

  5. Nu am văzut nici serialul și nici nu am citit cărțile, dar filmul îl notez pentru sărbători când sper să am timp pentru relaxare.

  6. mie chiar mi-e dor de niste carti de genul, mai ales ca avem vampiri in peisaj. de la jurnalele vampirilor nu am mai gasit nimic wow care sa ma atraga.

  7. Nu prea citesc carti de genul asta dar imi plac vampirii si mi-ai atras atentia cu pasiunea cu care ai descris trilogia. Imi pare rau ca nu se gasesc toate trei volumele in format fizic pentru ca mie imi place sa simt cartea, sa intorc foile.

    • Ioana Radu
    • 01/12/2018
    Răspunde

    Ce tare pare trilogia asta!! :O
    Si serialul la fel! Nici nu stiu cum sa fac, adica in mod normal ar fi mai bine sa citesc cartile si abia apoi sa vad serialul, dar acum ca am vazut trailer-ul nu stiu daca ma pot abtine sa nu ma uit la serial ASAP! ♥

    • Oana
    • 27/12/2018
    Răspunde

    Din clipa in care am vazut primul episod pe HBO , am devenit dependenta . Am gasit cartile , sunt Fenomenale. Ma declar FAN

    • Anxa
    • 03/03/2019
    Răspunde

    Știe cineva când se va difuza sezonul 2?

      • Cristina Dragomir
      • 04/03/2019
      Răspunde

      Final de 2019 sau inceput de 2020. Abia e in curs de filmare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares