Sfaturi financiare de la cei mai bogați oameni de afaceri de pe Pământ

sfaturi financiare

Ti-ar plăcea să ai parte de o viață în care să beneficiezi de  independență financiară, să-ți folosești banii când și cum vrei, iar tu și  întreaga ta familie să vă bucurați în siguranță financiară de ziua de mâine?

Toată lumea își dorește să aibă parte de o viață confortabilă; unde să nu existe o limitare de buget și bancnotele și cecurile să curgă precum ploaia în portofele și genți. Cine nu și-ar dori un astfel de stil de viață? O viață pentru care merită să trăiești este ceea ce ne-am dorit dintotdeauna, în care să experimentăm tot ceea ce vrem și, în cele din urmă, în care banii chiar au într-adevăr un rol important. Să ne bucurăm de bogăție și de stabilitate financiară este o dorință universală, dar într-o oarecare măsură nu ne-o îndeplinim din cauza unor concepții și a unor moduri de acțiune greșite.

Așadar, cum poți să ai bani cu toptanul? Cum poți obține independența și bunăstarea financiară și să o păstrezi pentru totdeauna? Iată 8 sfaturi despre bani de la cei mai de succes oameni de pe Pământ.

1. Proprietarul clubului Dallas Cowboys, Jerry Jones

Emmitt Smith, milionar și cel mai bine plătit jucător de fotbal american în 1993 (cu suma de13,6 milioane de dolari), a împărtășit cele mai bune sfaturi pe care le-a primit de la proprietarul clubului Dallas Cowboys, Jerry Jones. Smith a declarat că tot ceea ce știe despre finanțe da aflat de la Jones.

„El a spus întotdeauna:” Să ai o ușă mare la intrare și o mică ușă la ieșire. Câștigă cât de mult poți și cheltuie cât de puțin poți. „

Fii destul de înțelept cu intrările și ieșirile de numerar. Managementul financiar joacă un rol vital în obținerea independenței tale. financiare. Pentru a afla mai multe despre cum să-ți administrezi cât mai bine banii, poți citi cartea „Mastering the Art of Managing Money” de Shafii A. Ndanusa.

2. Legenda baschetului, Shaquille O’Neal

O’Neal ocupă locul al treilea în clasamentul celor mai bine plătiți jucători din istoria NBA, cu câștiguri totale de 292 milioane de dolari. Atunci când a dat declarații despre bani, acesta întotdeauna a subliniat importanța economisirii.

„Aceasta este de o bancnotă de 100 de dolari, ceea ce vrei să faci este să rupi această bancnotă în două. Economisește. Nu te mai atinge de una dintre jumătăți. Pune-o deoparte. Nici măcar nu trebuie să te mai uiți la ea. Acum ai 50 de dolari rămași.”

O’Neal îți recomandă să economisești și să investiți majoritatea câștigurilor. Poți să vă împărți câștigurile bazându-te pe procentaj. El a sugerat să aloci 75% pentru fondul de pensionare și pentru oricare alte obiective pe termen lung și să folosești restul de 25% după cum dorești.

3. Warren Buffett

Warren Buffet este unul dintre cei mai bogați oameni în viață, cu o valoare netă a câștigurilor de peste 87 miliarde de dolari. A devenit milionar la vârsta de 32 de ani. Unul dintre sfaturile utile pe care ni le oferă este să privim către viitor, nu spre trecut.

„Desigur, investitorul nu profită de creșterea financiară de ieri”.

Buffet le recomandă  investitorilor să-și concentreze atenția asupra creșterii de mâine și nu se mai raporteze niciodată la performanța neprofitabilă anterioară.

4. J.K. Rowling

Rowling a scris prima carte despre Harry Potter și și-a câștigat faima la nivel  mondial. Astfel,  ea a devenit prima femeie scriitor miliardar, câștigurile sale având o valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari.

Iată și sfatul ei despre bani pe care autorul de succes J.K. Rowling ni l-a oferit într-un interviu în anul 2015.

„Detest să nu am bani la mine și asta are legătură, cu siguranță , de faptul că nu am beneficiat de bani în trecut și că mă uităm cum banii mei scădeau în timpul săptămânii și mă rugăm să câștig alții.”

Cu adevărat, un card de credit te poate ajuta să-ți crești nivelul istoricului de creditare; cu toate acestea, numerarul te poate ajuta mai mult în gestionarea bugetului și te împiedică să cheltui mai mult decât ai.

5. Marla Malcolm Beck, director general executiv Bluemercury

Marla Malcolm Beck este unul dintre fondatorii și CEO-ul, în același timp, a celei mai mari companii din industria de produse cosmetice și spa, Bluemercury, Inc. Pentru o înțelegere mai aprofundată, Beck ne-a oferit și câteva sfaturi despre afacerea ei de mai multe milioane de dolari.

„Expunerea mea timpurie la antreprenoriat și creștere economică a creat cu adevărat un foc în interiorul meu so m-a determinat să creez ceva”, a spus ea. „Această expunere timpurie la tot ceea ce înseamnă afaceri mi-a dat curajul  de a mă gândi la afaceri încă de la o vârstă fragedă. De asemenea, cred că atunci când am conceput ideea care stă în spatele Bluemercury, … nu aș fi acceptat niciun refuz și aveam de gând să construiesc Bluemercury … indiferent de cât de mult mi-ar fi trebuit să o fac. „

Expunerea la lumea afacerilor de la o vârstă fragedă este o modalitate foarte bună de a te pregăti pentru a face față oricărei situații financiare. Prin aceasta, vei fi conștient de posibilele circumstanțe pe care le-ai putea întâlni în lumea afacerilor. Construiește-ți propria afacere învățând despre modul în care funcționează tranzacționarea și începe-ți propria afacere pornind din acest punct, astfel încât să te bucuri în viitor de obținerea stabilității financiare.

6. Mark Zuckerberg

Co-fondatorul și CEO Facebook, Mark Zuckerberg, a devenit unul dintre miliardarii din lume care au reușit prin propriile forțe. La vârsta de 31 de ani, averea sa a crescut în mod constant până la o valoare de aproximativ 37 miliarde de dolari.

El ne învață cum să investim mai bine pentru a ne crește câștigurile financiare.

„Într-o lume care se schimbă foarte  rapid, singura strategie care îți garantează în mod cert că vei eșua este să nu-ți asumi riscuri”.

Într-adevăr, investițiile sunt o activitate riscantă, dar sunt mai avantajoase decât să-ți ții banii în buzunarul de jos. Poți face banii să lucreze pentru tine prin investiții, dar dacă este posibil, solicită ajutorul consilierului tău financiar pentru a-ți stabili o planificare financiară mai eficientă.

7. Bill Gates

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, este unul dintre cei mai bogați oameni din întreaga lume. Are 81,5 miliarde de dolari. Iată ce a împărtășit despre bani:

„… m-am gândit în mod repetat la cât de important este să îmbunătățim condiția umană. Poți obține progrese uimitoare dacă îți stabilești un obiectiv clar și găsești o modalitate care să te conducă către atingerea acestui obiectiv … „

Stabilirea unui obiectiv financiar te ajută să te concentrezi mai bine asupra îndeplinirii acestui obiectiv. Prin aceasta, un procent mai mare din câștigurile tale vor fi alocate către categoriile mai importante din lista ta de obiective. Vei deveni mai conștient de importanța banilor și nu vei mai fi tentat să-i cheltui.

8. Multi-milionarul Rob Moore

Rob Moore este cel mai bine vândut autor de cărți de investiții, vorbitor public, antreprenor și un multi-milionar Property Investor. Este unul dintre fondatorii celei mai mari companii britanice de training în domeniul proprietăților imobiliare și a ajutat peste 100.000 de întreprinzători să atingă același obiectiv.

În cartea sa intitulată „Money: Know More, Make More, Give More” evidențiază câteva trucuri simple pentru a gestiona mai bine banii, cum să creezi un plan financiar pentru un viitor ambițios și ne arată modul cel mai bun de a deveni milionar – să gândești și să te comporți asemenea unui milionar !

Amintește-ți că banii nu sunt decât un instrument. Te vor duce oriunde dorești, dar nu te va înlocui ca șofer. Trebuie să fim prudenți și pricepuți în modul în care îi folosim pentru că, odată ce sunt irosiți, se vor împrăștia precum cenușa aruncată de vânt. Banii sunt, într-adevăr, un aspect destul de avantajos. Ne poate oferi adăpost în diverse locuri; ne oferă un stil de viață interesant, lucruri pline de farmec și fericire până la un anumit nivel. Dar cel mai mare dar și aspectul cel mai important este că atunci când preiei controlul asupra banilor, vei fi preluat controlul asupra vieții tale.

Pentru mai multe informații despre oamenii bogați și despre secretele lor în ceea ce privește succesul financiar îți recomand să citești sau să asculți cartea audio a lui T.HarvEker „Secrets of the Millionaire Mind: Mastering the Inner Game of Wealth”.

Despre Autor:

“Prezentul articol este o contribuție a lui Mike Amado, blogger, expert în finanțe și jocuri și manager de conținut la unul dintre site-urile de jocuri online din România.”

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Bune sfaturile oamenilor bogati, ar trebui sa fie un exemplu pentru noi. Eu recunosc ca sunt o mare cheltuitoare, dar cu timpul am invatat sa economisesc, cumpar doar produse de calitate si cumpar mai rar lucruri.
    Ne dorim si noi sa facem diverse investitii, inca analizam piata.

  2. Recunosc ca am citit multe carti din domeniul financiar si am incercat tot felul de metode de a economisii dar nu prea pot sa rezist tentatiilor si asta se vede in buget. Am o pusculita noua din 2016 pe care nu am reusit inca sa o umplu si asta cred ca spune multe.

    • Ioana Radu
    • 12/09/2018
    Răspunde

    Eu la Mark Zuckerberg apreciez ca nu sparge bani pe haine si incaltaminte asa cum fac multi alti oameni cu bani. E simplu din punctul asta de vedere si citisem undeva ca e modul lui de a nu-i fi distrasa atentia. Nu se concentreaza pe chestiile cu care se imbraca, nu se streseaza ce sa ia pe el, ci isi canalizeaza energia asupra afacerilor. E o mentalitate chiar sanatoasa pentru mediul de afaceri :D.

  3. Răspunde

    Foarte utile sfaturile.

    • Lamiita Petre
    • 13/09/2018
    Răspunde

    Poti sa ma bagi si pe mine in lista lor? 😀 ” Nu va lasati tentati de reduceri” . Pe mine ma deranjeaza cand pleci la cumparaturi cu o lista bine stabilita, adica ce ai nevoie, si vii acasa cu totul altceva, de care chiar nu ai nevoie urgent, doar pentru ca ai gasit produsele respective la reduceri. Aviz mamei mele care pleaca dupa cartofi si vine acasa cu o plasa plina de morcovi si ceapa fiindca o precupeata le dadea mai ietin fata de ceilalti. Un exemplu.

  4. Răspunde

    Interesant articol! Interesante idei! Mi-a placut cu fondul pentru pensionare (75%) din venituri) si cea in care se spune ca banii sunt un instrument care te duce unde vrei dar tu esti soferul. Bine spus!

  5. Răspunde

    mie imi place ce a zis Shaquille O’Neal: pt fiecare 100 dolari incasat sa punem deoparte juma si din astia grosul sa se duca la pensie.

    Altfel e o carte ce m-a impresionat: „the milionar next door” – descria prin statistici cateva din comportamentele milionarilor deveniti in ultimii ani (adica nu prin mostenire de la mama) si cam asa povesteau: munca, economisire, investit atent, fara cumparaturi/facturi peste buget etc.

  6. ma uit la noi ca din putin ce avem, parca tot mai reusim sa economisim de ici, de colo. cred ca cine nu vrea cu adevarat nu reuseste sa tina banii sub control

  7. Răspunde

    Despre multi dintre ei n-am auzit. Foarte interesant articolul si ar fi bine sa ajung si eu macar la jumatate din nivelul lor

      • Cristina Dragomir
      • 25/10/2018
      Răspunde

      Visam si noi, ca altceva mai bun nu avem de facut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares