Moda pentru vară – 6 trucuri care te vor face să pari mai înaltă fără să porți tocuri

moda de vara ce sa porti sa pari mai înaltă

Stiam eu că vara nu se va da bătută. A venit. Vara impune un anumit stil vestimentar pe care cei mai mulți îl adorăm. Ținute lejere, sandale cu talpă joasă, rochii… cam așa arată vara. Am zis ceva de încălțăminte fără toc? S-ar putea ca asta să le deranjeze pe doamnele și domnișoarele mignone.

Cum să porți sandale cu talpă joasă sau balerini, dacă tu ai maxim 160 cm? Nu vă oprește nimeni să mergeți vara pe tocuri, să aveți picioarele chinuite și tocurile înfipte în asfalt topit, dar ar trebui să știți că există haine care vă alungesc silueta. La ele puteți purta încălțăminte mult mai comodă și mai prietenoasă cu temperaturile toride. Mă refer aici la pantaloni scurți, la fuste mini, topuri și scurte. La alegerea hainelor potrivite staturii tale mai adaugă și câteva trucuri care să te facă să pari mai înaltă și nu vei mai simți deloc lipsa tocurilor!

1. Fusta sau rochia scurtă

fustă scurtă de blugiCu cât lași mai mult la vedere din picioare, cu atât pari mai înaltă. Fără exagerări totuși! Fustele și rochiile scurte nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei scunde. Țineți cont și de faptul că trebuie evitat volumul. Cu cât aveți o fustă mai largă, mai înfoiată, care tinde să arate ca un tutu, cu atât vă tăiați din centimetri.

Poartă genul acesta de fuste mini mulate sau doar puțin lejere, fără volane, volănașe, pliuri și alte minuni și sigur vei fi avantajată!

2. Monocromia

Culorile joacă și ele un rol important în alcătuirea unei ținute care să te avantajeze. Ceea ce funcționează cel mai bine pentru persoanele scunde sunt ținutele monocrome. Dacă, de exemplu, porți o fustă albă, probeaz-o prima dată cu un

tricou colorat și apoi cu unul alb. Vei vedea singură diferența. Cel mai important este să ții minte că nu trebuie niciodată să porți curea în culoare contrastantă pentru că taie din lungime. Ai pantalon crem, porți curea într-o nuanță apropiată! Nu maro, nu negru.

3. Pantalonul scurt

pantaloni scurți cu talie înaltă te fac să pari mai înaltă

Nu-ți plac fustele și nu te simți bine în ele? Orientează-te spre astfel de pantaloni scurți de damă! Funcționează pe aceleași principii ca și fustele mini. Pantalonii scurți contribuie la alungirea siluetei și sunt și foarte confortabili. Mai ales dacă optezi pentru un model cu talia înaltă, efectul o să fie și mai vizibil. Orice pantalon care acoperă genunchiul va avea efect contrar și te va face să pari mai scundă decât ești în realitate.

4. Topuri foarte scurte

Ia o fustă scurtă sau o pereche de pantaloni scurți și probează-le cu un tricou normal, apoi probează-le cu un top foarte scurt, care să nu treacă de linia taliei! Genul acesta de top foarte scurt (crop-top)atrage atenția asupra taliei și te face și el să pari mai înaltă.

5. Dungile verticale

Articolele vestimentare cu dungi verticale sunt de mare ajutor chiar și persoanelor plinuțe. Ele au un efect de alungire uimitor, de aceea ar trebui să îți educi privirea să caute astfel de haine atunci când mergi la shopping. Indiferent că vorbim de rochii, fuste, pantaloni scurți, topuri sau cămăși, dungile sunt unul dintre prietenii cei mai buni ai persoanelor care vor să pară mai înalte.

6. Decolteul în V

Ca și dungile verticale, decolteul în V se joacă frumos cu ochii privitorului. El alungește optic silueta destul de mult. Din păcate, femeile care au bustul foarte mic nu-l pot purta pentru că le-ar face sânii să pară și mai mici decât sunt în realitate. Dar pentru cele care au un bust normal, un tricou cu decolteu în V va fi întotdeauna de preferat în locul unuia la baza gâtului sau cu decolteu rotund.

Sigur că mai sunt și alte reguli de care mignonele trebuie să țină cont:

  • să nu poarte sandale sau pantofi cu baretă în jurul gleznei;
  • să renunțe la tot ce înseamnă lungime midi (pantaloni, fuste sau rochii 3/4 nu au ce căuta în garderobă). Ori scurt, ori foarte lung!
  • să opteze pentru curele foarte subțiri;
  • să uite de gențile foarte mari;

Alegând hainele potrivite, asortându-le corect și jonglând cu volume și culori potrivit acestor reguli chiar nu te vei mai simți scundă atunci cânt te vei privi în oglindă. Mai important decât înălțimea reală este modul cum creăm proporțiile potrivite.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Eu mai incerc sa fur câțiva cm olfativ purtând părul lung întins, genți tip poștaș, blugi slim fit și pantofi cu platforma, chiar și la cei sport.

  2. Răspunde

    Bine sfaturile. Eu nu port scurt, dar macar sa folosesc celelalte sfaturi ca sa par oleaca mai inalta!

    • Valeria Chertes
    • 15/06/2017
    Răspunde

    Nici eu nu sunt prea inalta deci voi tine cont.

  3. Răspunde

    Doar o singura obiectie am aici, ca posesoare a unui corp de 150 cm 🙂 Mie imi plac pantalonii 3 sferturi si vara ii port cu mandrie. Cu unii scurti nu ma risc, fiindca am niste „tatuaje” pe picioare care ar putea speria publicul si mi-ar distruge pe veci aura de diva. :))

  4. Răspunde

    Azi am vazut si eu pe mine cum o rochie negra cu deolteu in V alungeste silueta. Nu de alta, dar am o colega care in fiecare zi comenteaza tinutele mele si azi m-a intrebat ce-am facut de m-am inaltat peste noapte :))) in conditiile in care nu port toace! Habar nu aveam la ce se refera, ca eu eram la fel doar! Acum o inteleg 🙂

  5. complicat pentru ele! ma bucur ca nu ma confrunt cu problema asta 😀

    • TRICA VIORICA
    • 16/06/2017
    Răspunde

    Multumim de sfaturi

    • ghelbere elena
    • 16/06/2017
    Răspunde

    Of, Doamne! Nu am nevoie de nici un truc pentru ca sunt foarte inalta(176 cm).

  6. Răspunde

    tocmai mi-am luat sandale de la Deichman. Oleaca de toc (de fapt talpa e mai groasa de-a intregul).
    Cu fusta scurta, nasol, ca tre sa ma epilez 😀 iar cu dungile – imi plac imi plac im plac. Orizontale :))))

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 17/06/2017
    Răspunde

    Nici eu nu sunt prea înaltă. Mulțumim pentru sfaturi!

  7. Răspunde

    Da, da, da, da! Subscriu la tot ce ai scris in material! Singura „regula” pe care nu prea o respect este cea cu sandalele. Imi plac cele cu bareta, chiar daca stiu ca imi taie optic din inaltime. Am si eu placerea mea vinovata, sandalele cu bareta peste glezna ^_^. In rest chiar tin cont de toate chestiile pe care le-ai mentionat.

  8. Răspunde

    Punctul 5 si 6 sunt pentru mine. Restul… pentru cele mai silfide si mai tinerele :p

  9. Răspunde

    Niciodata nu mi-am pus acest semn de intrbare. Tot timpul am purtat ce am vrut pentru ca am fost o persoana inalta. Citind cu atentie, mi-am dat seama ca persoanele usor mai mici de statura, pot recurge la cateva trucuri pentru a parea mai inalte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares