4 trucuri pe care le poți folosi pentru a-ți corecta forma feței

bijuterii și ochelari trucuri pentru a corecta forma feței

Printre toate celelalte nemulțumiri pe care le enumerăm noi, femeile, atunci când ne uităm în oglindă, se află uneori și forma feței. Unele avem fața prea rotundă (cazul meu), altele au fața mult prea alungită sau de-a dreptul pătrată sau triunghiulară. Unele doamne, cele cu dare de mână dar și suficient de curajoase, apelează la medicii esteticieni pentru a corecta forma feței. Ceva injectat într-o parte, ceva scos din altă parte și gata.

Și noi, restul, ce facem? Nu disperăm. Învățăm să folosim toate trucurile posibile pentru ca fețele noastre să pară mai puțin pătrare sau ascuțite. Nu tăiem nimic, nu facem implant, doar ne jucăm de-a iluzionistele și corectăm forma care ne deranjează. Cele mai la îndemână 4 trucuri sunt cele de mai jos.

Alege bijuterii care să nu accentueze defectul

O bijuterie poate îndulci forma feței sau o poate scoate și mai tare în evidență. Bijuteriile care ne pot ajuta să corectăm forma feței sunt colierele și cerceii.

Fața rotundă va părea și mai rotundă dacă purtăm cercei mici sau cercei cu formă rotundă și eventual un colier la baza gâtului. Mult mai puțin dolofană va arăta dacă o încadrăm cu o pereche de cercei cu formă ascuțită, alungită, și cu un colier lung, în V, cu pandantiv care să contribuie și el la iluzia alungirii. Majoritatea colierelor și a seturilor de bijuterii de aici sunt de tipul acesta.

O față pătrată are nevoie de bijuterii rotunde. Bijuteriile potrivite sunt cerceii rotunzi mari și mici, colierele la baza gâtului, simple (cele din perle sunt doar un exemplu), fără pandantive. Ideea este să se păstreze liniile circulare, să nu se creeze unghiuri.

Forma de inimă (triunghiulară) poate fi corectată cu bijuterii care să dea volum părții de jos a feței. Coliere la baza gâtului, cât mai late, cercei mari cu forme geometrice sau chiar modele candelabru, cam acestea ar fi recomandările.

Fericitele posesoare ale unor fețe cu forma ovală n-au nicio problemă în ceea ce privește bijuteriile. Pot purta absolut orice, atâta vreme cât nu au fața excesiv de alungită. În acest caz vor evita cerceii și colierele foarte lungi.

Poartă ochelari de soare cu rame potrivite formei feței

bijuterii și ochelari trucuri pentru a corecta forma fețeiCă tot vine vara și ochelarii de soare vor deveni nelipsiți din ținute (deși eu am atras de mai multe ori atenția că ochelarii de soare ar trebui purtați și iarna), îi putem folosi și pe ei pentru a corecta forma feței.

Ochelarii cu rame cât mai rotunjite (fie și doar în parte superioară sau cea inferioară) sau ovale sunt cea mai bună opțiune pentru o față pătrată, în vreme ce forma rotundă va fi, dimpotrivă, corectă cu ajutorul unor ochelari de soare mari cu rame pătrate sau dreptunghiulare. Pe fețele ovale dă bine orice model de ochelari, iar pe cele triunghiulare sunt de preferat ochelarii cu rama de formă pătrată (dar nu supradimensionați pentru a nu acoperi toată fața) sau modelele aviator.

Cu siguranță nu ai cum să dai greș, dacă te ajută și site-ul de pe care cumperi ochelari și îi sortează în funcție de formă. De exemplu, pe acest site poți foarte simplu să selectezi doar modelele la care vrei să te uiți (ovale, rectangulare, supradimensionate, cat eye, etc.) Așa nu mai poți spune că ai confundat modelul aviator cu ochelarii rotunzi.

Machiază-te corect

Machiajul poate face orice. Demonstrează asta atâtea vedete pe care, dacă le-am vedea nemachiate, nu le-am recunoaște, dar și sutele de materiale video de pe YouTube, în care o serie de rățuște urâte se transformă în lebede după o ședință de make-up. Da, machiajul ne ajută să corectăm vizual și forma feței.

Forma rotundă se poate corecta cu niște sprâncene scurte și arcuite, un contur al buzelor de formă triunghiulară cu unul dintre vârfuri orientat în jos, un fard de obraz aplicat de pe pomeți urcând și estompându-se către tâmple. Asta va da lungime feței.

O față pătrată are nevoie de alungire și rotunjimi. Genele foarte lungi, fardurile de ochi cafenii și blush-urile aplicate în forme circulare ajută foarte mult.

Fețele ovale simt lipsa ascuțimilor. Un V sau o codiță în colțul exterior al ochiului, creată din fard sau eyeliner, și un blush aplicat strict pe linia pomeților, schimbă datele problemei.

Pentru o formă triunghiulară a feței cheia este să se aplice blush dinspre tâmple spre colțurile gurii și culorile puternice să fie folosite pe parte de jos a feței, adică buzele să atragă cel mai tare atenția.

Dacă luați și câteva lecții de contouring, rezultatele vor fi și mai wow.

Vezi ce coafuri te avantajează

Un alt element de care depinde aspectul feței este coafura. Anumite tunsori și coafuri te pot avantaja, altele nu. Pentru a corecta forma feței rotunde ai nevoie de un păr cât mai lung. Acesta ar trebui purtat prins în coadă (cu cât mai sus, cu atât mai bine). O față ovală are nevoie de breton care să reducă din lățimea frunții și să confere alungire. Foarte potrivite aici sunt tunsorile asimetrice. Părul lung, lăsat liber, însoțit de breton, va corecta imaginea unui fețe cu aspect pătrat. Cât despre femeile care au fața ovală, iar le declarăm fericite pentru că nu au nevoie să urmeze reguli în materie de tunsori și coafuri, putând adopta orice stil.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Mi-as dori sa știu sa-mi conturez cât mai frumos trăsăturile pentru a le scoate in evidentă pe cele frumoase si a le masca pe cele n-ai putin plăcute. Am început sa ma cunosc si sa știu cum imi sta bine in materie de coafuri si sper ca imi acopăr bine defectele 🙂

    1. cred ca le acoperi mai mult decat bine. Eu nu iti gasesc niciunul.

    • Valeria Chertes
    • 08/03/2017
    Răspunde

    Multumesc pentru trucurile care ni le-ai impartasit.

    • ghelbere elena
    • 09/03/2017
    Răspunde

    Nu am dat importanta acestor lucruri deci a o fata lunga cat o zi de post. Credeam ca totul se poate corecta cu un machiaj si cum eu sunt foarte neindemanateca la astfel de lucruri am preferat sa fiu eu si atat.

    1. La machiaj nu ma pricep nici eu prea bine.

  2. Răspunde

    Foarte interesant subiectul! La ochelari si machiaj m-am gandit eu din prima, la coafura sau bijuterii, nu.
    Totusi, nu as considera forma fetei un… defect. Clar majoritatea o sa doreasca o alta forma decat cea de la natura, dar asa suntem noi facuti, sa ne dorim ceea ce nu avem :).

    1. poate ca am exagerat numind asta defect dar multe doamne il vad asa. Cumnata-mea, de exemplu, a folosit un simulator de coafuri. Absolut toate ii veneau bine. Mie, in schimb, mai bine de jumatate dintre ele imi stateau oribil.

  3. Răspunde

    Pot sa zic ca o tunsura prost aleasa poate afecta 🙂 . Noroc ca multe coafeze romance sunt suficient de talentate sa intuiasca asta si refuza (am o amica, fata alungita si maxilar puternic si voia tunsura bob – coafeza a oprit-o si bine i-a facut 😀 – a venit acasa cam bosumflata si cand s-a jucat pe o aplicatie online cu poza ei si coafura, a inteles de ce).

    • Barbalata Mirela
    • 09/03/2017
    Răspunde

    Utile sfaturile tale Cristina. Cu multi ani in urma nu dadeam atentie acestor lucruri dar eram innebunita pentru ca nu imi placea cum arat sau cum imi sta cu ceva. Acum cunosc aceste aspecte sunt atenta la ele dar sincer nu dau importanta. Curios, dar am ajuns sa prefer sa fiu cat mai naturala. Desi mie imi place eleganta 😀 . Stiu, nici eu nu ma inteleg 😛

    1. Mirela, atata timp cat tu te simti bine in pielea ta, altceva nu mai conteaza.

  4. Răspunde

    Ma gandisem aproape la toate in afara de ochelarii de soare. Desi aleg cu grija modelul, nu m-am gandit pana acum ce importanta au asupra formei fetei.

    1. Primul soc l-am avut acum vreo 4 ani cand o fosta colega, o tipa mai directa din fire, s-a uitat la mine si mi-a zis sa arunci ochelarii pe care ii purtam pentru ca imi faceau capul urias.

  5. Răspunde

    Eu nu acord mereu importanta acestor aspecte. Ochilarii de soare sunt cea mai mare problema pt mine. Sunt modele pe care le ador dar nu mi se potrivesc. Am o fata mica si greu gasesc ceva care sa mi se potriveasca, sa imi placa si sa aiba si lentila de calitate.

    1. Nu-mi amintesc sa te fi vazut vreodata cu ochelari de soare.

    • Pusa Raisa
    • 10/03/2017
    Răspunde

    Mai Cristina draga, ai dreptate tu pe undeva cu aceste trucuri, dar daca natura nu ti-a dat un chip asa cum ti-l doresti tu……………….poti sa-ti pui si tichie de margaritar cum se zice . La urma urmei important este sa te accepti asa cum esti ,sa fii sanatoasa , si sa ai o viata cat de cat fericita . Sufletul si caracterul omului sa fie frumos si cine nu ma place cum arat ,n-are decat ……drum bun . Pe tine te pup <3

    1. iti dau dreptate si nu iti dau. Pentru ca uite eu sunt grasa dar mai vad femei grase care daca stiu cum sa se machieze si ce tunsori sa adopte, parca nu le ies falcile asa in evidenta.

  6. Răspunde

    In ce priveste ultimul punct.. sunt mai mult decat de acord cu tine. Coafura chiar conteaza si poate sa avantajeze sau nu o persoana. 😉

    1. adica la restul nu-mi dai dreptate? 😀

    • nicolae claudia
    • 10/03/2017
    Răspunde

    bune ideile tale..eu nu prea am astfel de complexe..imi place fata mea asa cum este 🙂

  7. Răspunde

    Aplic numai treaba cu cerceii si cu coafura, in rest nu m-am preocupat, sa fiu sincera. Ochelarii de soare mi i-am ales instincitv, dupa cum mi se parea ca imi vin bine, iar de machiat aproape nu ma mai machiez decat la petreceri. Dar mi-au placut mereu articolele de genul acesta, pentru ca niste trucuri care ne ajuta sa corectam micile defecte sunt utile mereu si pun pariu ca data viitoare cand o sa imi cumpar o pereche de ochlari o sa ma gandesc la tine.

    • Cris Tina
    • 13/03/2017
    Răspunde

    Off, ce ghinionista mai sunt si eu! Nu m-a inzestrat si pe mine mama natura cu o fata ovala ca tare norocoasa as fi fost. Dar noroc cu articolul tau care e tare binevenit pentru mine caci asa aflu si eu de unele trucuri care ajuta cu adevarat. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares