Copil cu pielea sensibilă? 6 sfaturi utile privind alegerea hăinuțelor și întreținerea lor

alegerea hăinuțelor pentru copiii cu pielea sensibila

Alegerea hăinuțelor pentru copii nu a fost niciodată ușoară. E greu să găsim magazine care au modele frumoase la prețuri accesibile, e greu să nimerim măsura corectă (mai ales dacă alegem varianta cumpărăturilor online), e greu să optăm pentru o culoare anume sau să ne rezumăm la una singură (acolo unde model de bluză sau pantalon este disponibil pe mai multe culori).

Cu atât mai grea este misiunea mămicilor ai căror micuți au diverse probleme dermatologice (de la alergii ușoare până la probleme mai grave). Chiar și cel mai mic disconfort resimțit de copil impune atenție deosebită în alegerea și întreținerea obiectelor vestimentare (acestea putând atenua sau accentua problemele pielii pe care o ating). În acest sens, vă vor fi foarte utile sfaturile de mai jos.

1. Evitați mărimile prea mici

O haină strâmtă este incomodă și pentru un adult, dar pentru un copil care mai are și pielea foarte sensibilă. Măsura trebuie aleasă cu mare grijă pentru orice articol vestimentar. În magazinele fizice e mai ușor să apreciați corect mărimea, putând atinge și analiza produsele. Online vi se poate părea mai dificil și vă gândiți că, de multe ori, măsurile nu corespund. Sfatul meu este să mizați pe magazine ca acesta, unde aveți măsurile și în centimetri, nu doar recomandarea pentru o anumită vârstă. Așa este cel mai corect pentru că poți să iei o bluză pentru doi ani și copilului tău să-i fie mică. Nu toți copiii de 2 ani sunt la fel de dezvoltați.

2. Cumpărați doar haine din bumbac

Materialul din care sunt confecționate hăinuțele trebuie și el ales cu atenție. Un tricou din material sintetic, oricât de subțire ar fi, va împiedica pielea să respire, va favoriza transpirația și va accentua disconfortul. Poate provoca sau agrava iritațiile, mâncărimile și alergiile. În schimb, bumbacul este cel mai prietenos material cu pielea. Este moale și plăcut la atingere, permite pielii să respire și nu este deloc alergenic. Și, dacă aruncați un ochi aici, veți vedea că un tricou din bumbac pentru copii, fabricat în România, respectând standardele europene de calitate, nu este cu mult mai scump decât cel sintetic fabricat în cine știe ce țară din Asia. Nu aveți nici un motiv să faceți rabat de la calitate.

3. Nu uitați de cusături și etichete

alegerea hăinuțelor pentru copiii cu pielea sensibilaSigur ați găsit prin magazine haine care aveau foarte multe cusături sau, deși acestea nu erau numeroase, erau foarte grosolane. Sunt total nepotrivite pentru copii, mai ales pentru cei cu pielea sensibilă. Cusăturile acelea se freacă tot timpul de piele, dau mâncărimi și pot irita pielea.

Căutați hăinuțe care să aibă cât mai puține cusături (producătorii români sunt foarte atenți la acest aspect) sau, dacă totuși le au, verificați și fie fine și de calitate.

O altă problemă o reprezintă etichetele. De foarte multe ori acestea ne deranjează și pe noi, adulții. Ideal ar fi să le îndepărtați pe cele din poliester sau alte materiale incomode. Atenție! Dacă le tăiați de la baza cusăturii, riscați să deranjeze chiar mai mai mult. Trebuie îndepărtate de tot.

4. Atenție la culori

La ce mă refer? Nu la retragerea din garderobă a tuturor hăinuțelor colorate. Culorile fac parte din universul copilăriei. Nu se pune problema să ne îmbrăcăm copiii doar în alb, dar se cade să ne informăm puțin în privința vopselelor folosite pentru colorarea și imprimarea hainelor pentru ei. Culorile ireal de vii ar trebui să dea de gândit. Din nou aș recomanda produsele fabricate în România.

5. Mergeți pe sisteme de închidere cât mai simple

Fermoare, capse metalice sau din plastic, nasturi mulți, toate acestea nu sunt potrivite pentru o piele sensibilă. Acolo unde avem de-a face cu ele, ideal ar fi ca fermoarul, capsele sau cusăturile nasturilor să nu vină în contact direct cu pielea, să aibă dublură de material pe dedesubt. Oricum, de preferat sunt bluzele și tricourile simple care se bagă pe cap.

6. Întrețineți-le în mod corect

Dincolo de alegeri, important este și modul în care întreținem hăinuțele unui copil cu pielea sensibilă. Și aici sunt câteva reguli de urmat:

  • Spălați hainele cu detergenți speciali pentru hainele copiilor. Ideale ar fi soluțiile bio.
  • Folosiți balsamuri (tot cele bio) sau cât mai naturale pentru a păstra materialele moi.
  • Evitați uscatul rufelor afară. În orașele mari asta va aduce mult praf pe ele și, în perioadele în care sunt pomii înfloriți, polenul poate ajunge și el pe hăinuțe putând irita pielea sensibilă a copilului.
Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • nicolae claudia
    • 20/02/2017
    Răspunde

    eu sunt foarte atenta cu hainutele fetitei..si atunci cand le cumpar si atunci cand le spal

    1. Tu clar esti o mama responsabila.

    • Daniela
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Sunt de acord cu tine,tinano cont de cerințele bebelușilor, mai vreau sa punctez un lucru,am lucrat în domeniu tricotajelor,cele colorate sunt cu vopsele industriale ce pot afecta pielea si pot apărea alergii și cele mai potrivite sunt cele albe,sunt dezinfectate,călcate și nu sunt cu compuși chimici.

    1. stiu si mama a lucrat in confectii dar stiu ca atelierele astea noi dedicate special productiei de haine pentru copii sibebei folosesc chestii mai putin nocive.

    • Valeria Chertes
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Intotdeauna sunt atenta la alegerea hainutelor.

  1. Răspunde

    Eu prefer sa ii iau haine mai mari decât sa-i fie mici sau strâmte. Am noroc ca cea mica nu are probleme si in felul asta o pit îmbracă cum vreau! De pe lilloo nu am comandat pana acum

    • stoica claudia
    • 20/02/2017
    Răspunde

    Si eu cumpar cu mare atentie hainute fetitei mele

  2. hainele de adulti sunt destul de problematice, imi imaginez ca pentru copii e si mai si! adevarul e ca trebuie sa ne informam serios cand cumparam haine, sa nu mai luam toate ciurucurile

    1. ca bine le zici. Sa stii ca si pentru adulti daca stai sa cauti gasesti si haine bune din bumbac la preturi uneori mai mici decat la cele sintetice.

  3. Răspunde

    Aproape toate din aceste sfaturi le cunosc si le-am respectat pe cand pustiul meu era mai mic. Este foarte important sa cumperi imbracaminte adecvata, dar mai ales sa ai grija cum trebuie de ea.

    1. Nici nu ma asteptam la altceva de la o mamica asa dedicata ca tine.

    • Cris Tina
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Chiar daca micuta mea nu are pielea sensibila tot imi iau masuri de precautie. Cumpar doar hainute din bumbac si potrivite varstei, am grija ca hainutele sa nu ii fie stramte sau o sa deranjeze intr-un fel. Hainele i le spal doar cu detergenti speciali pentru bebelusi desi niciunul nu s-a dovedit eficient impotriva petelor.

    1. de-asta va invidiez eu pe cei care aveti copii. Aveti peretii decorati gratis.

    • ghelbere elena
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Nici nu as crede ca nu ai un copil. Cand vei fi fericita mamica a unui bebe cu siguranta ca vei pune in aplicare toate sfaturile din acest articol.

    • Alinapink
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Foarte utile aceste sfaturi. Maya nu a avut nici o problema pana in prezent cu asta dar pe viitor voi stii ce am de facut in cazul in care pateste ceva. Merci pentru sfaturi

    1. Maya e deja maricica. Daca nu a avut probleme cand era micuta, sigur nu le va avea de acum incolo.

    • Pusa Raisa
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Copilasul tau va avea o mamica atat de bine documentata in toate domeniile incat de mic va fi un copil super dotat. Esti atat de tanara si atat de avida de cunostinte noi ,incat faci discrepanta printre unii tineri ai zilelor noastre . Am urmarit mai toate postarile tale pe blog si am vazut ca nu esti limitata doar pe un anumit subiect, sau pe 2-3 ,tu Cristina esti o enciclopedie. Sa-ti tina Dumnezeu sa te tina acesta aviditate de cunoastere si de a o impartasi semenilor tai . Nu comentez despre acest subiect deoarece daca stau bine si ma gandesc mai toate mamicile responsabile cumpara tot ce este mai bun pentru copilul lui .,.

    1. Nu stiu daca voi fi mamica si stiu ca nu voi fi mama perfecta, dar sigur ma voi informa mereu si voi face cele mai bune alegeri.

    • sergiu
    • 21/02/2017
    Răspunde

    Foarte util acest articol pentru mine care o sa fiu tatic peste cateva luni!!

    1. Felicitari si sa aveti un bebe sanatos!

  4. Răspunde

    Sfaturile acestea sunt utile si pentru mine, care nu-s mamica, dar cumpar produse pentru copiii prietenelor mele. Chiar foarte utile! Eu stiam doar sa ma uit pe eticheta sa fie 100% bumbac. La mai mult de atat nu ma pricepeam 😀

    1. Treaba cu eticheta… daca le cumperi din piata poate sa scrie 100% bumbac si 100% produse din poliester :))

  5. Răspunde

    Ce ma bucur ca te documentezi inainte de a avea copil! Eu nu stiam atatea!
    Ca mama de copil cu dermatita ( si eu cu probleme asemanatoare), recomand spalatul hainellor inaite de purtate, si simplitatea: spalat cu apa deseori ajunge, clatire cu apa (fara balsam) practic de peste 10 ani – e suficient.

    Dincolo de glumele altora, sunt super ok hainutele de bebei la mana a2a. Noi am primit de la rude. O data ca ei cresc repede si unele apucaram sa le purtam o data (si nici atat), apoi ca deja au fost spalate de 1-2 ori (suficient sa elimine unele substante chimice). Daca erau nasoale si ieseau culorile, vedeau ei deja de la prima spalare.

    In afara de bumbac, recomand si lana (e una, un fel de merinos-alpaca nu stiu care, nu am crezut ca poate exista asa ceva!!! ), dar si de in (panza tesuta fin, special). Lana pt iarna, inul pt vara.

    1. Sincer, sunt putine persoanele care accepta usor hainutele la mana a doua daca si le permit noi. Si eu, daca as avea un bebe, as fi cam la fel 😀

  6. Răspunde

    Noroc ca Dragos al meu nu e sensibil la tesaturi. In schimb nu-i plac deloc etichetele de pe haine si trebuie sa i le tai pe toate altfel trage de ele toata ziua.

    1. eu il inteleg. Nici eu nu le suport de nicio culoare.

      1. Răspunde

        hahaa, tocmai fiica mea a returnat o bluza: ma scarpina ceva aici : D ( nu taiai eticheta suficient de bine 😀 )

    • Barbalata Mirela
    • 22/02/2017
    Răspunde

    Un articol util pentru mamici sau viitoarele mamici. Eu nu cumpar hainute pentru copii. Sau foarte rar o fac si atunci prefer sa intreb ce si cum dar nu m-am documentat niciodata 🙂

    1. eu deja ma specializeze. Unde vad oferte, acolo sunt si eu sa mai cumpar ceva pentru nepotica.

  7. Răspunde

    Sincer, am citit cu atentie sfaturile tale si am constatat ca mi se potrivesc si mie, ca adult. Dupa ce am trecut de 35 de ani am constata ca nu mai suport pe piele decat bumbacul, motiv pentru care lenjeria mea intima nu mai e ca in filme, cu dantelarii si treburi din astea, ci mai degraba cuminte, bumbacoasa. La fel maieurile si bluzele de corp care vin in contact direct cu pielea. Dresuri de calitate gasesc foarte greu ( pentru iarna, ca primavara trec direct la piciorul gol). Oricum, pentru nepotelul nostru mai ales, sfaturile sunt foarte bune.

    • Tatiana Sorina
    • 06/03/2017
    Răspunde

    Si noi adulti am inceput a avea pielea sensibila,ce sa mai zic de bebelusi. Eu suport numai bumbacul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares