Vrei să comunicăm? Folosește-ți numele real!

haioase

N-am zis niciodată că sunt sfânta bloggeriță de la Caietul Cristinei, că eu vorbesc întotdeauna frumos sau dau pe afară de politețe și inteligență. Cu toate acestea, am încercat să ofer respect. Nu am șters sau editat niciodată comentariile de pe blog sau de pe Facebook, chit că exprimau păreri negative despre produse pentru care eu aveam articole plătite. Nu am să fac niciodată așa ceva. Mai bine pierd o colaborare, decât să cenzurez oamenii care trec pragul ”casei” mele.

Cred că am dreptul să cer ca, atunci când aveți ceva de spus despre mine sau despre activitatea mea, mai exact când simțiți nevoia să mă atacați, să cer să faceți asta asumându-vă adevărata identitate. Așa mi se pare corect. Dacă m-aș semna Chichi, și nu Cristina Dragomir, poate nu aș avea cerința asta absurdă.

Dacă te semnezi cu numele tău real sau care măcar pare real, promit să las comentariul pe blog. Nu mă deranjează să-mi iau palme de la persoane care își asumă ceea ce fac. Dar, când mi te semnezi Gogu sau Gigel și folosești o adresă de mail la mișto pentru a-mi spune mie că am făcut ceva greșit (și asta în termeni jignitori), nu te aștepta să-ți vezi comentariul pe blog!

Apropo, moderarea nu există pentru asta, ci pentru a evita spam-ul. Dar, dacă pot evita și paraziții cărora le este prea teamă să se semneze cu numele din buletin, de ce nu?  E simplu – dacă nu-ți place cum scriu, ce fac, go! Nu te ține nimeni cu forța. La fel poți proceda și dacă nu-ți place moaca mea. Nu de alta dar, în ultima perioadă, tocmai mi-am dat seama că sănătatea este cu adevărat cea mai importantă în viața asta și nu aș vrea să-ți crape ficatul de ciudă că, deși nu mă suporți, eu încă exist.

Îmi pare rău. Chiar nu sunt genul care să prefera comunicarea într-un singur sens, chiar îmi place dialogul (atât cât îmi permite timpul să-l practic), îmi place ca oamenii să fie lăsați să-și expună opiniile, dar trebuie să știu cu cine stau de vorbă sau cine îmi dă sfaturi. Altfel nu le pot accepta. Mama m-a învățat să nu vorbesc cu străinii. Nici măcar pe blog.

Dacă ai un nume și ți-l asumi, cu mare drag stăm de vorbă. Atunci vei putea să mă critici și chiar promit să te las să mă jignești în mod public.  Până atunci, ai pierdut 2-3 minute din viața ta ca să scrii un comentariu de câteva rânduri care a ajuns în coșul de gunoi. Păcat de timpul ăla. L-ai fi putut folosi mult mai bine!

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • nicolae claudia
    • 12/01/2017
    Răspunde

    sunt foarte multe persoane care fac asta Cris..vad foarte multe comentarii de-a dreptul nesimtite peste tot..dar asa e lumea

    1. sa fie sanatosi!

    • Valeria Chertes
    • 12/01/2017
    Răspunde

    Corect Cristina. Sunt o groaza care se semneaza in fel si chip dupa o suta de mii de conturi, nu te lasa niciodata calcata in picioare de asemenea persoane.

    1. Multumesc pentru sustinere.

    • Cucu Valentina
    • 12/01/2017
    Răspunde

    Bine spus bravooo!

  1. Răspunde

    Cine te-a suparat asa tare?

    1. Pai nu stiu cum il cheama sau daca e barbat sau femeie.

  2. Răspunde

    Ba sa nu le permiti sa te jigneasca nici macar daca isi lasa CNP-ul. E blogul tau, casa ta, asa ca ai tot dreptul sa dai afara musafirii neciopliti.

    1. daca se prezinta, ii las. E casa mea dar e deschisa si publicului.

      1. Răspunde

        Dar asta nu justifica jigniri, caci cred ca nu lasi pe nimeni sa intre in casa ta si sa scuipe in mijlocul livingului. Exista o diferenta majora inte o discutie in contradictoriu si eventual constructiva si jigniri.

        1. diferenta este ca in living intra doar cei pe care ii invit. Blogul este public…

  3. Răspunde

    da… se intampla mereu. da-i naibi 😛

    1. asta si fac 😛

    • Barbalata Mirela
    • 13/01/2017
    Răspunde

    Foarte bine! Ai o parere, buna sau rea, ti-o asumi.
    Bine spus Cristina!

    • Daniela
    • 13/01/2017
    Răspunde

    Pai nu-i asa…?când faci cunoștință cu cineva te prezinți cu numele…chiar virtual.Sa ai o zi buna.

    1. cred ca nu cer prea mult. Weekend placut!

  4. Răspunde

    Eu nu permit să mă jignească nimeni. Iar pentru cei care stiu care sunt și totuși continuă, sunt în stare să merg și mai departe. Deja soțul meu le-a comunicat asta. Da, sunt și din ăștia. Unii trăiesc pentru a face rău.

    1. Sa mergi mai departe unde? Crezi ca te ia cineva in seama daca faci vreo plangere undeva?

    • ghelbere elena
    • 13/01/2017
    Răspunde

    Eu de cand mi-am facut adresa de email si FB am folosit numele meu cu toate ca cei apropiati m-au condamnat pentru acest lucru. Am considerat ca persoane care mi-au pierdut urma asa ma vor gasi daca doresc. Pe orice pagina am intrat nu mi-am permis sa scriu ceva jignitor, daca nu mi-a placut pagina sau ce ce scriu am preferat sa nu mai intru. Succes in continuare Cristina si nu lua in seama de cei care nu au ce face!

    1. Multumesc, Elena. Weekend placut!

    • Alina
    • 13/01/2017
    Răspunde

    Asa este, din pacate nu toata lumea isi asuma anumite lucruri :). Sunt de aceeasi parere cu tine :). Pupici

    1. Sunt niste lasi. Altfel nu am cum sa ii numesc.

    • Dana Lia
    • 13/01/2017
    Răspunde

    Te superi degeaba..nu mai da importanta.Eu,cel putin,sunt „sub acpoperire” pt a nu avea probleme cu carcotasii..o zi frumoasa!

    1. In nici un caz nu ma deranjeaza treaba asta. Weekend placut!

  5. Răspunde

    Si eu patesc. Dar le trimit direct in cosul de gunoi daca sunt scrise cu un limbaj neadecvat. Ba chiar am pagina de reguli pe blog in care am specificat ca in calitate de gazda imi rezerv dreptul de a sterge comentariile rau intentionate. Cata vreme eu vorbesc frumos, am pretentia ca ei sa faca acelasi lucru. Pe strada pot face ce vor ei, dar la mine in casa nu exista asa ceva.

    1. Limbajul nu m-a deranjat foarte tare, nu cred ca trecuse cu mult limita decentei, dar nu am vrut sa il accept. Vreau sa stiu cu cine comunic, altfel nu pot.

  6. Răspunde

    Sunt de acord cu tine Cris si respect aceeasi regula. Imi plac oamenii care isi asuma ceea ce spun chiar daca jignesc sau sunt pe langa subiect. Si cum blogul e spatiul meu personal la fel ca si casa in care stau, aici eu decid cine intra si cine nu.

    1. ziceam si mai jos, e personal dar am ales sa il lasam public. Trebuie sa ne si asumam anumite lucruri, dar nu de la cei care le dau anonime 😛

  7. Răspunde

    da’ pe mine ma accepti asa? 🙂

    (La multi ani pe 2017, si un an mai bun )

    1. Sigur ca da. La mulți ani si un 2017 cu sanatate si lucruri multe frumoase!

    • Elke
    • 13/01/2017
    Răspunde

    Mai bine 2-3 comentari de la oameni reali decat zeci de comentari de la conturi false. O seara placuta Cristina.

    1. Weekend placut!

    • stoica claudia
    • 14/01/2017
    Răspunde

    Total de acord cu tine !

    1. Multumesc.

    • Lamiita Petre
    • 15/01/2017
    Răspunde

    Stii ca circula la un moment dat o poza pe facebook cu un text „Maică-ta a stat 9 luni cu tine în burtă gândindu-se ce nume să-ți pună, iar tu îți pui „Scumphik tha” pe Facebook.”

    1. daa, foarte haioasa faza!

    • Delia
    • 16/01/2017
    Răspunde

    De obicei astia care fac asta sunt puștani imaturi pe care ar trebui să îi ignori.

    1. Eu ma indoiesc ca ar fi vorba de pustani.

    • Mariana Hacman
    • 16/01/2017
    Răspunde

    Ai dreptate, Cris sanatatea este cel mai de pret lucru! Spun asta pentru ca am trecut prin multe in ultima perioada..problemele de sanatate justifica si absenta mea din ultima perioada ..Eu una zis sa nu pui la suflet, chiar nu se merita…invidia ii roade pe unii…Tu esti o fiinta speciala cu o multime de calitati ce nu se regasesc la oricine! Sunt mandra de tine, draga mea!!!

    1. Imi pare rau sa aud ca iar ai probleme de sanatate. Sper sa fie rezolvabile cat mai curand.

    • dumittrescu raluca
    • 16/01/2017
    Răspunde

    DE CE SA PERMITI ASEMENEA JIGNIRI ,ESTE BLOGUL TAU ,FACI ALEGERI CUM CREZI DAR NU TE LASA INFLUENTATA SI JIGNITA NU SE MERITA

    1. vorbesc de jigniri si atacuri pana la un anumit nivel.

  8. Blogul meu, casa mea. Nu permit nimanui sa imi intre in „casa” cu ocara. La randul meu, nici eu nu jignesc pe nimeni.

    1. 🙂 cu riscul de a ma repeta: e casa ta, dar usa e deschisa 😛

    • Antoaneta
    • 13/01/2018
    Răspunde

    Stai sa vezi cum e sa postezi din an in Paste ca mine, pe facebook, si cineva din „apropierea” ta sa citeasca printre randuri (intortocheate) si apoi sa inceapa cu razbunari prostesti cand nu e cazul si nici …gandul…si asta de la o postare despre carti!

    1. M-am lamurit ca sunt multi oameni prosti.

  9. Sincer, eu nu ii pot intelege pe cei care lasa comentarii rautacioase pe bloguri….. ce castiga din asta?care este scopul? nu iti place un blog, ok, nu esti obligat sa il citesti, dar sa jignesti bloggerul mi se pare cel putin imatur (ca sa nu spun alcumva).

    1. Eu ii inteleg, dar nu pricep ce satisfactie au sa nu-si asume ce au de spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares