Avantajele de a cumpăra dintr-o farmacie online

farmacie online ieftină Iași

N-am fost niciodată străină de farmacii. Cred că și pe blog am multe postări despre experiențele anterioare cu o mulțime de farmacii, cu farmaciste care se cred medici, cu rețete după care am alergat chiar și 2-3 zile, cu prețurile enorme practicate de unele unități de acest tip, etc. Vrem-nu vrem, produsele farmaceutice ne sunt necesare și trebuie să trecem destul de des pe la farmacie, să stăm la cozi, să ne aprovizionăm cu tot felul de lucruri, de la vitamine, tampoane și pansamente sterile, până la analgezice, produse contra răcelii și gripei sau suplimente alimentare. Mai sunt și produsele pentru copii, cele tehnico-medicale, dar și produsele pentru îngrijire pe care eu prefer să mi le cumpăr din farmacie.

O farmacie online este mai ieftină

farmacie medikonNu mi-a trecut niciodată prin cap să verific prețurile la aceste produse într-o farmacie online. Asta până acum câteva zile, când am întrebat niște prietene virtuale dacă știu de unde pot cumpăra și eu scutece pentru adulți mai ieftine. O doamnă mi-a recomandat o farmacie ieftină Iași, numită Medik-on.ro. N-aveam pe nimeni în Iași, să mi le poată cumpăra de acolo, și am zis să caut și online, să văd dacă nu cumva există și în capitală o farmacie Medikon.

Vestea proastă este că nu există. Vestea bună este că farmacia aceasta cu prețuri mici, din Iași, este prezentă și online și o bună parte din produsele din stoc pot fi comandate și pe internet, la aceleași prețuri decente. Am găsit scutecele de care aveam nevoie la un preț cu 10 lei mai mic. Și la mănuși, pansamente, dezinfectanți, glucometre, suplimente pentru controlul glicemiei și chiar la șamponul meu special contra dermatitei prețurile erau mai accesibile decât la farmacia pe care eu o consideram ieftină până acum. Cum tocmai eu, care verific mereu prețurile online, ca să fac economie, nu mă gândisem că pot compara și prețurile produselor de farmacie?

De ce sunt mai ieftine produsele în farmaciile online?

Nu pentru că sunt mai proaste, cum ar crede unii, ci pentru că o farmacie online nu are aceleași cheltuieli ca una fizică și își permite să vândă produsele la prețuri mai mici. Nu plătește chirie pe magazin, nu investește atât de mult în produse de tipul calculatoarelor și a scanerelor, nu are 5-6 farmaciști angajați plus femeie de serviciu, etc. Singura parte proastă este că, momentan, nu se pot comanda și produsele de pe rețetă online. Ăsta chiar ar fi un mare pas înainte.

Ce alte avantaje ai când comanzi produse farmaceutice online?

  • nu se strâmbă nici o farmacistă la tine că o stresezi mai mult de 5 minute și nici nu o să-ți recomande nimeni un produs de la altă firmă, că știe ea că e mai bun. Urăsc asta la farmaciști.
  • nu stai la coada. Mai ales dacă nimerești la coadă, la farmacie, în spatele a 2-3 pensionare care au și rețete și nu mai știu nici denumirea produsului, nici cum trebuie administrat sau când, ai toate șansele să te apuce nervii. Știu eu ce spun.
  • ai oferte lunare foarte atractive, cum am găsit eu pe medik-on.ro. Uneori te duci la farmacie și afli de promoția curentă doar dacă ai nevoie atunci, pe moment, de produsele din promoție. Altfel le ratezi. De pildă, poate nu ai nevoie azi de scutece sau suplimente pentru bebe, n-o să-ți spună nimeni Vedeți că avem reducere 20% la gama asta. O să le cumperi peste o săptămână la preț întreg. Online nu ratezi nici o reducere.
  • îți poți acorda cât timp vrei tu pentru a studia descrierea unui produs, pentru a căuta online prospectul său complet sau pentru a citi părerile altor utilizatori despre acel produs. Deciziile nu sunt luate la repezeală.

Sigur că cel mai bine este să ai o farmacie cu prețuri mici aproape de casă. În felul acesta nu plătești transport pentru produse. Totuși, când cumperi multe produse, cum cumpăr eu, tot felul de suplimente pentru bunici, dermatocosmetice și produse de îngrijire, produse naturiste și ceaiuri, se strâng comenzi mari și am transport gratuit la Medikon. Rămâne să analizați singuri prețurile și să vedeți dacă, adunate cu taxa de transport (dacă aveți comandă cu valoare mai mică de 250 RON), va ajută să faceți totuși economie.  Oricum, cei care sunteți din Iași, sunteți niște norocoși că aveți în oraș o farmacie așa de ieftină!

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    In Bucuresti exista, din ce stiu eu, Bebe Tei, cu preturi foarte bune, dar nu stiu sa aiba si varianta online. De exemplu pe frigul asta e mult mai avantajos sa comanzi online decat sa faci un drum, nu risti sa cazi pe gheata, sa te uzi…iar cand preturile sunt ok, costul transportului se amortizeaza usor. Foarte buna recomandare.

    • Valeria Chertes
    • 10/01/2017
    Răspunde

    Adevarul este ca pretul difera foarte mult de la o farmacie la alta, on line eu nu am cumparat pana acum dar nu se stie niciodata.

    • Daniela
    • 10/01/2017
    Răspunde

    Farmacii cat cuprinde…cele online cumpăr mai rar…e mai comod și preturi cu un pic mai mici decât off-line. Difera preturile de la o farmacie la alta

    1. asta cu preturile se stie. La unele farmacii poti gasi un produs si la pret dublu. Nu dau nume.

    • nicolae claudia
    • 10/01/2017
    Răspunde

    eu nu am cumparat niciodata de la o farmacie produse online, asta poate pentru ca nu sunt asa de familiarizata cu acest lucru. Dar daca e mai accesibila, de ce nu..avand in vedere ca sora mea locuieste in Iasi, un alt avantaj

    1. eu cumpar online tot felul de lucruri pentru ca mi-e mai comod asa.

    • Tatiana Sorina
    • 10/01/2017
    Răspunde

    Super bune,sunt persoane ce nu gasesc medicamentele in farmacii si cel putin apeleaza la cele online. Perfect!

  2. Răspunde

    Daca stii cat urasc ca farmacista sa-mi dea ,,inlocuitor,, ca oricum e la fel cu cel cerut de mine, numai ca e inca o data la pret 😀

    1. pai alea ce au? Nu sunt tot carti?

  3. Răspunde

    O farmacie online te scutește de multe evenimente neplăcute si nervi pe care ții poți face cât stai la coada si auzi ce hemoroizi are doamna din fata sau cum iti strănută in ceafa domnul din spate. Daca baga si retete …. succes garantat

    1. m-ai facut sa rad. Sa stii ca tot felul de povesti afli prin farmacii :))

    • Cris Tina
    • 11/01/2017
    Răspunde

    In ultima vreme sunt cam abonata la farmacie si nu cred ca o sa scapam prea curand de cheltuieli. De obicei, cumparam de la Bebe Tei unde preturile sunt comparativ mult mai mici decat la altele. Stiu foarte bine ce spui dar in cazuri extreme am fost nevoita sa cumparam de oriunde numai sa ne fie mai bine ( Tussodep sirop, pret BebeTei 37 lei, pret de achizitie farmacie de cartier 57 lei….daca aveam cardul la mine era 50 lei). Era ajun de Craciun, n-aveam ce face…din pacate! De cumparat online, n-am facut lucrul asta niciodata pana acum. Cred ca este mai comod si mai putin costisitor dar daca ai nevoie de medicamente pe reteta tot la cele fizice trebuie sa te duci.

    1. mor pe farmaciile cu tarif de noapte. La sensiblu cel putin mi se pare ca e jaf la drumul mare.

    • ghelbere elena
    • 11/01/2017
    Răspunde

    Sunt din Iasi si nu am stiut de aceasta farmacie on-line. Nu am nevoie de serviciile acestei farmacii deocamdata, dar e bine de retinut.

    1. cand vei avea nevoie, poata iti vei aminti de ea. Bine, eu iti doresc sa nu ai nevoie 😛

    • Barbalata Mirela
    • 11/01/2017
    Răspunde

    Pana acum nu mi-am facut cumparaturi online la o farmacie. Nu se stie , insa, niciodata. Cumpar din farmaciile existente fizic si, din fericire, nu am avut probleme cu farmacistele. In afara faptului ca unele sunt prea dornice in a-si vinde marfa fara sa le intereseze daca imi face bine sau nu, in rest nu au fost neplaceri. Cel putin acum nu imi aduc aminte 😛

    1. Eu mereu ma duc si cer vitamina C de la o firma si ele incearca sa imi bage pe gat alta mai scumpa.

  4. Sunt fan cumparaturi online. Mi-am cumparat imbracaminte, incaltaminte, electrocasnice, electronice, dar la medicamnte dintr-o farmacie online, nu m-am gandit…

    • stoica claudia
    • 11/01/2017
    Răspunde

    Nu am comandat pana acum medicamente online

  5. Răspunde

    E mult mai avantajos sa comandam de pe net, indiferent ca e vorba de produse farmaceutice sau altfel de produse. Imi aduc totusi aminte ce speriata intram in farmacii iarna, cand toata lumea stranuta pe acolo si imi era teama sa nu iau raceala ori gripa de la ei :))

    1. la asta nu m-am gandit. Oare de cate ori oi fi luat raceala de prin farmacie?

    • dumittrescu raluca
    • 13/01/2017
    Răspunde

    nu am cumparat niciodata online de la farmacie dar de ce sa cumperi online cand avem atatea farmacii si preturile difera de la una la alta

    1. pai, de exemplu, unele persoane nu se pot deplasa. Lor le sunt utile farmaciile online.

  6. Răspunde

    Nu am intrat de multi ani in farmacie si sper sa ramana asa, dar pt cine cumpara periodic, le recomand sa verifice online preturi si prospecte. Eu citesc etichetele la ce cumpar asa ca profit ca sunt disponibile prospectele. Pentru cine stie engleza le recomand si site-ul comisiei europene unde toate medicamentele sunt obligate sa fie inregistrate si validate pt a fi vandute in Europa, acolo prospectele sunt mai largi si clare (si asa am vazut greseli de traducere la mod de administrare si omise din efectele secundare).

    1. de faza cu greselile de traducere nu stiam si nu ma asteptam la asa ceva. Multumesc de antentionare.

    • Mariana Hacman
    • 16/01/2017
    Răspunde

    Multumim de pont..
    La noi sunt foarte scumpe toate produsele in farmacii…o sa ma uit si eu sa vad daca au ceva de imunitate la un pret acceptabil..

    1. sper sa gasesti ceva mai ieftin.

  7. Si eu prefer online-ul, cu toate ca medicamente n-am cumparat pana acum.

    1. nu vorbim aici de un paracetamol sau o aspirina, sunt multe alte produse farmaceutice de care avem nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares