Tu ce operație estetică ți-ai face?

Toată lumea își face operații estetice. Unele își pun silicoane în sâni, altele în fund. Unele își umflă buzele, altele fesele. Unii își pun ceva, alții mai taie de pe unde au în plus. Micșorarea nasului, mărirea bustului sau a fundului, ridicarea pleoapelor, micșorare urechilor, extirparea unor coaste pentru a subția talia, operații de schimbare a culorii pielii, de reducere a bărbiei duble, liposucții și reconstrucții dintre cele mai ciudate (inclusiv operații în zona intimă – știți voi de care) toate sunt la modă.

operatii-esteticeCâteodată, când dau cu ochii de tipe care au avut parte de operații reușite, al căror nas arată mult mai bine după intervenție sau au trecut brusc de la cupa A la cupa D, parcă le invidiez și îmi pare rău că nu am și eu bani să mă ”prelucrez” și să mă transform din mătușă în păpușă, cum zicea bunica. Îmi imaginez cum aș arată după o liposucție generală, cu sâni mai fermi și dolofani, cu nasul mai puțin cârn și fără semnele lăsate de acnee pe bărbia mea. Alteori mă gândesc ce fain ar fi să-mi pot face un implant de păr și să am aceeași podoabă capilară bogată, ca acum 15 ani, când abia reușeam să curprind în mână claia de păr pe care o uram.

Apoi îmi revin și îmi dau seama că, și dacă aș avea banii necesari, nu mi-aș face nici una dintre aceste operații estetice. Mi-e mult prea teamă de ace, de anestezii, de tăieturi și de durere și nici nu știu dacă neapărat o operație estetică m-ar face să mă simt mai bine. Îmi imaginez că m-aș bucura puțin să pot purta blugi cu 3 mărimi mai mici, după o liposucție, dar sigur vor apărea oameni care își vor da coate, arătând spre mine ca spre lașa care n-a fost capabilă să țină dietă sau să facă sport și a ales calea ușoară pentru a face impresie. M-ar durea pentru că, în sinea mea, aș ști că au dreptate. Plus că există și riscul ca operațiile astea să eșueze și sigur nu mi-ar plăcea să arat mai rău ca acum 😛 .

bottegaverde.ro

Prin urmare, nu mi-aș face nici una operațiile de mai sus pentru că nu sunt absolut necesare. Aș apela la ele dacă aș avea anumite defecte majore pe care să nu le pot corecta altfel, dacă aș avea cicatrici foarte urâte sau aș avea nevoie de reconstrucția sânului în urma vreunei suferințe (pe care nu o doresc absolut nimanui).

Aș apela totuși la fotoepilare, epilarea cu IPL sau la epilarea cu laser. Unii le consideră tratamente, eu le-aș pune tot la categoria operații estetice. Aici, da, simt ca operațiunea asta m-ar ajuta să mă simt mai bine în pielea mea (eu având o problemă cu pilozitatea facială). Plus că nici nu este o problemă a cărei rezolvare să depindă de mine, așa cum este cazul scăderii în volum.

Tu ți-ai face vreo operație estetică? Dacă da, care este aceea?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 10/11/2016
    Răspunde

    Eu nu mi-as face nici o operatie. Mi-e frica, aman si o operatie care chiar ar trebui sa o fac, urasc tot ce inseamna operatie.

    1. Răspunde

      curaj și nu mai amâna ceea ce este absolut necesar pentru sănătate!

  1. Răspunde

    Eu urasc operatiile, fie ele si estetice. Nu as face o operatie estetica pentru ca nu e cazul. In imperfectiunea mea, sotul meu ma adora! 🙂
    La epilare definitiva in schimb as epila sa scap de o grija.

    1. Răspunde

      imperfecto! 😛

  2. Răspunde

    Da! Mi-as face rinoplastie si asta pt ca atunci cand eram mica, sora mea m a lovit cu o muzicuta d ala metalica in nas si de atunci am ramas cu o uslara umflatura care ma cam streseaza, dpdv estetic. Ea asa nu e sesizabila insa, stii cum e cand ti se pune pata!

    1. Răspunde

      hmm, mie chiar nu mi se pare că se vede. Nu ai altă idee de investiție mai bună? 😀

  3. eu nu-s de acord cu operatile estetice. in general sunt destul de deschisa la nou, dar asta mi se pare dus la extrem. daca tu nu te iubesti asa cum esti, nici altul n-o va face!

    1. Răspunde

      sunt cazuri în care sunt totuși necesare, să fim realiști!

  4. Răspunde

    Da, eu chiar as apela la operatii estetice. Peste vreo 10 ani probabil o sa-mi pun implanturi mamare (sper). Nu e nicidecum o chestie de lipsa de iubire fata de propria persoana, ci o gramada de nervi pentru faptul ca nu gasesc sutiene marimea mea. Am gasit doar cand am fost in Anglia, de unde mi-am cumparat 5. Si acum, cativa ani mai tarziu, regret ca n-am cumparat 20. Si mai e si faptul ca nu pot purta o gramada de camasi, rochii, sacouri si alte produse vestimentare. Niste implanturi cupa B ar fi minunate. Doar ca n-as vrea sa le fac la cea mai ieftina clinica, ci sa merg pe o varianta mai sigura. Asa ca prefer sa astept 10 ani pana mi-o permit. Si as mai apela la acid hialuronic pentru buze, care e o interventie minora, avand in vedere ca efectul tine doar 3 sau 4 luni. Si, desigur, abia astept sa apelez la epilare IPL pe aproape toate zonele de pe corp 😀

    1. Răspunde

      asta numesc eu planuri pe termen lung. Dacă tu chiar simți nevoia de mai mult, eu îți sunt alături. Oricum, până ajungi la implant, iubește-ți sânii ața cum sunt. Este mai important că sunt sănătoși decât că nu au un sutien în care să arate beton.

    2. Răspunde

      @Ioana Acelasi plan il am si eu :))) Am zis ca pastrez implantul pentru dupa momentul cand voi avea un copil si unele lucruri vor fi grav afectate. Sisterul meu este chirurg plastic si face toate nebuniile astea on a regular basis, asa ca la orice ora pot sa apelez 😛 Me lucky! Oricum am deja o interventie estetica la activ si este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am facut pentru mine 😀
      P.S. 1 Operatia pe care am avut-o la dantura a fost de 10000000 ori mai dureroasa si mai dificila decat cea estetica.
      P.S. 2 O sa incerc IPL (nu sunt candidate perfecta la asa ceva), chiar daca in sine, nu intra in categoria operatii estetice.

      1. Răspunde

        Operatiile la dantura ma sperie foarte tare si uneori ma rog sa nu am vreodata nevoie de o astfel de interventie :-s. Esti super curajoasa!

        1. Răspunde

          da, da, chiar este.

      2. Răspunde

        ma gandeam eu ca nu e operatie estetica. Deci, pana la urma, nu poftesc la nici una. Chiar ca esti norocoasa ca o ai pe sora ta in domeniu si iti poate raspunde sincer si complet la orice intrebare, ba chiar poate se lasa si cu reduceri la interventii? 😀

  5. Eu nu mi-aș face, îmi este frică să merg la doctor să îmi scoată o măsea, dar să mai schimbe și ceva la mine. În plus consider că arăt bine așa cum sunt! 🙂

    1. Răspunde

      good point! Și eu fac pe mine până îmi scoate o amărâtă de măsea.

  6. Răspunde

    Pana acum nu m-am gandit la o astfel de operatie, imi doresc sa fiu cat mai naturala , nu ”umflata”. Da , eu am fost la o sedinta de epilare cu IPL si mi-a placut tare mult, nu a durat mult si rezultatele sunt uimitoare. Cred ca am sa mai merg si pentru alte zone ale corpului.

    1. Răspunde

      n-am încercat până acum această metodă dar sper să ajung curând să o fac.

  7. Răspunde

    Nu cred, ca mi-as face vreo opratie estetica :)))) … de frica,nu de altceva.

    1. Răspunde

      Bun venit in lumea laselor.

  8. Răspunde

    As fi frut sa am nasul mai mic, gura mai mare….. eh! dar cine ma place, ma place si asa

    1. Răspunde

      oricum cred ca daca te apuci de operatii nu iti mai vine sa te oopresti, mereu gasesti altceva de corectat.

    • Butnaru Andreia Daniela
    • 10/11/2016
    Răspunde

    Mereu suspin ca arat nu stiu cum sau nu stiu cum… dar sincer nu stiu daca as avea si curaj sa imi fac vreo operatie chiar daca as avea bani.cat despre epilare aia as face-o si maine 🙂

    1. Răspunde

      epilarea am senzatia ca toate ne-o dorim.

  9. Am scris si eu anul asta (cred) un articol pe tema asta , daca as avea bani sincer mi-as face multe :))) , primele pe lista ar fi rinoplastie pentru ca am deviatie de sept dar stiu ca se recupereaza destul de greu si e si destul de dureroasa si implant mamar .

    1. Răspunde

      silicoane eu chiar nu mi-as pune. Mi-e foarte bine asa, desi am sanii mici. Mai mari cred ca m-ar deranja.

    • Corina Podocea
    • 11/11/2016
    Răspunde

    Nu cred ca as face vreo operatie, mi-e foarte frica si de-un ac, nu mai vorbesc de cutit, deci! 😀

    1. Răspunde

      esti de-a mea! Ma bucur ca nu sunt singura fricoasa.

  10. Cristina, buna intrebare. Poate mi-as ridica zona pleoapelor (peste vreo multi ani) şi mi-as mai injecta putin acid hialuronic prin pomeţi :-))

    1. Răspunde

      pfff, la ora asta am citit poponet in loc de pometi :)))

  11. Răspunde

    Eu mi-as face o operatie la nas. Nu ca ar arata rau dar na … l-as subtia putin 🙂

    1. Răspunde

      tocmai m-am uitat la pozele tale, Ce vrei sa mai subtiezi, femeie?

  12. Răspunde

    Am fobie de ace si seringi, nu am nici un fel de operatie ,multumesc lui Dumnezeu, si nici atat nu mi-as dori una estetica :))

    1. Răspunde

      Bine ai venit in randul celor care nu vor sa se opereze 😛

  13. Răspunde

    In urma cu cativa ani ma apucase nebunia sa apelez la operatii estetice ca sa…slabesc!
    Dupa ce am studiat problema si eram decisa ca acela e pasul bun, am avut parte de o discutie cu cineva si am realizat ca nu e chiar asa, ca sunt multe consecinte.
    Am decis ca mai bine incerc sa revin la greutatea initiala prin metode traditionale.
    Insa…la epilare definitiva as apela ….dar trebuie sa imi fac oleaca de curaj 😀

    1. Răspunde

      Ai vrut sa-ti faci operatia aia de micsorare de stomac? si eu visam la ea, pana au inceput sa apara cazuri de morti in urma unor astfel de interventii. De atunci mi-a trecut.

  14. Răspunde

    Poate cand ajung pe la 80 de ani o sa ma razgandesc in privinta operatiilor estetice dar acum nu mi-as face nici una.

    1. Răspunde

      parca te vad la 80 de ani cu silicoane

  15. Operație estetică? O nu! :))
    Am avut două operații minore până acum: deviație de sept și unghie încarnată, și mi-au ajuns. Nu mă voi duce niciodată de bună voie la operație. Ori mă mulțumesc așa cum sunt, ori încerc metode mai puțin invazive. 🙂

    1. Răspunde

      eu chiar sunt o fericita ca nu am nici o operatie pana acum. Ma mai inteapa uneori in dreapta si imediat ma panichez sa nu fie apendicele.

  16. Răspunde

    Eu am folosit IPL si epilarea cu laser. Nu m-as mai intoarce vreodata la metodele clasice de epilat.
    Mi-as dori sa am buzele putin mai mari, dar nu am obsesie pentru asta.
    Si am taietura de la apendicita destul de mare si foarte urata, lata, nu este o linie fina. Are 1,5 cm latine, aproape 2 pe anumite portiuni si vreo 8 cm lungime. Am avut un do0ctor super tampit acum o mie de ani cand eram eu mica. Mi-as dori sa o cosmetizez cumva. Stiu ca se poate, dar lipsa banilor si mai ales a timpului ma doboara. Poate candva ma voi mobiliza, dar m-am obisnuit cumva, nu ma deranjeaza decat estetic, in rest nu am probleme.

    1. Răspunde

      te-ai gandit la un tatuaj? Adica iti trebuie ceva curaj si pentru el dar e mai ieftin si poate acoperi acea cicatrice.

  17. E o chestie sa asemeni operația estetica cu epilarea ipl :))))

    Dacă găsiți o intervenție chirurgicala care sa mă scape de burta și aripioarele de pe picioare, dar sa nu doară sau sa mă termine financiar, dați de veste 😉

    1. Răspunde

      daca dam de ea, o sa vezi toata ziua poze cu noi pe plaja 😛

    • Barbalata Mirela
    • 11/11/2016
    Răspunde

    Nu mi-as face operatie estetica. Si apoi nici bani nu as avea.
    Acum nu stiu ce va fi maine 😛 . Daca as deveni milionara peste noapte cred ca as lua-o pe aratura 😛 :D. Sigur atunci gasesc motive pentru operatii 😛 😛

    1. Răspunde

      daca nu ti-e frica de ace si taieturi, iti tin pumnii sa castigi la loto.

    • Lamiita Petre
    • 11/11/2016
    Răspunde

    Daca sanatatea mi-ar permite, daca bugetul mi-ar permite, as incepe cu opratia de micsorare de stomac ( eu o incadrez tot la estetica, nu stiu daca e) apoi ar trebuie sa-mi scot pieile, apoi, mi-as ridica putin sprancenele si buza de sus as botosi-o o idee. Eeee… si tatele , evident ca le-as obraznici.

    1. Răspunde

      valeu, muica, Vrei sa nu te mai recunoastem?

  18. Răspunde

    eu mi-as face una.. de fapt o corectare sau ceva, mi-as ridica pleoapele putin sa fiu mirata toata ziua :)) Am un fix cu asta, e mostenire genetica, nu am ce face , dar tare as fi vrut sa am loc de un smokey eyes pe cinste :))

    1. Răspunde

      si eu sunt in aceeasi oala dar nu sufar asa de tare pe treaba asta.

  19. Răspunde

    Mie mi se pare ca operatiile estetice reusesc mai bine doar daca ai o varsta care se apropie de 20 de ani. Cele facute mai tarziu, cel putin din ce vad la vedete, au tendinta de a esua dupa cateva luni.
    Insa anumite tratament estetice, desi sunt incadrate la operatii estetice, mie mi se par tratamente si atat- poate pentru ca nu sunt invazive. Nu stiu.

    1. Răspunde

      Pentru mine tot ce inseamna ac e operatie :)) Ca sa fie clar. Cat despre operatiile facute dupa o anumita varsta, sunt destule vedete care arata chiar mai rau ca inainte de ele.

  20. Răspunde

    Daca nu mi-ar fi prea frica de taieturi, sange, durere si tot ce tine de o operatie… mi-as lua niste grasime de pe burta si mi-as baga in sani 😀 si… poate as taia putin si din nas :p

    1. Răspunde

      Doamna, mie mi se pare că au sâni destul de obraznici, lasa prostiile!

    • Rox
    • 11/11/2016
    Răspunde

    Si eu as recurge la chirurgia plastica pentru o marire de sani. Sau o ridicare.:P Cine a zis ca cele cu sani mici nu o sa aiba probleme cu gravitatia dupa nastere, a fost un mincinos. Bine, asta e un vis, nu cred ca o sa am vreodata resursele financiare pentru acest pas.

    1. Răspunde

      Tocmai ca mai ales ca nu avem bani, eu zic sa ne luam gandul de la ele.

  21. Eu as apela la operatii estetice, nu acum, dar peste cativa ani. Nu vreau sa ma transform din matusa in papusa dar banuiesc ca gravitatia isi va spune cuvantul. Binenteles ca as face astfel de operatii daca as avea cu ce bani si nu intrevad sa gasesc comoara de la capatul curcubeului prea repede, asa ca raman la IPL.

    1. Răspunde

      ce-mi place femeile realiste! Sunt sigura ca, la cum te cunosc eu, ai prefera o vacanta in locul unei operatii estetice.

  22. Răspunde

    Uneori as vrea sa imi pun silicoane dar cred ca astept dupa al dooilea copil 🙂 In rest, sunt destul de multumita de cum arat 😉 Kiss :*

    1. Răspunde

      Hai, mai! Silicoane? Aveam pretentii de la tine. Esti frumoasa asa cum esti.

  23. Răspunde

    Nu cred ca mi-as face operatii estetice. Mi se par bani cheltuiti aiurea. Cu ei pot de exemplu sa calatoresc in lume 🙂

    1. Răspunde

      Nici una, nici una? 😀

    • Tatiana Sorina
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Doamne fereste,nu vreau asa ceva,m-a inzestrat mama natura cu sani de deabea ii duc :))) silicoane imi mai trebuie? Am vazut pe net actritele ce si-au facut zeci de operatii estetice si acum zici sa sunt babau. Doamne fereste,lasate asa cum te-a lasat dumnezeu.

    1. Răspunde

      stiu ce zici. Si mama a suferit toata viata din cauza sanilor prea mari.

    • victorita
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Eu una nu mi-aş face nici o operaţie estetică. Prefer să rămân aşa cum m-a lăsat D-zeu. Chiar dacă aş avea nasul… mare sau ce o fi. Cine mă place, mă place si aşa. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares