Ursuleți de pluș – nu doar joacă. 5 motive să oferim unui copil o astfel de jucărie

Lumea jucăriilor este una fascinantă chiar și pentru noi, adulții. Ce să mai vorbim despre bucuria din ochii unui copil atunci când primește o jucărie nouă? Indiferent că este vorba despre o păpușă, o mașinuță, un joc Lego sau ursuleți de pluș, jucăriile deschid nou univers. Mie ursuleții de pluș mi-au fost cei mai dragi și am și păstrat, vreo trei dintre ei, până acum câțiva ani, când am înțeles că eu aveam deja amintiri și povești cu ei și era vremea ca alți copii, ai căror părinți nu-și permiteau să le cumpere jucării, să descopere lumi și povești minunate ținându-și de mână tovarășii de pluș.ursuleți de pluș cu fundiță roșie

Ei nu sunt doar jucării pe care le smotocești zece minute și apoi le pui în cutie și uiți de ele. Ei ne devin adevărați prieteni. La asta m-am gândit atunci când i-am oferit nepoatei mele primul ei ursuleț alb cu fundiță roșie. Cred că avem cel puțin 5 motive să punem ursuleții în topul listei jucăriilor pe care le putem oferi celor mici.

1. Sunt printre cele mai frumoase jucării

keel-toys-ursulet-de-plus-mos-craciun-20-cm-christmas-pip-the-bear-90587-1După umila mea părere, o jucărie trebuie să fie frumoasă. Nu prea înțeleg rostul păpușilor nou apărute pe piață, inspirate din noile desene animate difuzate de canalele pentru copii, tot felul de monstruleți și monstruloi. Ursuleții sunt mai mult decât frumoși; au ochișorii aceia blânzi, sunt pufoși și plăcuți la atingere. Plus că, în magazinul cu jucării, găsești zeci de ursuleți, de toate mărimile, culorile sau chiar îmbrăcați tematic pentru anumite sărbători (Crăciun) și poți veni tot timpul cu un model nou fără ca nepotul sau nepoata să se plictisească.

2. Pot fi oferiți la orice vârstă

Un ursuleț de pluș va fi primit cu bucurie și de un copil de doi ani și de unul de zece ani. Este genul de jucărie care nu are vârstă. Nu cred că greșesc dacă afirm că, și 40 de ani, ne-ar străluci ochii, dacă am primi în dar genul acesta de jucărie. Ba chiar ursuleții sunt potriviți și pentru bebeluși, fiind jucării moi, pufoase, care nu sunt periculoase pentru cei mici. Există ceva la care trebuie să fim totuși atenți: ochișorii sau năsucurile ursuleților care trebuie să fie bine lipite. De aceea sfatul meu ar fi să nu achiziționați jucării din piețe sau din magazine cu jucării contrafăcute, de calitate îndoielnică,

3. Îi ajută pe copiii să învețe mai ușor și să comunice mai bine

O metodă foarte des folosită de învățare este cea cu ajutorul jucăriilor. Copiii își însușesc anumite informații mult mai ușor, dacă știu că ei vor trebui să dea informația mai departe micuților prieteni din pluș. De exemplu, ca să te asiguri că cel mic a înțeles cum trebuie să perie corect dințișori, de ce trebuie să pape legume sau cum se desenează o floricică, îi poți cere să îi explice ursulețului aceste lucruri, ca să-l învețe și pe el. Sigur va intra în joc. Are impresia că el este adultul responsabil de educația prietenului pufos. Învață să comunice mai departe lucrurile noi pe care le află.

4. Le conferă siguranță

keel-toys-urs-de-plus-polar-de-craciun-25-cm-42628-1Copilăria nu înseamnă numai joacă și veselie. Are și ea părțile ei urâte, de exemplu nopțile în care celui mic îi este greu să se adapteze la dormitul singur și i se pare că nu este în siguranță în camera lui. În astfel de situații, genul acesta de ursuleți de pluș sunt numai buni de strâns la piept. Ei le dau încredere copiilor că nimic rău nu se poate întâmpla în timpul somnului pentru că ochișorii lor mici și calzi sunt acolo și veghează. Cum să nu ai încredere în ursul tău alb pufos?

5. Îi fac fericiți pe copiii și le alină durerile

Nu o spun doar eu, ci și studiile de specialitate: 15-20 de minute de joacă zilnic, împreună cu ursuleții de pluș, fac copilul mai fericit și înlătură eventualele stări anxioase și temerile. Secreția de endorfine este stimulată prin simpla atingere a acelui material pufos. Mai mult decât atâta, ursuleții de pluș vin de ajutor și în perioadele în care cei mici sunt bolnăviori. Nu suplinesc tratamentul prescris de medic dar îi ajută pe copiii să facă față mai ușor durerilor de burtică sau stărilor febrile.

Ce ziceți, dragi părinți, unchi, mătuși și bunici? Nu-i așa că ursuleții de pluș sunt o idee perfectă de cadou pentru copiii de orice vârstă? Ei nu doar îi îndeamnă la joacă, ci le sunt alături în momentele grele, îi ajută să treacă mai ușor peste ele, le redau zâmbetul și veselia, le stimulează anumite abilități (de învățare și comunicare) și devin cei mai buni prieteni, cei care nu spun nici un secret și nu îți fură jucăriile. Alb, roz, roșu, maro, mare sau mic, cu fular, vestuță sau fundiță, un ursuleț de pluș va fi mereu primit cu bucurie.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Nicolae Claudia
    • 10/10/2016
    Răspunde

    Ursuleti??? Doamne, ma omori! Daca de ziua mea primesc un ursulet de plus…SUNT CEA MAI FERICITA!!! Ador ursuletii!! Acum cand ii cumparam fetitei o jucarie de plus, al meu imi zice ca mai intai o cumperi pentru tine si apoi pt Sofi :)))

    • Daniela Dodoi
    • 10/10/2016
    Răspunde

    Lumea jucăriilor e cea mai frumoasa si orice copil isi doreste una sau mai multe….Am adunat si eu si tot cred ca sunt cele mai frumoase cadouri.Minunata lume a jucăriilor.

  1. Of ca bine le spui! Eu am 30 de ani, si inca primesc cadou jucarii de plus… de alea dulci si cu ochii blanzi. 😀 De la 3 ani am prins o pasiune pentru jucariile de plus, in special de ursuletii de plus. 😀

    • Valeria Chertes
    • 10/10/2016
    Răspunde

    Cred ca ursuletii de plus ii iubesc toti copii, eu am castigat recent un Coccolino, nepotelul meu doarme cu el iar prin casa nici nu stiu cati mai are.

    • Elena Leonte
    • 10/10/2016
    Răspunde

    Noi adoram ursuletii. Toata casa este plina de ursi si ursuleti. Cand ne ducem pe la cineva , fetita mea de fiecare data isi alege cate-un ursulet.

    • Cris Tina
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Pentru mine, un astfel de plus nu cunoaste limita de varsta. Nici nu mai stiu numarul lor dar stiu sigur ca nu ma pot desparti de ei. In plus, acum se bucura si copilul meu de ei, se joaca zi de zi si adoarme in fiecare seara cu cate unul alaturi. Mai nou, acum are unul care ii spune si povesti ( vreo 7 la nr) doar la o simpla apasare de buton…Bubu povestitorul e adorabil in fel lui chiar daca nu are fundita dar are caciulita.

    • Kamy camelia
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Eu ador jucariile de plus ,am acasa o gramada,am trimis din italia o valiza de jucarii de plus castigate in Luna Park,su prefer un ursulet de plus cadou in loc de alt cadou

  2. Răspunde

    Si mie imi plac jucariile de plus. I le-am dat pe doate baiatlui meu, dar pe el tot masinutele il tenteaza. Singurul care il atrage e Mickey Mouse!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Imi plac si acum jucariile de plus,am pastrat cateva care-i erau dragi si copilului si mie,restul le-am daruit sa aiba si altii bucuria unei jucarii asa de frumoase,pe care sa o iubeasca ,sa se joace cu dansa.

    • Sin Elena
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Si mie imi plac jucăriile de plus.Mai ales ursuleții.Excelent articol nu stiam ce rol major au in viata copiilor

    • ghelbere elena
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Daca primesc un plus nu are importanta daca e ursulet, caine sau pisica ma bucur mai decat daca as fi primit cel mai costisitor parfum.

  3. plus!!! cred c-au fost jucariile mele preferate. tin minte ca atunci cand eram mica, aveam multe jucarii de plus pe care le aranjam in tot patul si dormeam intre ele 😀

    • Rosioru Marilena
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Ador plusurile…cand am fost la disney nu am putut pleca de acolo fara Minnie Mouse…si acum regret ca nu mi-am luat si Mickey…asta e …trebuie sa mai merg odata :)))

    • Lamiita Petre
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Femeie batrana ce ma aflu si m-am pierdut pe site printre plusuri ? Pana si bufnitele, maimutele si broscutele din plus, sunt adorabile si preturile ….. de la cel mai mic pana la cel mai mare.

    • Delia
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Oh, am o colectie impresionanta acasa de jucarii de plus, desi nu am copii inca.

  4. Răspunde

    Cristina nu prea se joaca cu cele de plus. Ea este in mana cu câte o mașinuța, mai scrie pe canapea, se joaca cu apa când spăl vasele si nici nu știu ce jucărie sa-i iau sa se joace!
    Azi a primit trotineta si nu ma lasă sa ii arat cum se merge cu ea si fuge le lângă ea prin casa!!!! Ca la circ :)))

    • Tudor Alexandra
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Nu mai sunt eu chiar asa mica, dar chiar imi plac ursuletii de plus, mi se par o idee buna de cadou atunci cand esti in pana de idei.

  5. Răspunde

    Cand am cumparat primul ursulet pentru o nepoata de-a mea, l-am oprit eu sa dorm cu el :)). Dupa cateva zile m-am dus si am cumparat altul pentru ea. N-am vrut sa-l mai dau pe cel pe care pusesem eu deja stapanire.

  6. Răspunde

    Eu nu am ursulet, am o pisica primita cadou de la my better half. Este substitut de animal de companie, pentru ca alergiile nu imi permit sa imi iau pisica mult dorita.

    • Alexandra
    • 12/10/2016
    Răspunde

    Inainte tin minte ca aveam camerele pline cu ursuleti deoarece cam atat primeam de ziua mea. Am avut ursuleti frumos, mie mi-au placut intotdeauna cei colorati deoarece cei albi se murdareau repede. Acum daca mai am 2-3 ursuleti n-as vrea sa exagerez, dar nu mai sunt ce erau odata! Am observat ca nici cei mici nu se mai dau in vant dupa ei, sau pe moment ii indragesc, apoi ii lasa si uita de ei.

    • stoica claudia
    • 12/10/2016
    Răspunde

    CE NUMAI COPIII SA LE PLACA URSULETII ,SI MIE IMI PLAC MI-AR PLACEA SA PRIMESC CADOU UN URSULET DE PLUS.

    • Amy
    • 13/10/2016
    Răspunde

    Atunci cand am implinit 18 ani, prietenul meu de atunci mi-a cumparat ditamai ursul de plus, de abia a putut sa-l care pe tren, el venind de la Bucuresti. 😀 Il am si acum acasa la mama, nu m-am indurat sa ma despart de el, pentru ca e suuper mare si pufos. Se chinuie saraca mama sa-l spele si sa-l curete de praf, dar e un chin, plus ca ocupa jumatate de canapea. Ma gandesc ca ar fi cazul sa-l donez unui copil, dar inca nu stiu cine si-ar dori un asemenea urs gigan. 😀

    • Barbalata Mirela
    • 13/10/2016
    Răspunde

    Imi plac ursuletii de plus dar nu fac colectii. Am acasa la parinti unul singur care este batran tare 😛 . II admir , fac cadou, dar nu cumpar pentru mine.

    • enache nicoleta
    • 13/10/2016
    Răspunde

    ii ador am o colectie intreaga din copilarie.

    • Catalina Dumbrava
    • 13/10/2016
    Răspunde

    Mariuca mea preferă un cocoș din plus, nu a fost atrasă de ursuleț, în schimb mi-e îmi plac!

    • Hacman Mariana
    • 14/10/2016
    Răspunde

    Jucariile de plus au fost si au ramas preferatele jucarii ale fiicei mele..chiar daca pare greu de crezut de cand era mica nu se juca cu papusi….prefera sa rasfoiasca o carte sau sa alinte un ursulet…sincera sa fiu si mie imi plac…

    • Rox
    • 15/10/2016
    Răspunde

    Cele mai simpatice jucarioare. Eu am o sumedenie de astfel de pufosenii, fiecare cu povestea ei…:)

  7. Răspunde

    Că tot ziceai de copii, să știi că ursuleții de pluș sunt ok și pentru căței. În cazul meu, copilul meu e Tediloi. :))

  8. Jucariile de plus imi plac si mie daramite celor mici. Baietelului meu ii plac insa el se plictiseste foarte repede de orice jucarie, trebuie cate una nou la 5 minute :))

    1. stiuu. Si nepotelele mele sunt la fel. Sunt entuziasmate de o jucarie 1-2 zile, apoi trebuie alta.

  9. Răspunde

    La copiii mei la clase au decis ca anul acesta sa se organizeze Secret Santa. Daria va darui un urs mare de plus unei colege si prietene tocmai pentru ca e cadoul ideal pentru acea fetita 😉
    Sa mai spun un lucru? Si mie imi plac ursuletii de plus! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares