Impresii de la pescuit – Fundulea 6

Yup. Fundulea 6 este o baltă de pescuit. V-am mai zis că îmi place această activitate. Evident că nu merg prea des să dau cu bățul în baltă dar, de două-trei ori pe an, tot ajung și pe acolo. Da, știu… doamnele nu au astfel de apucături. Am zis eu vreodată că aș fi o doamnă? Am suflet de copil și așa îl voi avea până mor. Nu-s nici genul care se pricepe prea bine la treaba asta (la pescuit), dar nici nu mă dau înapoi de la a-mi pune râma singură în ac (nu e o senzație foarte plăcută dar știți cum se zice: dacă vrei să faci o treabă, e posibil să te mai și murdărești).

Știu să pescuiesc doar la undiță și pe aia o agăț de nu se vede (o singură trestie dacă e pe lac, eu fix în aia dau). De lansete nu mă lasă al meu să mă apropii și nici nu mă tentează așa de tare. Decât să stau cu ochii pe bambină, mai bine amețesc urmărind pluta pe apă.

Iar mă pierd în detalii. Să revenim de unde pornisem. Anul acesta am ieșit de două ori la pescuit și am avut parte de tot atâtea eșecuri. Partea și mai proastă este că ambele partide s-au desfășurat pe aceeași baltă, Fundulea 6. Și, pentru că m-am ofticat, nu numai de banii dați, ci și de orele pierdute acolo, m-am gândit să scriu articolul ăsta în care să îmi exprim impresiile despre această locație de pescuit.

Ca poziție, este destul de aproape de București (la vreo 30 de km). Partea proastă este că indicatoarele din zonă sunt foarte șterse și, dacă nu te îndrumă cineva, e posibil să nu nimerești drumul pe care sa o iei de la șosea. Drumul care duce la baltă este pietruit deci se poate circula bine pe el și pe vreme ploioasă.

Balta are o suprafață medie. Prețul pentru o zi de pescuit (de la 6 dimineața pana la ora 17:00) este de 60 RON.

Ce nu mi-a plăcut la această baltă:

  •  este situată fix lângă drumul (neasfaltat) care vine dinspre un sat (cred). De fiecare dată când trece o mașină, te umpli de praf.
  • pe dealul de dincolo de baltă, un câine lup stă legat lângă un soi de magazie, fără un pom măcar (care să îi asigure umbră). Urlă de te doare sufletul și paznicul nu trece pe la el până la prânz. pescuit fundulea
  • pește nu am prins deloc. De fapt, mint. În prima zi am prins eu unul și, la a doua partidă, a prins soțul unul. În total doi carași la vreo 300 de grame bucata. Evident că au fost eliberați. În nici una din cele două zile nimeni de pe baltă nu se putea lăuda că ar fi avut vreo captură serioasă. Erau oameni foarte bine pregătiți, cu tot felul de vaporașe, senzori, zeci de tipuri de momeală, deci nu se poate spune că nu erau pescarii bine pregătiți Pește este în baltă (toată dimineața îl vezi sărind pe deasupra apei) dar cred că i se dă să mănânce până crapă, ca să fie siguri că nu trage la momeală.

Ce mi-a plăcut:

  • la fiecare loc de pescuit au plantat copaci (sălcii și salcâmi). Acum sunt micuți dar, când vor crește, va fi foarte fain de pescuit la umbra lor. Fundulea 6
  • locul este foarte curat, atât apa, cât și malul. La fiecare copac plantat există și un butoi metalic mare în care ”oaspeții” sunt invitați să arunce gunoiul. Mai sunt și specimene care se fac că nu pricep la folosește cazanul acela dar vine paznicul și strânge în urma lor.
  • este un loc liniștit, departe de șoseaua principală.

Prin urmare, pește nu vot garanta că veți prinde aici dar, de simțit, vă veți simți bine. Având în vedere că eu nu m-am dus ca să mă bronzez sau să mă uit la rațele sălbatice, cum se scufundă după pește, și chiar îmi doream să pescuiesc,  nu-i pot da o notă mai mare de 4, cu toată curățenie din jur.

Am uitat să menționez că am tot schimbat momeli (nu mă întrebați despre ele că nu mă pricep) fără nici un rezultat. Prima partidă s-a desfășurat într-o zi în care solunarul indica șanse slabe de pescuit și tocmai de aceea am vrut să mai încercăm și a doua oară, într-o zi marcată cu verde în același calendar. Rezultatele le știți deja. Noi sigur nu mai călcăm pe acolo.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. cine-a avut ceva de comentat cu privire la ”apucaturile de doamna”? :)) eu nu ma omor dupa datul la peste… maid au, dar rar. Mr, in schimb, e mare fan. ma mai taraste si pe mine dupa el, dar eu imi iau o patura si-o carte si-mi fac de treaba

    1. Răspunde

      poate data viitoare bagi nitel si coada in garla, sa ne aduci si noua peste 😀

    • Amy
    • 19/08/2016
    Răspunde

    Si mie-mi place sa merg la pescuit, insa din pacate locurile in care n-au navalit ghiolbanii sunt tot mai putine. Anul asta n-am fost deloc, dar cred ca nu e timpul pierdut. 😀 Si mie tot la undita imi place, nu prea vad nici o placere sa pescuiesti la lanseta. Stiu ca suna ciudat, dar mie-mi place sa curat si pestele, activitate de care toata lumea fuge. :))

    1. Răspunde

      Aoleu, de curatat peste nici sa nu aud. Mie mi-ar placea sa prind. Nu mult, ca ma plistisesc repede de orice activitate. Dar nici vorba de dat solzi jos si de despicat peste.

        • Amy
        • 22/08/2016
        Răspunde

        Mie-mi place, mai ales daca pestele nu e chiar chitic. 😀

    • Barbalata Mirela
    • 19/08/2016
    Răspunde

    Mie nu imi place 🙂 . Sotul meu prefera mai la tinerete. Acum daca ar fi sa merg cu el clar imi trebuie o carte ca sa pot citit in voie 🙂 iar el sa pescuiasca in voie 🙂 . Nu de alta dar l-as bate la cap tot timpul ca ma plictisesc 😛

    1. Răspunde

      depinde si de loc. Daca merge undeva unde e iarba si loc de bronzat, iti iei o carte si te bucuri de liniste.

  2. Răspunde

    Nu imi place sa merg sa plecuit, dar atunci cand merg la tara la sotul meu mergem acolo la balta, in rest nu am fost 🙂

  3. Răspunde

    Sa stii ca si eu pescuiesc si am si alte apucaturi de.. ne-doamne :)) dar nu zic la nimeni.

    1. Răspunde

      noi suntem femei pe bune, nu?

    • Nicolae claudia
    • 19/08/2016
    Răspunde

    2..10..2..10..proba de microfon 😉

    • Nicolae claudia
    • 19/08/2016
    Răspunde

    Yupiii…merge.. cred ca am facut eu ceva aiurea. Ziceam ca eu mergeam la o balta langa Frumusani si prindea al meu ceva peste. Am un unchi care merge saptamanal acolo si vine incarcat de fiecare data. Iti dau detalii daca vrei

    1. Răspunde

      asta e tot pe langa Bucuresti, nu? Da, ne-ar prinde bine niste detalii

    • Daniela Dodoi
    • 19/08/2016
    Răspunde

    Astfel de activitate e exclusiv barbatilor si daca as merge as arunca privirea…prea mult timp pierdut.

    • Suciu Clementina
    • 19/08/2016
    Răspunde

    Soțul meu practica acest sport și aduce și rezultate,

    1. Răspunde

      si cine curata pestele?

    • dumitrescu elena
    • 19/08/2016
    Răspunde

    eu nu sunt pasionata ,sotului meu ii place sa mearga la pescuit chiar daca nu prinde spune ca se relaxeaza ,eu am mers de cateva ori si m/am plictisit groaznic,nu imi place ,cald,prea liniste,el merge in jurul Ploiestiului nu departe dar nici peste nu prinde

    1. Răspunde

      eu tocmai pentru linistea aia merg 😀

    • ghelbere elena
    • 20/08/2016
    Răspunde

    Imi insotesc consortul la pescuit numai pentru relaxarea mea. Nu pescuiesc dar imi place linistea care domneste in astfel de locuri.

  4. Am avut si noi o incercare de pescuiala, cu multi ani in urma. Mie mi-a placut,a fost relaxant, am prins pesti mici, de maxim 10 cm. Imi era mila insa, atat de pesti, cat si de rame. De atunci, mi-am trimis doar sotul la pescuit de relaxare. Dar nici el nu se ingramadeste :))

    1. Răspunde

      de pesti si mie mi-e mila sa stii. De rame nu prea 😀

    • Tatiana Sorina
    • 22/08/2016
    Răspunde

    Un loc minunat,perfect pentru pescuit.Imi place si mie sa pescuiesc.Cand era mica Luisa mea mergeam des la pescuit,avea si ea undita ei si nu iti spun cati pesti prindea,avea un noroc fantastic. Acum nu mai am timp,toata vara am muncit,am renovat putin prin casa,am facut gard nou…. eehhee era frumos.

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Un articol dedicat sotului meu!El adora sa mearga la pescuit..L-am insotit si eu de cateva ori la Prut,Siret…intradevar are noroc ..nu ca altii care doar se lauda..de aici vine si proverbul,,Mincinos ca pescarul”)))

    • stoica claudia
    • 28/08/2016
    Răspunde

    Frumos ,si mie imi place sa pescuiesc ,nu am mai pescuit demult si am noroc,data viitoare cand pleci la pescuit sa ma ei si pe mine

    • DORU
    • 10/10/2018
    Răspunde

    balta de ras…..niciun peste 5 ore…apa rece data10 10 2018 de la ora 7 .12 nimic …NERECOMANDAT

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      Noi nu am mai revenit acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares