De ce este important sa avem anvelope speciale pentru vara

anvelope

Cum stim ca este timpul sa schimbam cauciucurile masinii si sa optam pentru anvelope auto vara? Simplu: cand observam ca in termometre, nivelul depaseste constant valoarea de 7 grade Celsius. Asa cum este absurd sa folosim anvelope de vara in lunile de iarna, cand drumurile sunt afectate de ninsori si polei, asa si in lunile calduroase trebuie sa renuntam la cauciucurile de iarna, total neadecvate pentru aceasta perioada a anului. De ce? Pentru ca, afara de riscurile care pot interveni, ati face o risipa de bani. Este demonstrat faptul ca vara, masina va necesita sa schimbati cam doua garnituri de anvelope de iarna. De aceea, noi va recomandam sa optati pentru un set de vara, si unul de iarna.

Un sofer auto responsabil este constient ca trebuie sa “adapteze” autoturismul pe care il conduce, conditiilor diferite din timpul verii. Acestea se refera, in principal, la asfalt umed, incalzit sau uscat, influentand hotarator modul cum circulam.

In anul 2012, s-a impus etichetarea tuturor anvelopelor. Astfel, puteti afla orice informatii care pot fi utile in alegerea profilului adecvat pentru vehiculul dumneavoastra. De exemplu, in afara de caracteristicile tehnice, veti primi detalii despre urmatoarele: ce nivel de aderenta pe un carosabil umed poate fi atins, consumul de combustibil, dar si nivelul de poluare fonica.

atelierulfamiliei.ro

Cea mai simpla modalitate pentru a alege anvelopele de vara potrivite, este sa privim anvelopele deja montate la autoturism, cautand marcajul care sa indice dimensiunea necesara. Aplicarea altor indici de dimensiuni poate duce la o functionare defectuoasa a masinii, afectand manevrele de conducere, sistemele ABS etc.

Cu toate ca legislatia in vigoare permite sa montam anvelope diferite, cu conditia sa fie doua la fel pentru un ax, aceasta alternativa este una nerecomandata, intrucat vom constata scaderi ale performantei. Totusi, daca optam pentru aceasta solutie, este important sa instalam mereu cauciucurile noi in partea din spate. S-a dovedit ca in acest caz, in momentul in care avem de-a face cu un teren ud, asa cum se intampla adesea vara, riscul de alunecare este diminuat, in timp ce in ipostaze dificile (conducatorul trebuie sa franeze brusc sau sa ia o curba stransa), controlul este sporit.

O alternativa considerata de compromis, o constituie si achizitionarea unor anvelope all season Sava.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Nicu
    • 24/02/2016
    Răspunde

    Nu am maşină, dar circul aproape zilnic cu maşina. Sunt în totalitate de acord cu schimbarea anvelopelor în funcţie de sezon. Sporeşti aderenţa, şi ai siguranţă în trafic.
    Calitatea asigură longevitatea!

    • Hacman Mariana
    • 25/02/2016
    Răspunde

    Nu prea ma pricep la acest capitol..de asta se ocupa sotul meu..dar sunt de acord cu acest schimb in functie de anotimp..sfaturi utile soferilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares