Amenda cu repetitie

finante

Avem o amenda. Nu de acum. De acum cinci ani. O amenda auto pe care a primit-o sotul meu pe vremea cand lucra la alta firma si se deplasa mai mult prin tara. Luata undeva prin Suceava, pentru nici nu mai stiu ce abatere, a fost platita chiar a doua zi. In mod normal, povestea trebuia sa se incheie aici. In mod normal, intr-un stat in care bugetarii isi fac treaba. Nu si la noi.

In 2011, am primit acasa foaia cu impozitul anual de plata. Nu figura nimic de vreo amenda pe ea. In 2012, pierdusem deja foaia venita de la Taxe si Impozite si ne-am dus la directia locala sa platim impozitul anual acolo. Dupa ce l-am platit, ni s-a spus ca figuram cu o amenda neplatita din 2010. Ne-am gandit ca o fi alta. Am intrebat data la care fusese primita. Era aceeasi amenda pe care o platisem deja. Norocul meu ca sunt fata strangatoare si aveam chitanta. Le-am dus-o peste cateva zile. Au spus ca se sterge din sistem, ca nu e nici o problema.  Atata. Am plecat.

amendaIn 2013, am platit impozitul la Posta. Pe foaia cu suma de plata nu figura nicaieri ca am fi restanti cu vreo amenda si nu ne-am facut probleme. In 2014 am ajuns iar la Directia Locala Taxe si Impozite si ni s-a pus in carca aceeasi amenda. Iar timp pierdut pe drumuri sa mai ducem o data chitanta sa vada chiorii ca e platita. Le-am reprosat ca le-am mai dus-o o data si nu au facut nimic pentru a o scoate din sistem. Si-a cerut scuze duduia si a spus ca se rezolva. Iar am plecat, ca prostii, fara vreo foaie la mana ca batusem drumul sa dovedim ca nu avem datorii pentru a doua oara. Intre timp, uitasem de problema pe care o credeam rezolvata.

bottegaverde.ro

Am ajuns saptamana trecuta sa platim impozitul pe anul in curs. Ce credeti? Amenda e tot neplatita!!! Bugetarii nostri se vaita ca au salarii mici. Pentru cat muncesc si cum isi bat joc de oameni, nu le-as da nici jumatate din cat castiga acum. Voi lua iar la mana o cutie imensa cu bonuri, bonulete si chitante ca sa o caut pe cea in cauza si ma duc iar la in ghiseu la care o tuta a statului sa ma priveasca in scarba, pe deasupra ochelarilor, si sa-mi spuna ca se rezolva. Cand mama zmeilor se rezolva? O sa ne trezim si post-mortem ca figuram cu datorii la stat. Ba chiar poate mai pun si niste penalizari pana atunci.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Eu aveam de platit o diferenta de impozit pe salar. Mi-au blocat contul bancar, a venit adresa la servici sa-mi opreasca si sa le vireze bani. N-am asteptat sa vireze de la servici diferenta si m-am dus si am achitat deoarece nu puteam sa-mi folosesc cardul. Deci am platit la ei la ghiseu. Ce credeti ca mi-au deblocat contul? Nu . A trebuit sa mai fac un drum, sa fac o cerere si sa-mi dea o hartie pe care eu personal a trebuit sa o duc la banca. Asa se lucreaza in Romania.

    • Aluculesei Brindusa
    • 12/12/2015
    Răspunde

    stai lin,ca nu esti singura si cand te prezinti la un ghiseu se uita la tine de zici ca esti de pe alta planeta si le-ai deranjat!

    • Vieriu Simina
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Am avut aceasta problema cu cei de la E-on si nu odata ci de mai multe ori, noroc ca am pastrat chitantele.

    • Mara
    • 12/12/2015
    Răspunde

    N-am sa inteleg niciodata nesimtirea tutelor din administratia de stat…

    • Dumitrescu Claudia
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Si eu am vreo 3 amende pe RATB…si mereu ma trezesc cu instiintare dar de acum vreo 5 anu ,bine ca nu am card ca am avut unul si bineinteles ca aveam oprire pe el orice ban imi intra,inafara alocatiei,era culmea…

    • Irina Sima
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Si eu am patit-o. Mai aveau tupeul sa imi ceara chitanta in original pentru a o pastra. Le-am dat o copie, iar originalul doar l-am fluturat pe la nasul lor deoarece riscam ca anul urmator sa ma trezesc iar cu aceeasi amenda cum ai patit tu. Din fericire, nu a mai venit. Problema cu bugetarii sta in felul umator: doi trei oameni care cine stie cum au ajuns acolo muncesc pe bune si tin in spate alti 10 care s-au angajat acolo pe pile si nu fac decat sa mute hartii de colo-colo! Sincer pe cei care muncesc cu adevarat ii compatimesc. Ceilalti AFARA din sistem! Problema nu poate fi neaparat de la functionarul de la ghiseu, ci si de la sistemul informatic „inteligent” care in realitate e un dezastru. Mai adaugam si ignoranta… poate cineva de acolo chiar nu s-a obosit sa modifice plata in sistem. Alta data s-a trezit al meu cu o amenda pe masina de servici pentru depasirea vitezei pe DN1. Sefii lui au declarat ca el a fost la volan, iar atunci el nici nu era in tara. A dovedit cu documente, asa ca s-a anulat. Aici sincer nu pot da vina pe functionari neaparat, desi au trimis un document fara sa se asigure… Cireasa de pe tort e alta „incurcatura”. Dupa nunta m-am trezit „maritata” cu altcineva. Cand am depus documentele nu am avut probleme, dar dupa nunta primesc o citatie sa ma prezint la Starea Civila sa lamuresc situatia mea si sa aduc o copie „dupa certificatul de divort cu domnul X”. Eram destul de speriata deoarece in gandul meu nu era decat furtul de identitate. Brusc m-am trezit bigama :)) DA, NU E O GLUMA! Pana la urma am aflat unde era eroarea. In localitatea in care m-am nascut exista un registru al populatiei. Fata care se afla pe cealalta pagina s-a maritat inaintea mea, iar desteapta care se ocupa de documente l-a trecut pe sotul ei in dreptul meu. Cand m-am maritat eu, au constatat ca exista cineva acolo si nu exista nici un „certificat de divort”. Pana la urma dupa cateva ore de stres si o zi pe care am pierdut-o la munca pentru a-mi rezolva problema, am reusit sa ii luminez pe prosti. Eu ca o fraiera am aruncat „citatia”, trebuia sa o pastrez si sa scriu despre aceasta poveste, sa ii dau la ziar si sa le cer despagubiri pentru timpul pierdut si stresul creat.

      • cristina
      • 12/12/2015
      Răspunde

      Doamne, nici nu stiu ce sa mai spun. Sunt inconstienti zau. Nu lucreaza la matura, lucreaza cu timpul si banii nostri.

    • stoica claudia
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Doamneeee ce nesimtiti sunt unii oameni,eu deocamdata nu am patit dar nici nu vreau sa patesc ,sper ca ai trecut cu bine peste asta

    • Tudor Alexandra
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Doamne, ca bine zici! Pe mine nici nu m-ar mai interesa daca mi s-ar întâmpla asa ceva de repetate ori, sa vina sa ceara ei banii de amenda, nu sa ma deplasez eu de enșpe mii de ori fiindca cuiva ii e lene sa scoată amenda din sistem. Multi bugetari nu-si fac treaba cum trebuie, dar nu toți. Aceia care nu isi practica cum trebuie meseria, chiar nu merita nici jumate din salariu.

    • Aniela
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Si eu la fel am patit am luat o amenda am platit-o in Buc s-a intamplat si la Taxe si Impozite am mers,da eu nu aveam atunci domicilul in Buc si bineinteles mi-a venit unde aveam domiciliul si a trebuit sa duc chitanta si acolo.Niste nebuni si isioti functionarii astia care au job dar nu isi fac treaba deloc.

  1. Răspunde

    Eu zic ca acum sa le ceri o foaie din aia cu stampila ca au luat la cunostiinta ca ai platit amenda, sau sa mergi la sefu al mare, ca poate le pune sa o stearga din sistem.

    • Ardeleanu Anamaria
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Nu ma mira ceea ce se intampla!!! Nu vreau sa-i desconsider pe bugetari dar unii isi merita leafa mica pe care o incaseaza lunar. Ceva asemanator, am patit si eu cu niste angajati de la primarie, care in loc sa-si faca treaba, stateau si se hilizeau.

    • Andreea O
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Sper sa nu patesc si eu asa. Oricum, chiar este aiurea cum nu isi face lumea treaba. Si daca nu aveai chitanta trebuia sa o platesti iarasi. Cred ca pe asta mizeaza ei, poate poate mai iese ceva. Cata nesimtire!

    • Amy
    • 13/12/2015
    Răspunde

    E bine totusi ca pastrezi toate chitantele. Eu nu fac asa, desi mereu spun c-o sa pun la pastrare fiecare „bonulet” important. Nu mi s-a intamplat pana acum sa ma confrunt cu vreo situatie asemanatoare, dar nu se stie niciodata ce se poate intampla….pentru ca de’, traim totusi in Romania. 😀

    • Dodoi Daniela
    • 13/12/2015
    Răspunde

    Nu exista o colaborare intre finante si primarie,birocratia care ne omoara duc la stresul omului de rand care incearca sa-si plateasca taxele si impozitele la zi.Eu una sunt satula de comoditatea functionarilor si raceala cu care te primesc la ghiseu parca ar fi voluntari nu muncesc pt un salariu cat de cat decent .Ani mai trec si aceeasi mentalitate o sa-i domine.Punct si de la capat….

    • Hacman Mariana
    • 13/12/2015
    Răspunde

    E strigator la cer! Cata nesimtire! Cati in situatia ta or mai fi …de aceea trebuie urmat exemplu tau , sa pastram chitantele pentru orice eventualitate, pentru a nu lua teapa..nu mai stiu cum sa prosteasca oamenii…

    • Tatiana Sorina
    • 13/12/2015
    Răspunde

    Asta-i Romania noastra. Ne ia si pielea de pe noi.Bine ca mai ti chitantele,eu le arunc,tin doar ultima chitanta tot timpul.

    • Ficea Adina
    • 14/12/2015
    Răspunde

    Imi pare rau ca ai avut de-a face cu asa ceva…
    Si eu am trecut prin ceva asemanator.
    Sotul a avut o amenda de vreo 240 de lei si nu a platit-o. Eu nu stiam deea abia ce ne luasem.
    Trece timpul fac un copil si merg sa bag dosarul de alocayie cu copilul dupa mine si cu bani bine calculati: drumul si doi lei in plus. Cand platesc taxele imi opreste duduia din bani mie pe semne pentru amenda sotului. Obligat -fortat, neavand bani marunti imi opreste din bani. Fac galagie (plang) : Domnilor nu am bani de drum de intors acasa cu copilulin brate , va rog dati-mi inapoi macar doi lei….Le fac plangere la DNa si duduia plus primaria ia amenda penala.
    Platesc amenda tin chitanta. Cu alta ocazie merg pe la fisc dupa o hartoaga. Domnul director zonal nu mi-o da zice ca are sotul amenda. Ii zic a avut el nu eu , dati-mi-o macar pe a mea si merg acasa ma intorc cu chitanta si va arat ca eu cu mana mea am platit-o .
    Nu vrea . Ma intorc cu chitanta si isi cere scuze…Dupa vreo soi ani aceeasi poveste , dar alt functionar. Acum cand plec pe la FISC sau alte administratii iau chitantele dupa mine….

    • Mihaica Iuliana
    • 17/12/2015
    Răspunde

    cu siguranta nu esti singura, ti-am spus si pe facebook ca si al meu fratior a patit asta cu o amenda veche…niste nebuni.

    • Gabriela
    • 31/12/2015
    Răspunde

    Macar acum stii sa pastrezi chitantele cat mai mult, ca cine stie care se mai trezeste ca nu ai platit ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares