Cum sa alegi pijamalele care sa asigure celui mic un somn linistit?

copil in pijamale

Daca intr-unul din articolele recente vorbeam despre alte tipuri de hainute pentru copii si despre criteriile in functie de care sa le alegem pentru a le oferi celor mici tinute frumoase si comode in acelasi timp, iata ca a venit randul sa vorbim si despre pijamale. Pijamaua este extrem de importanta pentru somnul linistit al copiilor si nu numai. Chiar si noi, ca adulti, remarcam diferente de calitate a somnului in functie de tipul de pijama pe care o purtam sau de materialul din care aceasta este confectionata. Pijamaua trebuie sa fie adecvata varstei, sezonului, sa nu fie nici stramta, nici prea larga, pentru a asigura tot confortul necesar unui somn odihnitor. Iata de ce trebuie sa tinem cont atunci cand alegem hainele pentru somn pentru copii si bebelusi.

Materiale cat mai naturale si modele cat mai simple

Ca si in cazul altor tipuri de hainute pentru copii, si pijamaua este de preferat sa fie fabricata din materiale cat mai naturale, moi si confortabile. Bebelusii si copii se simt cel mai bine in pijamale din bumbac 100%. Bumbacul nu produce iritatii, tine bine de cald pe timp de iarna si permite pielii sa respire pe timp de vara, impiedicand transpiratia excesiva. In plus, bumbacul este si foarte confortabil, da libertate de miscare(da, ne miscam si in timpul somnului). Ca si modele, ideale sunt pijamalele cat mai simple cu bluza care se imbraca pe cap(fara nasturi sau capse care incomodeaza si pot provoca accidente) si pantalon simplu, pe elastic, fara alt tip de inchidere.

Grosimea pijamalei

O greseala pe care o fac multi parinti este aceea de a imbraca copiii in pijamale prea groase, eventual si vatuite, in conditiile in care il culca Cum sa alegi pijamaleleintr-o camera destul de bine incalzita. Asta va provoca transpiratie si disconfort. E drept ca nici invers nu este bine, sa ii culcam pe cei mici in pijamale prea subtiri(piajamale de vara pe timp de iarna) pentru ca sigur se vor dezveli in timpul somnului si vor ramane cu piciorusele si burticile neacoperite. Pijamalele trebuie sa fie potrivite sezonului. Bebelusii pot dormi vara in body-uri si iarna in saci de dormit iar copiii putin mai mari vor avea pijamale speciala de vara si de iarna. Amintiti-va ca o pijama de iarna nu trebuie sa fie neaparat foarte groasa si „imblanita”, ci sa fie cat mai usoara dar cu maneci lungi pantaloni lungi! Daca intrati pe Liloo.ro chiar va fi foarte simplu sa alegeti pijamaua pefecta pentru ca sunt asezate pe categorii: de vara, de primavara-toamna si de iarna.

Dimensiunea pijamalei

Pijamaua nu trebuie sa fie stransa pe corpul celui mic dar nici sa ii fie foarte larga. In vremea ce o masura prea mica il va strange si ii va afecta circulatia sangvina, una prea mare ar putea sa il deranjeze in timpul somnului si nici sa nu ii tina prea bine de cald pentru ca nu se lipeste perfect de corp. In cazul bebelusilor se admite o pijamaluta cu un numar mai mare pentru ca avem si pampersul care trebuie sa incapa in ea. De regula pijamalele pentru copii se cumpara in functie de varsta celui mic dar nu toti copiii de trei ani au aceeasi statura si aceeasi conformatie. Cel mai bine este sa cautati site-uri pe care este exprimata masura produsului si in centimetri pentru a fi siguri ca alegeti masura corecta.

De asemenea, la pijamalele confectionate din materiale care pot intra la apa, este recomandata achizitionarea produselor cu un numar mai mare si spalarea lor inainte de utilizare. De fapt, spalarea inainte de imbracare ar trebui sa fie valabila pentru orice haina, chiar si pentru noi, adultii.

Atentie la imprimeuri! Copiilor le plac foarte mult pijamalele cu imprimeuri extrem de colorate, cu diverse personaje din desene animate, dar multe din produsele din aceasta categorie sunt rezultatul utilizarii unor substante si procedee nocive pentru sanatatea celor mici. Evitati sa cumparati pijamale ieftine provenite de pe piata din Asia si indreptati-va atentia spre producatori autohtoni care folosesc materiale si substante conforme cu standardele UE. Daca va ganditi ca sunt mai scumpe, va inselati. Aruncati un ochi aici, la aceste modele frumoase, din bumbac de cea mai buna calitate, si imi veti da dreptate!

De acum, alegerea hainutelor de noapte pentru copii nu ar mai trebui sa fie o problema. Daca veti respecta aceste sfaturi, cu siguranta nu veti regreta alegerile facute si veti oferi celor mici pijamale in care se vor simti bine si se vor odihni perfect.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 30/12/2015
    Răspunde

    Eu daca in pijamaua cu care m-am imbracat exista 1% material sintetic simt ca ia foc pielea de pe mine. Imi inchipui ce se intampla cu bietii copilasi care nu pot sa spuna ce ii deranjeaza. Intodeauna am cumparat hainute din bumbac 100%, am mai luat si plasa ca una scrie pe eticheta si alta este in material, dar asta-i viata.

    • Ardeleanu Anamaria
    • 30/12/2015
    Răspunde

    Am 2 pitici si pentru amandoi, am ales pijamale din bumbac organic deoarece mi se pare mai moale si mult mai confortabil. Nu folosesc pijamale groase chiar daca este iarna deoarece temperatura in casa este ok. Iar ca si dimensiune, intotdeauna am optat pentru o marime potrivita pentru ca stiu cat de mult conteaza sa te simti confortabil in pijamalr.

    • Dodoi Daniela
    • 30/12/2015
    Răspunde

    Nu prea mai poarta lumea si in general cei mici,fica-mea cam de multisor.Se imbraca in bluze de bumbac , pantaloni simpli si cateodata in camasa de noapte.Sun diverse modele si imprimeuri care fac cu ochiul piticilor,ne ghidam dupa zicala „Dai un ban dar stai in fata”?

    • Gabriela
    • 31/12/2015
    Răspunde

    Ce nu imi place la pijamale in general este ca au tendinta sa le faca gulerul prea strans pe gat si imi par foarte incomode.

    • stoica
    • 31/12/2015
    Răspunde

    multumim

    • Ficea Adina
    • 01/01/2016
    Răspunde

    Informații prețioase pentru toți părinții.
    Da. Intr-adevar nu mulți părinți știu ca pijamaua trebuie să fie subțire și lărguță!
    Fiecare are preferințe în ceea ce privește personajele de pe ele.
    Materialul trebuie să fie pe cât posibil bumbac…

    • Cioran Elena
    • 02/01/2016
    Răspunde

    Multumim

    • Mihaica Iuliana
    • 03/01/2016
    Răspunde

    iarna eu prefer sa port pijamale pufoase si calduroase, de fel eu sunt o friguroasa

    • victorita
    • 03/01/2016
    Răspunde

    Băiatul meu nu vrea bluză de pijama, doarme numai în pantaloni de pijama, de bumbac și tricou din bumbac.

    • Lucica Lazar
    • 03/01/2016
    Răspunde

    Asa cumpar si eu pentru nepotel pijamale de bumbac si nu prea groase, el nu suporta caldura

    • Elke
    • 06/01/2016
    Răspunde

    multumim pentru informatii,daca ar fi dupa copii mei ar dormi numai dezveliti 🙂

  1. Răspunde

    Eu am testat pe Dragos foarte multe tipuri de pijamale si m-am oprit la cele din bumbac 100% nici subtiri, nici groase, mai ales ca el nu suporta caldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares