Ce si cum purtam in aceasta iarna – trenciuri si paltoane

trenciuri si paltoane

Le-au purtat bunicile noastre, le-au purtat mamele noastre si acum le purtam si noi. Cine sunt ele? Trenciurile si paltoanele. E drept ca, de-a lungul timpului, aceste piese vestimentare au suferit modificari, mai mari sau mai mici, in ceea ce priveste croielile si materialele din care sunt fabricate dar ele raman piese extrem de comode si, in acelasi timp, stilate. Paltoanele si trenciurile sunt practice si asta ne face sa le iubim. In vreme ce trenciul e purtat mai mult toamna, nefiind atat de gros pentru a putea tine de cald la temperaturi foarte scazute, paltonul e piesa preferata a multor femei, pe timp de iarna. Haideti sa vedem ce tip de trenci sau palton ar trebui sa purtam in acest sezon rece si cum ar trebui sa le asortam la restul tinutei.

Trenciuri  inspirate din moda anilor ’70

trenci anii 70In aceasta toamna se poarta foarte mult trenciurile lungi(peste genunchi), inspirate din moda anilor ’70, in special in nuante nude, roz pudrat sau camel. Daca ai un astfel de trenci, atunci e perfect. Daca nu-l ai dar se potriveste stilului tau, e cazul sa il cumperi! Acesta se poarta cu pantaloni evazati si, pentru un aer aparte, e recomandat sa i se asorteze o palarie.

Trenciuri deasupra genunchiuluitrenci scurt

Daca nu va incanta varianta unui trenci ceva mai lung sau poate nu va avantajeaza acel model, e bine de stiut ca puteti opta si pentru un trenci clasic de pe shopamor.ro, de lungime medie(deasupra genunchiului), intr-una din culorile recomandate mai sus sau chiar un model alb-negru. Trenciul clasic se aseaza bine pe orice femeie, indiferent de varsta, inaltime sau silueta si poate fi purtat cu diferite ocazii si  in diverse combinatii vestimentare. Il poti purta la birou, cu o rochie tricotata si o pereche de botine, dar si in week-end, cand iesi in club, cu o rochie mulata, scurta si cu o pereche de cizme foarte inalte, cu siret.

inpuff.ro

Paltoane-pelerina

palton pelerinaVedeta in multe colectii cu piese vestimentare propuse de designeri pentru aceasta iarna, paltonul-pelerina este deja prezent si in magazinele de la noi. Se poarta culorile tari(rosu, mov, caramiziu) dar si culorile inchise(negru, gri, maro). Un palton tip pelerina poate intregi orice tinuta office, eleganta, smart casual si chiar casual; in functie de materialul din care este fabricat, el poate fi purtat cu o fusta din stofa sau cu una din piele, asortat cu botine, cu o rochie din tricot si cizme si chiar cu blugi si bocanci.

Paltoane de blana

palton blanaO alegere buna in acest sezon este si paltonul de blana sau cu blana. In colectiile celebre, am vazut o multime de paltoane de blana, mai lungi sau mai scurte, majoritatea in culori vii dar cel mai mult mi-au placut paltoanele care nu erau realizate exclusiv din blana, asa cum este acest palton care impleteste atat de frumos pielea cu blana. Ramane la latitudinea si bugetul fiecaruia daca opteaza pentru blana naturala sau artificiala, daca alege un model 100% din blana sau combinatie blana-piele sau blana-stofa.

Paltonul cu accente masculine

palton masculinFemeia puternica, independenta, increzatoare in fortele proprii a dat de mult iama in garderoba barbatului. Anul acesta s-au tot purtat pantalonii si pantofii stil masculin si iata ca, acum, a venit randul paltonului inspirat din moda pentru barbati. Acest tip de palton are o croiala dreapta, care ascunde silueta, si vine in culori reci, sobre. Imbraca-l daca vrei sa adopti o tinuta sobra si in acelasi timp eleganta! Poarta-l cu pantaloni drepti si pantofi oxford si vei avea tinuta perfecta!

Cam acestea ar fi, pe scurt, tendintele acestui sezon in materie de trenciuri si paltoane. Cu un palton bine ales, care sa se potriveasca la cat mai multe tinute din garderoba voastra, puteti trece iarna. Veti purta ceva calduros si frumos in acelasi timp. Incercati sa aveti in vedere aceste sugestii atunci cand alcatuiti o tinuta sau cand veti merge la cumparaturi! Daca va place varianta shopping-ului online, gasiti aici cateva modele de paltoane care se inscriu in tendintele prezentate azi. Si nu uitati: indiferent de moda, orice piesa vestimentara trebuie, inainte de toate, sa vi se potriveasca din punct de vedere al stilului personal si sa va vina bine!

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Amy
    • 13/11/2015
    Răspunde

    Mie imi plac modelele cambrate si cele stil clopot, dar din pacate nu reusesc sa ma imbrac prea des cu cele 2 paltoane pe care le am, deoarece obisnuiesc sa port haine ceva mai sport-casual atunci cand ies la plimbare in timpul liber. 😀

    1. Răspunde

      Aceeasi problema am si eu, Amy. Mi-am luat doua paltoane elegante si abia daca le port. Dar cel cu accente masculine (ultimul din articolul de aici) merge perfect cu stilul nostru 😀

  1. Răspunde

    Mama, mama ce as vrea si eu un trench din ala, care imi aminteste de toti detectivii geniali din filme!

    • Dodoi Daniela
    • 13/11/2015
    Răspunde

    Paltonul clasic nu-si va pierde niciodata frumusetea si eleganta,fie ca sunt purtate de tineri sau de cei in varsta.

  2. imi plac si paltoanele si trenciurile! multumim pentru articol!

    • Hacman Mariana
    • 13/11/2015
    Răspunde

    Mie i mi plac paltoanele, am si eu 2 mai frumoase dar, sincera sa fiu nu am reusit sa ma imbrac prea des cu ele…depinde de locul de munca)))) doamnele le poarta mai des))))

    • stoica claudia
    • 13/11/2015
    Răspunde

    si mie imi plac paltoanele

    • Anamaria Ardeleanu
    • 14/11/2015
    Răspunde

    Eu ador paltoanele atat cele cambrate cat si cele pelerina. Cu trenciurile nu prea m-am impacat niciodata insa am admirat sa le vad imbracate pe alte persoane.

    • SandaSandita Sandita
    • 14/11/2015
    Răspunde

    Imi plac mult trenci urile dar si paltoanele..cam acesta este stilul meu

    • Vasile Rotaru
    • 14/11/2015
    Răspunde

    Toate sunt frumoase,acu depinde de gusturi,de felul in care ii vine mai bine,de ce poarta fiecare.

    • Ficea Adina
    • 15/11/2015
    Răspunde

    După părerea mea orice piesă vestimentară în care te simți bine e la modă. Mulțumim pentru scurta istorie a modei. Așa e. Moda se schimbă, însă nu și bunul gust. Paltoanele sunt preferatele mele…

    • Gabriela
    • 16/11/2015
    Răspunde

    Sunt frumusele, multumim pentru descriere si pozute.

    • ghelbere elena
    • 18/11/2015
    Răspunde

    ntotdeauna mi-au placut paltoanele, nu cojoace nu blanuri. mi-ar placea un palton precum ultimul din articol. Este, nu am cuvinte, iar culoarea este extraordinara

    • David Ionela
    • 18/11/2015
    Răspunde

    Toate sunt superbe ami plac foarte mult paltoanela de toamna

    • Hacman Radu
    • 20/11/2015
    Răspunde

    SUPERBE TOATE!ACUM DEPINDE SI DE PREFERINTELE FIECARUIA IN PARTE!MIE UNUL IMI PLAC!

    • Badea Simon Gabriela
    • 03/12/2015
    Răspunde

    mie imi plac paltoanele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares