Colorit.ro – dotat, dedicat, ieftin si rapid

logo-colorit

Si-a dorit sa devina pictor dar nici unul din parinti nu a fost de acord cu dorinta lui. Unul il vroia popa, celalalt padurar. Nu prea ii placea cartea asa ca nu l-au primit la „scoala de popi”, cum ii place lui sa ii spuna. A studiat silvicultura la Campina, a devenit bucatar iar acum e macelar. E vorba despre unchiul meu. Prima data l-am vazut cu o pensula in mana cand eram eu clasa a cincea si profei de desen nu-i placea nici o lucrare de-a mea. Asa ca … am cerut ajutor. Din cand in cand, il mai vedeam trasand cate desen in creion si atat. Acum vreo doi ani, cand nepotii i-au solicitat sa le picteze personaje de desene animate pe peretii din dormitor, l-am vazut facand asta cu atata bucurie, cata mai vezi doar in ochii unui copil care se murdareste pentru prima data cu acuarele si picteaza cu mana pe hartie.

Anul acesta, de ziua lui, cautand cadoul perfect pentru el, mi-am amintit ca nu fusese niciodata asa fericit ca in acele zile in care le daduse viata lui Mickey, Pluto si unui copac din care rasarea soarele, pe un perete. Mi-am zis ca, cel mai frumos cadou pentru cineva caruia ii placuse intotdeauna pictura si, desi nu o exersase, nu uitase cum se face, ar fi un set de pictura. Parea cam greu de facut pentru ca nu stiam nici ce ii trebuie, nici de unde sa cumpar. Apoi mi-am amintit ca fusesem cu Bianca, prietena mea care acum cativa ani studia la liceul Nicolae Tonitza, la unlogo-colorit magazin de profil de pe langa Sala Palatului. Mi-am stors putin mintea si mi-am amintit ca se numea Colorit. Mi-am incercat norocul sa vad daca au si magazin online si…bingoooo, l-am gasit: magazinul cu zambete colorate. Colorat avea sa fie si zambetul sarbatoritului nostru la primirea cadoului. Eram sigura de asta dar mai era pana acolo.

Ma uitam la produsele de pe site, fix cum se uita mata in calendar cautand ziua in care se mananca peste, desi ea nu stie sa citeasca. E un magazin in care artistii, fie ei la inceput de drum sau avansati, isi gasesc tot ce au nevoie: tot felul de instrumente si accesorii pentru mestesuguri precum olarit, sculptura, modelaj, mozaic sau machetare, instrumente si accesorii pentru graficieni si foarte multe produse din gama hobby. Aici am ramas ceva timp cu gura cascata la obiectele pentru pictat. Practic, daca ai un hobby din a picta obiecte, a crea bijuterii, a face face painting sau a modela lumanari sau diverse obiecte de decor din pasta de modelaj, aici gasesti materie prima sigur.

atelierulfamiliei.ro

Curand, mi-am dat seama ca problema era mai grava decat anticipasem. Pe Colorit.ro au o categorie intreaga de materiale si ustensile pentru pictura dar si o sectiune pentru pictura la categoria hobby. De unde sa stiu eu unde trebuie sa ma uit ca sa cumpar ce era necesar unui pictor care astepta sa se redescopere pe sine? Mi-am luat inima in dinti si am sunat la unul din numerele de pe site. I-am marturisit domnisoarei de la telefon ca nici eu nu stiu ce vreau si ca a avea nevoie de putin ajutor daca se poate. Ma asteptam sa imi spuna sa revin cand am o lista cu ce vreau sa cumpar. Ei bine, nu. Chiar m-a ajutat sa aleg fiecare produs in parte.

De unde era stiu eu singura ce tip de panza imi trebuie, ce pensule sa cumpar, care culori pentru pictura sunt mai bune pentru cineva aflat totusi la inceput de drum? De unde sa stie o neinitiata ca mine despre producatorii renumiti in domeniu precum Lukas, Nerchau, Sennelier, Raphael, Renesans, Isabey, Iwata, Tintoretto, Harder & Steenbeck, Jacquard, Sculpey? Rand pe rand, am ales impreuna un sevalet de masa, cateva bucati panza pictura, un set de pensule, o paleta si un set de acuarele. Ma cam luase inima gandindu-ma sa nu aud vreo cifra astronomica la final, dupa calcularea totalului. Am dat pana in 200 de lei pe toate si am aflat si de ce: Colorit are preturi mici fiind importator direct al tuturor marcilor de renume in materie de produse necesare artistilor plastici. In plus, au si multe promotii si reduceri pe site. Inclusiv la panze am beneficiat de o oferta foarte buna: o panza gratis la trei cumparate. La anumite variante de dimensiuni primesti a patra panza pe sasiu gratuit. Ca sa ma laud, am invatat si eu ceva din conversatia mea cu reprezentantul magazinului: sasiul cu panza pentru care am optat este potrivit pentru o gama larga de picturi, de la cea cu tempera pana la cea cu culori acrilice sau in ulei si, in plus, sasiul este prevazut cu niste pene din lemn care permit sa ajutarea tensiunii panzei pe cadru, in functie de proiectul la care lucrezi. Panza este un bumbac de buna calitate, cu granulatie medie si grosime potrivita multor tehnici de pictura si este special creata pentru acest scop, grunduita mecanic pentru a se putea picta pe ea.

Eu am optat pentru varianta comenzii telefonice pentru ca aveam nevoie de consilierea de specialitate pe care am primit-o gratuit, evident. Voi puteti comanda online direct sau puteti merge intr-unul din cele doua magazine Colorit din Bucuresti, daca aveti chef de plimbare. In cazul in care comandati online, primiti produsele in maxim 48 de ore, prin curier rapid, asta in cazul in care produsele comandate sunt in stoc. Eu le-am primit in mai putin de 24 de ore si, de platit, am platit ramburs, la primirea coletului pentru ca nu imi suradea ideea de a merge la banca sa platesc prin ordin bancar si nici nu aveam card ca sa pot plati online. Partea si mai buna e ca la comenzi de peste 300 de lei transportul este gratuit si avem si optiunea de verificare a coletului la livrare. L-ai primit, l-ai platit, verifici continutul in fata curierului pentru a fi sigur ca sunt acolo toate produsele comandate si sunt in stare buna.

set-creioane-colorate-polychromos-80La mine nu au fost probleme si am ramas cu o impresie foarte buna despre Colorit.ro, magazin pe care l-am recomandat si unchiului meu cand i-am dat cadoul, banuind ca va mai avea nevoie de materiale si auxiliare pentru pictura. Am avut grija sa ii spun ca personalul(departamentul tehnic) ii poate oferi consiliere in alegerea produselor de care are nevoie(mi-au dat si mie o groaza de date tehnice despre pensule si culori si m-au sfatuit ce sa aleg), ca va gasi acolo absolut orice ar putea sa-i trebuiasca unui pictor adevarat(au o diversitate mare de produse) si totul ii va fi livrat in cel mai scurt timp. Se pare ca m-a ascultat si a profitat de preturile mici si si-a cumparat  doua seturi de culori ulei solubile in apa si un set de creioane colorate pentru desen artistic. Eu ma simt fericita ca l-am ajutat sa isi redescopere pasiunea pentru pictura si sa investeasca timp intr-un hobby care ii da atatea satisfactii.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Catalina Dumbrava
    • 09/08/2015
    Răspunde

    Ma bucu ptr unchiul tau, spet sa faca nuste desene exceptionale si sa le arati pe blig, sa le vedem si noi.

    • Dumitrescu Claudia
    • 09/08/2015
    Răspunde

    Si fetitei mele,cea mare de 6 ani ii place sa picteze,sa coloreze,si imi place si mai mult cand vad ca surioara ei de 1 an ii calca pe urme,poate le fac si eu un cadou frumos,ia sa dau o fuga pe site sa vad!Multumim!

    • Tudor Alexandra
    • 09/08/2015
    Răspunde

    Si mie imi place mult sa pictez, dar iti spun sincer ca nu am șevalet, pânză pentru pictat sau un set de pensule, mi s-au părut scumpe unde le-am vazut. Ia sa arunc o privire pe site, poate imi fac rost de materiale sa pictez toata vacanța (pana se termina). 😀

    • Mariana Cioranu
    • 09/08/2015
    Răspunde

    I-ai daruit unchiului tau un cadou foarte frumos.Sa le foloseasca cu drag.

  1. As alege si eu cateva cufere pentru pictat si culori acrilice. E tare fain site-ul!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 10/08/2015
    Răspunde

    Orice om se naste cu o pasiune,pusa in valoare ea poate fi apreciata cand nici nu gandesti.Ma bucur de cadoul facut unchiului tau,l-ai facut fericit!Si mie imi place sa mai cochetez cu desenul din cand in cand.

    • Hacman Mariana
    • 20/08/2015
    Răspunde

    un cadou frumos si satisfactia e mai mare cand vezi persoana fericita,incantata de darul oferit…un site minunat!

    • Hacman Radu
    • 28/08/2015
    Răspunde

    un caDOU minunat!cu totii ne bucuram cand primim ceva cu adevarat folositor…un om nascut cu talent asa poate fi descris unchiul tau…

    • Oprea Alexandru
    • 28/08/2015
    Răspunde

    offfff, mi-ai adus aminte de pasiunea mea inca din copilarie de care nu mai am timp de cant m-am angajat….offffffffffff.

    • paola paola
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Ma bucur ca are si produse pentru cei care percep activitatea asta ca o joaca si nu doar pentru profesionisti 🙂 Abia astept sa mai cresca putin fetita mea si sa ne jucam cu acuarele, sa ne picctam pe fata ..etc 🙂

    • Mihaica Iuliana
    • 31/08/2015
    Răspunde

    Articolul acest i-l dedic in intregime iubitului meu Alex…ce zici iubire…mai pictam si noi candva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares