Ipocritii din educatie

Vazui si eu in seara asta o stire despre cata valva poate starni o sceneta. Este vorba despre punerea in scena, cu si pentru copii, a episodului istoric ce ii are in centru pe Constantin Brancoveanu si pe fii sai care refuza sa se lepede de Dumnezeu si aleg sa moara decapitati de turci. Parintii se rascoala ca e prea multa violenta in sceneta, psihologul se arata ingrijorat ca cei mici ar putea imita comportamentul dobandit in timpul pregatirii scenetei si sa ajunga sa isi taie capetele intre ei, biserica refuza sa comenteze. Un soi de tragedie nationala de parca asta ar fi partea cea mai violenta a lumii asteia.

Stie cineva cati dintre acesti copii sunt batuti la scoala de colegii mai mari si facuti carpa de sters pe jos? Stie cineva cati dintre ei isi dau banii de buzunar, sub amenintarea unui cutit sau a unui briceag, chiar la poarta scolii? Cand ii lasati acasa sa se uite la filme horror de-a binelea, nu va mai puneti problema ca ar putea imita un astfel de comportament violent? Cand puneti in scena povestea lui Harap-Alb sau a altor eroi care omoara zmei, nu va ganditi ca cel mic ar putea vedea un zmeu in vecinul de la parter care nu ii lasa sa se joace cu mingea? Cand le cumparati masti fioroase de Halloween si ii incurajati, inclusiv prin serbarile de la scoala sa ia parte la aceasta sarbatoare mult mai odioasa decat ideea de a muri pentru propriile idealuri, nu mai aduceti psihologi care sa va spuna ca asta ar putea avea efecte negative in procesul de dezvoltare a copiilor? Cand se uita la stirile de la ora 5 pentru ca parintii inca nu au venit la munca sa ii supravegheze, nu mai sare nimeni in sus.

Mie mi se pare ca oamenii din educatie si parintii copiilor respectivi sunt foarte ipocriti. Presa nu scapa nici ea nici o ocazie sa puna intr-o lumina proasta implicatiile negative(imaginare) ale studierii religiei si a istoriei religiei in scoli. Eu am studiat religia si nu consider ca asta a fost rau. Daca insa voi considerati ca e ceva rau, declarati-va copiii atei si gata! E mai simplu asa decat sa veniti sa spuneti apoi „ce parinte bun sunt eu ca am grija de copil si nu il las sa ia parte la o sceneta ca nu cumva, dupa asta, sa ia toporul din sertar si sa ia gatul vreunui coleg!”

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 17/03/2015
    Răspunde

    Sunt de acord cu tine,multa ipocrizie din partea tuturor,acum parca i-a apucat grija mai tare ca niciodata,inscoli se bat, se injura,se vorbeste urat de la cei mai mici,nu zic de cei mari,nimeni nu vede,nu aude.Totul tine de cei 7 ani de acasa si de atmosfera de unde invata,de educatie si educatori ,psihologul institutiei,care la randul lor trebuie sa puna in alt mod problema .

    • Luminita Tudosa
    • 17/03/2015
    Răspunde

    Am vazut si la stiri si dincolo de sceneta am vazut si multa ipocrizie din partea media. Si DA sunt de acord cu tine

    • Hacman Mariana
    • 17/03/2015
    Răspunde

    Sunt de acord cu tine,ipocrizia isi spune cuvantul..ar trebui sa meraga prin scoli in pauze sa vada ce ,,vocabular frumos „au copii in ziua de azi…si cei mici se uita cu gura cascata la ei sau de multe ori ajung acasa batuti de altii…nu mai au nici o siguranta in ziua de azi…in privinta religiei mie personal nu-mi vine sa cred ca exista asemenea oameni ce nu sunt de acord sa invete copiii despre Dumnezeu,Sfinti…si eu am facut religie si imi doresc ca fiica mea sa faca in continoare religie..nu stiu ce sa mai zic dar cred ca se apropie sfarsitul,prea multa rautate,invidie si necredinta pe acest pamant,n…u stiu cat ne mai suporta Dumnezeu la cat de rea e lumea!

    • Iorga Daniela Ionela
    • 17/03/2015
    Răspunde

    Asa este,prea se exagereaza pe tema scenetei iar realitatea din scoli si de ceea ce se mediatizeaza nu o vede nimeni, nimeni nu obiecteaza nimic.

    • Mihaica Iuliana
    • 20/03/2015
    Răspunde

    In ziua de astazi fiecare vede doar ce il deranjaza , insa nu si pe cine deranjaza. Nu ma mai mira nimic, nici reactie, nici fapta, nici replica, nimic. Eu zic ca le cunoastem pe toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares