BidBond garanteaza pentru tine

licitatii
Cred ca toata lumea stie ca anumite contracte, mai ales cele din domeniul constructiilor sau pentru furnizarea bunurilor de capital, nu le ofera nimeni unei firme doar pentru ca a auzit ca e buna, ci aceste contracte se castiga in urma unei LICITATII PUBLICE. In afaceri nu se face nimic fara garantii si iata ca, si in domeniul licitatiilor publice, un rol important il joaca borkerii de asigurari prin intermediul carora sa inchei diferite asigurari de garantii necesare.

BidBond este unul dintre brokerii care se ocupa cu asa ceva. Prin intermediul lor poti incheia urmatoarele tipuri de asigurari:

1. Asigurarea de Garantie pentru participarea la licitatie (BID BOND) reprezinta o alternativa la Scrisoarea de Garantie Bancara sau la viramentul bancar in favoarea autoritatii contractante, pentru participarea la licitatii. Garanţia de participare se constituie prin virament bancar sau printr-un instrument de garantare emis o societate bancară ori de o societate de asigurări. Un astfel de BID BOND se incheie pe o perioada de 6 luni, putand fi prelungit.
Mai pe scurt, ca si antreprenor, esti ferit de riscul ca ofertantul sa isi retraga oferta sau sa nu ofere garantia de buna executie sau chiar sa refuze semnarea contractului castigat prin licitatie pentru ca ofertantul nu poate participa la licitatie daca nu are aceasta asigurare incheiata.

2. Garantia de buna executie ( PERFORMANCE BOND) reprezinta un angajament ferm si irevocabil asumat de Asigurator in numele Asiguratului, privind plata in favoarea Beneficiarului a unei despagubiri in limita sumei asigurate, in situatia in care Asiguratul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contract. Astfel, in cazul in care asiguratul nu isi indeplineste sau indeplineste in mod corespunzator obligatiile contractuale, Asiguratorul este obligat sa il despagubeasca pe beneficiarul contractului. Perioada maxima pe care se incheie o asigurare de garantie de buna executie este de 60 de luni.

atelierulfamiliei.ro

 3. Asigurarea de intretinere si mentenanta ( MAINTENANCE BOND) – completeaza garantia de buna executie si asigura perioada de intretinere pentru lucrarea executata. Daca Beneficiarului i s-a construit o autostrada pentru care Executantul trebuie sa ii ofere garantie, se incheie aceasta asigurare. Prin intermediul ei, beneficiarul este sigur ca, daca in perioada de garantie apar defecte la lucrare, Executantul le va remedia sau Asiguratorul va plati pentru ele. Asigurarea de mentenanta se poate incheia incepand cu momentul semnarii procesului verbal de predare-primire a lucrarii si se incheie pe o perioada maxima de 60 de luni(in cazuzi exceptionale putand fi extinsa pana la 15 ani).

4. Garanția de restituire a avansului (Advance Payment Bonds) – este un tip de garantie specific pentru contractele cu Autoritatile publice, in contractele de finantare din fonduri europene precum si in contractele comerciale. Astfel, daca avansul acordat pentru un anumit proiect este cheltuit in mod necorespunzator, Asiguratorul trebuie sa plateasca creditorului acei bani. Perioada maxima pentru o ADVANCED PAYMENT BOND- GARANTIA DE RETUR AVANS este de 36 de luni.

Toate cele patru tipuri de asigurari prezentate pot fi incheiate prin intermediul BidBond.ro – brokerul de asigurari care garanteaza pentru tine. Ca si avantaje ale incherii unor astfel de asigurari de garantii amintim:

  • facilitarea participării la licitaţiile publice;
  • deblocarea sumelor constituite ca garanţie de participare;
  • neafectarea capitalului de lucru, prin neconstituire de cash colateral;
  • timp redus de emitere a garanţiei, faţă de procedurile bancare.
  • costuri reduse
BidBond e calea cea mai scurta si sigura spre licitatiile si finantarile de care afacerea ta are nevoie.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares