Idei de cadouri pentru copii

costum-superman

Eu n-am copii dar îmi sunt tare dragi ai altora. De fiecare dată când e ziua copilului vreunei rude sau al unei prietene, îmi place să îi cumpăr un cadou pentru că bucuria pe care o vezi în ochii în unui copil îți umple sufletul de speranța și lumină. Adesea, îmi e greu să aleg un cadou pentru un pitic pentru că cei mici nu sunt așa mofturoși ca oamenii mari, nu trebuie să le iei cine știe ce cadou complicat, trebuie doar să fie colorat, dar, în același timp, sunt cei mai sinceri: dacă unui copilul nu îi place cadoul primit, cu siguranță nu o să mimeze bucuria(precum cei mari) și o să văd dezamăgire în ochii lui.

Cred că nu sunt singura care a avut o problemă în a alege ce cadou este mai potrivit pentru un copil, așa că m-am gândit să va vin în întâmpinare cu niște idei de cadouri pentru copii. În principiu, cred că știți că trebuie mers pe ideea de culoare, de joacă, de divertisment. Hai să fim serioși: oricât de geniu ar pretinde mama lui că e, în fond e doar un copil și nu poți să îmi spui că o să îl bucure mai mult o culegere de matematică decât un puzzle sau o jucărie. Există și excepții, dar puține.

Cea mai mare bucurie pe care a produs-o un cadou făcut de mine a fost un costum de Superman pentru un băiețel de cinci anișori pe care îl știam foarte activ și îndrăgostit de desenele animate cu Superman sau orice alt tip de desene în care există o poveste și o acțiune asemănătoare. Când l-a văzut, nu a mai fost chip să continue petrecerea până nu și-a îmbrăcat costumul de erou, apoi toată petrecerea s-a simțit cel mai tare mai ales în momentele în care soțul meu îl ridica deasupra capului și fugea cu el prin curte iar el își închipuia că e Superman și zboară.

Altă dată, am fost invitați la petrecerea unui băiat despre care știam că este pasionat de arheologie și, la cei șapte ani ai săi, era nelipsit din fața programelor Discovery atunci când se vorbea despre dinozauri. Creaturile care altor copii le provoacă spaimă, pentru el sunt magice și caută informații oriunde, nu ratează nici o expoziție sau vreo carte din domeniu, încercând să îi cunoască mai bine. A învățat să citească tocmai pentru a afla mai multe despre dinozauri. Știind că e expert, nu puteam risca să îi luăm o carte sau un atlas pentru că era posibil să le aibă așa că i-am făcut cadou un tapet cu dinozauri pentru camera lui. I-a plăcut tare mult copilului dar și părinților săi care nu se gândiseră până acum să îi decoreze camera astfel.  

Pentru fetița vărului meu, am cumpărat un set pentru desen artistic pentru că era varianta cea mai bună știind că îi place mult să deseneze. La doi ani începuse deja deseneze pe pereți așa că, după ce au certat-o de câteva ori, părinții ei au găsit o soluție și i-au lipit în camera ei niște coli imense pe pereți ca să poată desena în voie. Loc era din plin acum pentru desenat si ne-am gândit că poate duce lipsă de instrumente pentru desen. Pasiunile copiilor trebuie încurajate, cred eu.

Când cunoști copilul și știi care sunt pasiunile lui e mai ușor să alegi un cadou. Dar, atunci când nu ai habar ce îi place să facă sau la ce desene se uită, ai zice că ai o problemă mare. Nu e așa. Noi am rezolvat-o simplu cu băiatul unui coleg de muncă de-al soțului meu și i-am cumpărat un set de jocuri 6 în 1. Ne-am gândit că din șase jocuri(Șah, Dame, Cribbage, table, cărți de joc și Domino) trebuie să îi placă măcar unul. Nu ne-am înșelat și am descoperit la petrecerea de ziua lui că îi plăceau șahul și numerele de magie cu cărți de joc.

Alegerea unui cadou nu e niciodată ușoară, cu atât mai puțin când e vorba de un dar pentru copii. Sau poate că, din contră, e mai ușor să alegi un cadou pentru cei mici pentru că ei nu trebuie impresionați printr-un cadou foarte scump. Poate fi un cadou mic și ieftin care să îl surprindă plăcut și să îl facă să zâmbească. Dacă jocul dăruit de tine va fi folosit măcar o dată pe săptămâna, trusa pentru desen va da naștere măcar unui cățeluș vesel pe coala de pe perete, costumul de Superman îl va face să simtă că zboară sau tapetul cu dinozauri îl va ajută să se simtă mai aproape de pasiunea lui, atunci cadoul ales de tine a fost o alegere bună.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares