Curatenie si sanatate cu produsele de curatat bio

Am crescut la tara, la bunica. Ma puneam la albie cu ea sambata si spalam ciorapeii cu sapun de casa. Eram sanatoasa si voioasa. Pe cap ma spalam tot cu sapun de casa si aveam o „claie” de par in cap. Toate bune si frumoase pana m-am facut de dus la scoala. De cand m-au luat de acolo, am inceput sa o tin numai in alergii si iritatii de mama ajunsese, saraca, sa spuna ca m-am nascut sa stau intr-un glob de sticla. A umblat cu mine peste tot cautand sa vada ce am si, dupa multe analize si teste, medicii au ajuns la concluzia ca pot trai foarte bine si in afara globului de sticla atata vreme cat pielea mea si nasul nu mai intra in contact cu atatia compusi chimici din tot ce tine de produse de curatenie sau ingrijire.

 
La sectiunea curatenie, mama facea toata treaba pana acum vreo 8 ani cand m-a gasit pe mine sa ma marit. Avea mereu grija sa imi spele hainele separat cu sapun de casa de la bunica. Pe vase nu puneam mana decat rar ca sa nu declansez nebunia. Nu ar fi vorba ca apare o iritatie si e doar inestetica, insa de la o mica pata rosiatica, incepe sa ma manance toata pielea si se extinde pe tot corpul iritatia daca ma scarpin. De cand m-am maritat, a trebuit sa spal singura vase, sa curat si sa dezinfectez baia si bucataria si am inceput sa caut solutii naturale de curatat. Sunt lucruri care tin de igiena si curatenia casei, trebuie sa le facem dar eu nu puteam sa le fac cu produsele din comert pe care le folosea mama si nici nu mai vroiam. Era clar ca organismul le refuza pentru ca le stia nocive pentru sanatate. O vreme am cumparat sapun de la o femeie care aducea la piata. La spalat vase foloseam o solutie pe care o faceam eu din acest sapun si le clateam foarte bine apoi cu apa cu bicarbonat.
 
Dupa o perioada, cand mi-am luat si masina de spalat, cautand pe internet am vazut ca se gasesc si produse bio din ingrediente naturale pentru spalat rufe si vase. Doar asta erau disponibile si le-am luat. Restul treburilor le faceam mai departe cu solutii preparate de mine. Cine n-a sters niciodata parchetul cu apa cu otet, nu stie cat de lucios si curat poate ramane in urma mopului. Si nu va ganditi ca o sa miroasa in casa pentru ca e sufient sa fie lasate ferestrele deschise pana se usuca si mirosul dispare. Pentru vasele care necesitau frecare si nu puteam folosi buretele de sarma, foloseam bicarbonat. Gresia si faianta erau spalate si degresate cu solutie de apa calda cu otet. Geamurile le stergeam cu o solutie de apa cu zeama de lamaie si otet. Ajunsesem sa ma plictisesc carand lamai si storcandu-le pentru a prepara produsele necesare curateniei. La frecatul cazii si al chiuvetei si vasului de toaleta, aveam prieten de nadejde tot bicarbonatul. Sa nu va spun de cate ori l-am varsat prin baie tocmai dupa ce aspirasem. Pentru lustruirea bateriilor, alta solutie trebuia preparata din otet si bicarbonat. Sticle improvizate, etichete puse de mine care se dezlipeau, solutii care isi pierdeau proprietatile dupa o perioada de stat in sticle, toate astea ajunsesea sa ma streseze. Provocarea suprema era lustruirea mobilei. Mi-au trebuit cateva incercari pana am reusit sa o fac cum trebuie cu solutie de otet cu ulei de masline dar am reusit.

 

Tocmai cand credeam ca sunt sortita sa storc lamai pentru tot restul vietii, m-am intalnit cu o fosta colega care mi-a povestit despre niste solutii de curatare bio Planet Pure. Habar aveam ca cineva de gandise la noi si crease aceste solutii naturale de curatat pe care sa le poti cumpara de-a gata fara sa pierzi timp si energie sa le prepari. Ea le descoperise dupa ce nascuse si medicul ii recomandase sa foloseasca pentru ingrijirea celui mic si pentru curatarea suprafetelor cu care intra in contact numai solutii de curatare bio Ecodoo. Se nascuse cu o forma de astm care putea fi mult agravata de detergentii cu ingrediente chimice. Nici ea nu stiuse pana atunci ca exista acest tip de produse bio din nuci de sapun dar se pare ca si ei ii faceau mai bine. Avusese toata viata o eczema pe mana dreapta si nu ii trecuse cu nici un tratament. Acum nu mai era acolo. Nu cred ca va dati seama cata bucurie era pe mine sa aflu ca exista o solutie anticalcar preparata de-a gata cu miros imbietor de lamaie si menta, lamaie la care nu am muncit eu sa scot sucul din ea. Pasta de curatare cu lamaie, crema pentru mobila cu ceara de albine si insecticidul ecologic au fost si ele niste revelatii. Detergentul de rufe bio cu lavanda e devenit rege la mine in baie iar detergentul de vase cu aloe vera e sef in bucatarie. Daca va mai spun si ca detergentii mei bio nu ataca masina de spalat, parca va intereseaza si mai tare, nu?


Acum am timp sa scriu. Nu mai stau in „laborator” sa fac combinatii de solutii naturale de curatat sau sa curat bicarbonatul pe care l-am varsat din greseala. Duc o viata la fel de comoda ca a ta, numai ca a mea e mai sanatoasa pentru ca Planet Pure si Ecodoo curata ecologic si eficient, tot ce necesita curatare: haine, vase, geamuri, obiecte sanitare, parchet, gresie, ba chiar scot si pete si indeparteaza calcarul. Totul fara sa imi faca rau mie sau mediului in care traiesc. 

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares