Trei, Doamne, si toate trei

telefoane ieftine
Aveam si noi trei telefoane

Si se stricara toate-odata:
La unul, tastatura-i moarta
Si-apesi degeaba pe butoane,
Al doilea il sparse un nepot,
Iar ultimul e mort de tot.

      Gata cu versurile ca mie imi cam vine a plange. Versuri, versuri dar sunt bazate pe fapte reale. Din patru telefoane in casa asta, numai unul mai functioneaza normal. Nu mai intru in detalii sa va spun care si ce a patit ca sunt amintiri dureroase. Cert e, ca aveam nevoie de telefoane noi. Si daca tot investim ceva, nu am de gand sa imi iau tot ce am avut inainte. M-am facut destul de mare si vreau si eu smartphone. Poate de aia au si crapat cele trei ca nu erau telefoane inteligente si au murit de ciuda ca sunt eu mai desteapta ca ele.      Pana acum, eu si sotul meu aveam cate doua telefoane, in fiecare cartela altui operator pentru ca familia se afla intr-o retea si majoritatea prietenilor in alta retea. Nu cred ca are sens sa va explic cat de incomod e sa cari doua telefoane dupa tine, sa sune unu si sa nu il nimeresti pe acela, doua telefoane cu meniuri diferite. Te trezesti ca apesi o tasta sa pui spatiu si de fapt pune semnul intrebarii. Oribil. Dar, cum se spune, tot raul e spre bine.

Vezi aici cele mai bune oferte la telefoane!

Am gasit pe un site, la super preturi niste telefoane inteligente care mai sunt si dual-sim. Le facem cruce telefoanelor vechi si ne luam si noi unele moderne care, pe langa functii si aplicatii la care nu aveam acces pana acum, o sa poarte in ele si ambele cartele si o sa putem fi contactati de toata lumea pe acelasi telefon, fara batai de cap. Si, daca tot am gasit si reduceri de pret si nu va fi nevoie sa ne mai luam trei, ci doua telefoane pentru noi, am zis sa ii facem o bucurie si mamei si sa ii schimbam si ei telefonul, chiar daca al ei mai misca inca….vad eu ca da semne de batranete.

atelierulfamiliei.ro

Pentru mama, am ales un HTC Dual Sim Activ T328W Desire. Nu e din categoria celor scumpe dar e potrivit nevoilor ei. Are rezolutie suficienta pentru functiile pe care le foloseste  mai des. Displayul e destul de generos fara sa fie un telefon care sa para mai degraba tableta si sa ocupe loc cat nu face. Ador telefoanele cu touchscreen, imi plac marginile lui rotunjite si e foarte usor. Capacitatea interna de stocare e de 4GB dar se poate extinde pana la 32 GB, ceea ce e mai mult decat suficient. Procesorul e si el destul de bun si sper sa faca fata jocurilor pe telefon de care mama e indragostita. Ca sistem de operare, androiul cu care e dotat, o va multumi  pe deplin, pentru ca va avea acces la toate aplicatiile pe care pana acum le accesa decat de pe tableta. Iar, camera foto de 5 MP, ii e mai mult decat suficienta pentru a-si poza retetele la care trebaluieste toata ziua si cu care ii place sa se mindreasca.

Vezi aici cele mai bune oferte la telefoane!

Consoarta a optat pentru un  T528w One Su HTC Dual Sim si el. E ceva mai scump decat al meu dar e si mai puternic. De fapt, inteleg ca e cel mai puternic dual sim de pe piata, de pana acum. Asta e chiar destept rau.  Are procesor Dual-Core 1Ghz ceea ce inseamna inseamna un CPU (unitatea centrala de procesare) ce contine doua microprocesoare (doua nuclee) de 1Ghz, fiecare cu propria memorie cache. Fiecare microprocesor executa operatii simultan, iar atunci cand deschidem mai multe aplicatii simultan, fiecare microprocesor lucreaza independent de celalalt diminuand astfel timpul de asteptare si ridicand performanta aplicatiilor si viteza browser-ului cu pana la 40% fata de platformele Single-Core.
Vorba aia, e destept si nu are nici capul mare. Are dimensiuni reduse si nu e deloc mai greu decat telefonul ales de mine. Cu toate astea, e mai smecher. Ai posibilitatea sa pui doua tonuri de apel diferite pentru cele doua sim-uri, ceea ce e super. Mai mult decat atat, ai si posibilitatea de a pune in asteptare pe cel cu care vorbesti pe SIM 1 si sa ii raspunzi celui care suna pe SIM2. In rest, camera foto tot de 5MP, memoria la fel de darnica precum a modelului ales de mine dar, gratie procesorului grafic inclus, ruleaza Adobe Flash 11 pentru jocuri 3D si filme online pe siteuri de tipul Voyo, vPlay, Youtube. Are si cadou husa, folie si incarcator auto si astea sunt iar un mare plus.

A venit si randul meu sa imi aleg telefonul. Lenovo P770 Dual Sim este numele lui. Am fost incantata de cunostinta. Normal ca eu sunt mai cu mot si al meu trebuia sa aiba displayul cel mai generos, de 4,5 inch. Are si al meu procesor dual-core ca sa nu crape repede ca eu am de gand sa solicit ceva-ceva. E drept ca e si ceva mai greu dar nu foarte si nu ma deranjeaza. Important de sa tina loc de doua telefoane, sa pot sa fac poze cu el si sa le urc rapid pe facebook sau pe blog, sa pot sa accesez aplicatiile preferate Android. Ca tot vorbim de poze, eu ma aleg doua camere ca are si camera frontala, pot sa ma pozez la greu. Capacitatea de stocare se poate extinde tot pana la 32 GB, deci e loc destul pentru poze, filmulete si alte nebunii. Ma bucur ca voi primi si husa la el pentru ca si aceea costa ceva daca ar trebui sa o cumpar separat si am nevoie de protectie pentru el.

Cred ca am facut alegeri bune. Toate trei sunt telefoane de firma nu no-name-uri, cu caracteristici care isi merita banii. Sunt telefoane foarte inteligente si la preturi accesibile. Sunt telefoane rapide cu care ne putem conecta la internet atat prin 3G cat si WIFI, ca doar traim in era internetului. Asa ca, daca aveti nevoie de un dual sim va recomand unul din cele de mai sus. Cu un dual-sim economisesti bani pentru ca nu mai cumperi doua telefoane, esti sigur ca poti fi gasit oriunde chiar daca una din retele nu are semnal bun intr-o zona, mai ai una de rezerva si nu esti nevoit sa cari un telefon in plus.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares